Re: Часът на истината дойде! Разкажете как се държат вашите клими.
Toshiba RAS-255SV, стая 17 кв.м, панелка - първи етаж,без изолации, "стара" дограма /Ямбол/. Под -5гр. навън, повече от 22 гр. неможе да качи. В тоз мъгел се размразява на 40-50мин. за около 5 мин. Дъното е започнало да се заледява - този номер ми го направи и около коледа. Показанията на електромера чувствтително по-бързо нарастват :yikes.
П.П. Само за сведение - в другата стая темометъра от няколко дена се е заковал на 5 гр.
Размразяването е по 20, а по някога и повече минути когато температурите са около нулата и има влага - например когато вали сняг. Сега в големите студове, предполагам защото въздуха е по сух размразява за около 7-12 минути. Не мога да кажа че си достига зададената температура, сложил съм турбината на ауто и винаги си духа с най силната мощност.
Значи топлинните загуби са ти големи.И при мен понякога е така,въпреки че стаята е южна все пак зимата не грее постояно слънце.Сега как се държи,би трябвало да размразява по-кратко време,защото тези дни е топло.
Ами да речем че се размразява за около 10-12 минути. Но това е достатъчно да усетя в стаята неприятно захлаждане.
Цитат:
Първоначално публикувано от stan75
Toshiba RAS-255SV, стая 17 кв.м, панелка - първи етаж,без изолации, "стара" дограма /Ямбол/. Под -5гр. навън, повече от 22 гр. неможе да качи. В тоз мъгел се размразява на 40-50мин. за около 5 мин. Дъното е започнало да се заледява - този номер ми го направи и около коледа. Показанията на електромера чувствтително по-бързо нарастват :yikes.
П.П. Само за сведение - в другата стая темометъра от няколко дена се е заковал на 5 гр.
stan75 производителя за този модел дава 2,9 киловата отоплителна мощ при- 2* и при явно големите топло загуби който имаш трябва да се радваш, че все пак поддържа 22*, а обледеняването е свързано с работата на компресора, които работи постоянно на макс и изразходва по 1,07 кВч.
краси55 pit11
За каква 14ка говорите бе хора? 4,2кв. номинална мощнаст. Това си е чиста 9ка.
Аз съм с 9-ка и номиналната ми е 3кв.
И аз имам почти същите данни,Pit11,стаята ми есъщата квадратура,плюс кухненски бокс още 4 м2,без врата,стара соц.дограма,стана студено,не успях да я сменя,та Sanyo е на 23*,и в стаята си е толкова,размразява за около 4-5 мин,и отново.Притеснявах се в големите минуси да се измъчи,но никакъв проблем,заледен не съм го виждал,само вчера падна яка мъгла и имаше малко скреж по питата.Нещо не е в ред с твоя,мисля?!
краси55
А какъв е климатика? Дай линк да го видим.
краси55
Хубава машинка. Ама виж че ти си с 9ка и имаш 5кв. макс. мощност, а Хитачито уж е 14ка, а и то е с 5кв. макс. мощност :081: ...направи си извод колко е 14ка
Ето ти една 14ка отнасяща всякъква конкуренция http://www.general-bg.com/articledet...45краси55
6кв. номинална и 9,7кв. максимална мощнос :016: ама и цената е :2guns:
Да,но не се ли гледа номиналната мощност.Разликата между моя и по-големия 35-цата е само в номиналната.Максималната при моя 5кв.,а при 35-цата е 5.1кв.
краси55
Да, гледат се номиналните мощности, и то в режима охлаждане. 1W e ~ 3.4 BTU или, в режим на охлаждане Хитачито отдава 3500W х 3,4 BTU =11900W което означава ~12ка. По- горе казах че е 9ка защото го сравних с Фуджитсу 9ка, и то в режим на отопление-което също не е правилно.
Да, ама го водят 14-ка Хитачито :yikes