Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Все си мисля че е нормално една машина да вдига минимума , най-малкото защото с падането на външните темп. външният топлообменник му пада ефективноста а това трябва да се компенсира с консумацията(форсиране на компресор и вент.)
Лично за мен по важно беше при +15 да слиза и работи на някакъв сносен минимум.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krasimirradev
За хора прекаленно чувствителни към работата на климатичната техника има конвектори,които не си вдигат минимумите.Не размразяват и не веят.За спални са идеални.
Да прав си но те гълтат и доста ток на час.
Re: Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
milanov
Аз не споря. Когато го купувах беше климатика с много нисък минимум и понеже си знам относително малките топлозагуби на стаите се насочих към него. Бях харесал МЕ, SF или FH.
Реалността се оказа малко по различна.
- - - - - - - - - -
За мене не отговаря на описанието. :)
Марките които си спазват данните за минимум които са дали и имат и по достъпни модели са Fujitsu General , и Panasonic,
При мен панасоника изобщо него бърка че е -8.8 работи си на минимум цяла нощ, това беше предната седмица. Естествено намалявам температурата на -10 нагласен на 20 градуса поддържа 21 някъде на 0 градуса ако искам да работи без да изключва му давам 22-23
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs...517756409u.jpg
И хевитата. Там каквото е написано горе долу и на практика се получава. Даже в сервизното е написано и покачването на минимума в зависимост от външната температура. За това говоря, да е написано/ обявено.
Има си хас при Хеви с тези високи минимуми и да лъжат, та да са и по-високи.
Колко ми харчи климатика - Real Time
SPSt, мининално топлоотдаване за 50-ка и 60-ка от 600W при +7 гр. не ми се струва "висок минимум". Хайде не толкова наедро.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
rosswen
SPSt, мининално топлоотдаване за 50-ка и 60-ка от 600W при +7 гр. не ми се струва "висок минимум". Хайде не толкова наедро.
На хитачи 18-ка е 500w по тефтер но аз съм го хващал да пада най-много до 600w преди да мине офф.
Re: Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
splendor
На хитачи 18-ка е 500w по тефтер но аз съм го хващал да пада най-много до 600w преди да мине офф.
Да но за MHI става въпрос за топлоотдаване а не консумация от 600 вата, което си е доста при хитачи, мойто хитачи wx8 по книга е 115 вата а под 360 не работи на отопление, това му е единствения недостатък
Тъкмо щях да попитам, кое е това Хитачи 18-ка, с минимално топлоотдаванв 500W. Явно splendor, леко е объркал консумацията с топлоотдаването.
Всички говорите за минималното,защо някой не каже до колко му стигат машините когато са набичени на макс(30 градуса).
Някой ползва ли този уред за отчитане на консумацията?
https://seemelissa.com/bg/smart-plug
Стана ми интересно още повече, че е българско производство.
Изпратено от моят HM 1S с помощта на Tapatalk
Цитат:
Mig82
Консумация или градуси ?
И двете.