Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mig82
Долавям сарказъм , но машинката си има достойнства . Например след изключване си изсушава топлообменника и тогава спира ... а не да се вмирисва. Уж има и йонизатор.
Ако пада на 200w.(сигурен съм ако поработи няколко дни да темперира) ще е нелош бюджетен вариянт за малки помещения.
- - - - - - - - - -
Така е по-добре тук отколкото в теми където са за други конкретни модели ;)
Няма сарказъм, няма отношение към твоята машина. Има "закачка" с dodo и той разбра.:BigGrin
Цитат:
dodo_pv
Разбира се че ще да е тук! Минимум, максимум, номинал, както си му е реда.
dodo, а дебита на вентилаторите ще може ли?:))
Тя не е моя , просто ми беше интересно как се справя най-бюджетния вариянт(след треото) и разкачих твърдата връзка и набързо вързах щепсел за ватметъра :)) Очаквах доста по-висок минимум и работа като конвенционалка.
По последните постове май сме се прецакали че не сме си взели такива евтини машини.:Drinks:.
Тези Chigo и Трео ще излезе че са дзверове.
П.С. Между времененно двата хитака са се кротнали на 290-350w,нагласени на 23 градуса,външна 34
Важното е да е тих и да топли ефективно, другото са бели кахъри.
Абе не сме се прецакали щото това е на охлаждане и е 9-ка ама очаквах да е мн. по-зле. А моите фуджита нямат и подсушаване на питата след спиране в режим охлаждане. Уж PAM-контроли алабала пък това чиго има почти същия минимум на охлаждане като LMC :))
Миг82 какъв е минимума на лмце , че при мен е на твърда връзка , за режим охлаждане питам
200w. Колкото и на отопление. Няколко пъти съм го засичал да задържа за минути на 170w при първоначално пускане но после качва до 700w и бързо сваля до 200. Днес цял ден работи на 200w и задание 24° без офф всички врати отворени.
Mig82, и моята етерия има почти такъв минимум, малко по-малък. Това не е критерий за хубост, да знаеш. Много цепеници вадят и по-нисък, особено ако са "фъснати" малко повечко при монтажа. Гледай другите неща, минимум работа не върши, често дори и комфорт не предлага :)
На моя съм му задал 25°, първа степен на вентилатора и тих режим, работи незабележимо като конвектор. Ако не си до него не може да разбереш, че работи. В жегите крета предимно около 220 вата, след залез-слънце пада на 160~180 вата, с тази консумация само този климатик без усилия поддържа 25° в 60+ квадрата. Изходящата температура е 13~14 градуса. От минимумите съм доволен.
Старите панасоници добре са ги оптимизирали за охлаждане.
Колко ми харчи климатика - Real Time
Mig82, в такъв случай, за добре изолирани 12-13м2, май един конвектор ще е по-подходящ. Или някой японец. Аз, затова и се отказах от допълнително изолиране на помещенията. Обезмислят се високите мощности на машините, за това и понякога съветвам хората, да не залитат толкова по огромно топлоотдаване, за малки изолирани стаи, а по-скоро да гледат други характеристики.
П.п. Да не се разбира погрешно, имам изолация, но имам и немалки загуби, тъй като съм над магазин, а и в голямото помещение има голяма квадратура прозорци. Въпреки това, машините работят доста адекватно и комфортно (е 12-ката е преоразмерена и работи като конвенционалка, но тя не е купувана за помещението, в което се намира), а сметките за ток са доста приятни.
Цитат:
dodo_pv
Mig82, и моята етерия има почти такъв минимум, малко по-малък. Това не е критерий за хубост, да знаеш. Много цепеници вадят и по-нисък, особено ако са "фъснати" малко повечко при монтажа. Гледай другите неща, минимум работа не върши, често дори и комфорт не предлага :)
Какво означава "фъснати малко повече при монтажа"?
Означава, че машини за по 300 лева, с безплатен монтаж, не се вакуумират.