Аз за това попитах , макар че не вярвам.Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Преглед за печат
Не е остъклена, но явно някак си идва на завет. А и като няма изолация самата сграда излъчва топлина.
- - - - - - - - - -
Сега на балкона е +10°, а реално я дават+7...+8°.
Лоша работа - при теб, не само машините, но и времето не се държи както трябва....
Minanov, събота е...;)
Миланов, термометърът ти не е ли само за екваториални ширини? Липсва минусовата скала[emoji3]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
И аз бях останал с впечатлението, че терасата е остъклена. Иначе сградите си излъчват топлина винаги - доста повече когато не са изолирани. Има панелни сгради от типа с лоджиите (БС-69Сф и производните например), които имат междинна изолация във фасадните панели и като остъклиш балконите, апартаментите стават лесни за отопляване. За това и написах, че ако се сложи конвектор в спалнята човек забравя за шумовете от климатика. Разбира се, всеки си знае дали това му върши работа или не.
Два балкона са.
Ако си мислите, че влажността която показва тази метеостанция е вярна много се лъжете :)
Около 12° външна температура, влажност почти 80%, консумация около 200 вата. Забелязвам, че когато влажността се вдига, топлоотдаването се увеличава.
Разбира се, че топлообмена се увеличава при положителни температури над +3, +4 гр.
Колкото е по-висока влажността има повече водни пари във въздуха. А водата има 4 пъти по-голям специфичен топлинен капацитет от въздуха.
При под +3 е обаче почва по-лесно да заскрежава заради заради точката на оросяване, което влошава топлообмена.
Преди време понесох някои подигравки като попитах има ли моментна връзка между rps/честота на компресора и консумация ... само Венцислав Негенцов ме подкрепи тогава.
Та имам изненада за някои от вас , някой май вече получил номинацията за Нобелова награда. staynway :Drinks:https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c27b23fe69.jpg
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
За тази година е късно за нобелова награда:) Разбира се, че има връзка, но не може да се мери rps/watt просто така с готова формула. Не знаех, че си толкова обидчив... Извинявам се още веднъж ,за което.:Drinks: