Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Я го разцъкай твоят и виж колко е тока и power factor-a. Много са ни странни тези 100W. Дай климатика на макс дали ще отиде над киловат.
Иначе тези ватметри с големият екран като схемотехника вътре са еднакви, без значение какво пише на кутията. Ползват специализиран чип за мерене на енергия и само четат от него и показват на дисплея.
Външна температура 7гр. ДУ бе на 23гр. Вдигнах на 27гр. Режим Auto. Изчаках да вдигне максимална консумация. Вдигна до 150w и не ще повече.
Вдигнах градусите на ДУ на 30/максимални/. Режим Auto.
Консумацията се вдигна до 260w.
Върнах го на 23гр че не се диша.:Drinks:
Цитат:
ruuni9
Външна температура 7гр. ДУ бе на 23гр. Вдигнах на 27гр. Режим Auto. Изчаках да вдигне максимална консумация. Вдигна до 150w и не ще повече.
Няма ли едно такова уредче и за колегата Миланов,че ще се поболи покрай тези консумации :)
Цитат:
ruuni9
Мирая 12ка в момента работи на 160 вата, онзи ден го пуснах на 27 и вдигна до 1200вата моментално. В този ред на мисли, задание 30° и 260 вата консумация не са повод за радост. High Power, Powerful няма ли тази Тошиба? Освен хубав минимум, хвалят ги и с пикова мощност.
На Fujitsu s22t като вдигна от 23 на 27гр. до 5 мин. консумацията скача на 1190 вата това при външна +6гр.След 10 мин. пада на 390вата.
Цитат:
KI_YOOU
Мирая 12ка в момента работи на 160 вата, онзи ден го пуснах на 27 и вдигна до 1200вата моментално. В този ред на мисли, задание 30° и 260 вата консумация не са повод за радост. High Power, Powerful няма ли тази Тошиба? Освен хубав минимум, хвалят ги и с пикова мощност.
Не знам! Предполагам, защото стаята е темперирана и като вдигна с няколко градуса не и трябва да се форсира на макс? Иначе, като вдигна с 3-4гр по ДУ, вентилатора се усилва до най високата степен. И след малко започва да намаля. Струята е доста топла и за нула време стопля. Аз проблем не виждам, след като топли много добре с ниска консумация. Но, Сашо или Румбата може да кажат с точност.
ruuni9
При вдигане на 30гр. няма начин да не се развърти, а при теб едва 260 вата е качил.
Цитат:
bobovo
ruuni9
При вдигане на 30гр. няма начин да не се разварти, а при теб едва 260 вата е качил.
Да разбирам, че има нещо ли?
Не е пуснат в студена стая, да кажем 13-16гр.за да се форсира. Стаята е затоплена, 23-24гр.
Отвори прозореца и изключи климатика за 10 мин. след това го стартирай на 30 гр. и вентилатора на макс и виж колко ще покаже след 10 мин. работа.Ако си пуснал енергоспестяващи функции ги спри.
Защо занимавате човека с излишни мероприятия.... машината си бачка и търсите "под вола теле".....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Всичко е наред! Проблема е в уреда! Влизам в стаята и гледам ватметъра на 210-220w. Усетих се, че вече явно работи както трябва и от 23гр зададох 30гр. И постепенно консумацията се вдигна до 1275w , колкото я дават. Явно ватметъра се бъзика нещо?:gun_bandana:
Отчиташ ли фактът, че днес времето не е като вчера и миналия ден или написа днешната консумация само, за да спестиш на някой антидепресантите?
Цитат:
SPSt
Отчиташ ли фактът, че днес времето не е като вчера и миналия ден или написа днешната консумация само, за да спестиш на някой антидепресантите?
Може и така да е? Но самият факт че, като му задам 30гр и вдигаше само 250w ме навежда на мисълта, че нещо уреда се бъзика.
И това е възможно. Провери както ти написах поотделно параметрите и сметни мощността. Аз имам същият уред от "Щайнбергер" и досега не ми е направило впечатление да лъже. bobovo ти е написал да го спреш за известно време и да отвориш, защото после трябва да се форсира. Ако не го спреш и не отчете по-голяма разлика зададена/вътрешна температура е възможно да не се форсира.
Мойте Gree като тръгнат след оффа винаги се форсират до 1000 1100 и после падат на 420 и си бачкат така към 5, 10 минути и пак излизат в офф около 30 минути. Който е измислил този форс при всеки старт явно е бил на много силни наркотици :love: