Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Нали всеки си има своите датчици и софтуер. Не вярвам, че някой може да създаде идентични условия дори в две стаи на един апартамент или къща. Та когато е нужно - дефростче според мен. Машините би трябвало по-добре от нас да знаят кога им трябва. А за по-тъпите на време ако и лято да е :D
ПП: Аз имам 2 различни марки 9-ки в една стая и се държат различно при еднакво зададени градуси - отдавам го на различният им софтуер.
Това дали знаят или не, зависи от алгоритъма и мястото на датчиците. Неслучайно из форума се говори за "интелигентни" дефрости... и не чак толкова. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Това дали знаят или не, зависи от алгоритъма и мястото на датчиците. Неслучайно из форума се говори за "интелигентни" дефрости... и не чак толкова. :)
Но ще се съгласиш, че независимо колко е струвала машината при отопление рано или късно, малко или много трябва и прави дефрост :)
ПС: Нямам много опит имам 3 x General, 1 x ME, 2 x Osaka (я сака я не) и 1x Panasonic :)
Разбира се. Дефростът е хубаво и задължително нещо. Лошото е, когато го прави, когато няма нужда от него. :)
Гри Кози Ню Еко се оказа, че работи най-добре при вчерашните условия тъдява (външна -1 до -3 и силен снеговалеж). Цял ден поддържаше 23 градуса в 60 кубика и около 21 в съседни още около 55, но блокът е топлофициран и ако спра парното температурата би паднала до около 17-18 при такива условия. Беше около минимума си 390-400 W (той е с 50W по-нисък от този при +10 - да се чудиш и маеш защо е така). Направи няколко офа и тогава обикновено изчезваше обледяването. Направи и един дефрост за около 14 часа работа. Днес вече пуснах парното отново и не знам как би се държал при такива условия.
Има машини при които дефроста е събитие.Два, три на сезон са празник.:cool::))
Цитат:
edi1
Борим се за този стандарт, ама дали ще го доживеем... :)
ПП: 7 x 2к+ ясно ли е колко е....всичките клими съм ги взимал на старо и късмет, че работят... ние тука нямаме хиляди, а десетки левове :)
Цитат:
edi1
Това събитие също много зависи от географската ширина. Казвам го, понеже се досещам кои машини визираш. Не е като да не дефростват по няколко пъти на ден, при определени условия. :)
Сигурно визираш Тошиба. Хммм.
Зависи от условията, ще ти кажа аз!
И аз имам от DR - серията. Не съм видял нещо извънземно. Бичи си дефрости, когато трябва! И си трябва, и са много! Много е далеч от 2-3. В Ямбол може. При нас нас не ги броя, ама ненужните са толкова! Другите са от 100, нагоре!
Снимки ако трябва, давам.
Жалко, че в момента няма къде да слагам - иначе определоно щях да попитам - Вие сте им влезли във фърмуера - те горките хора сигурно не смеят да пуснат нов модел без да Ви питат... наистина аз ако знаех, когато слагах - друго щеше да е...
3 Прикачен файл(ове)
И в хардуера им сме влезли и не ми хареса.
Във софта не мога, че и там има какво да се желае. Само ако можех ...
- - - - - - - - - -
2-3 дефроста:https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29468&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29469&stc=1
В същата минута, Национала изглежда така, с един отвор Фи 20:
15 пъти прикачвам една снимка, баси!
Не ще да я качи ...
PS: Качих я от компа:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29472&stc=1
Не познахте, не е япончето, имам предвид европейчетоТошиба.Естествено много зависи от помещението и режима на рсбота.Еврочейчето е в стая около 17-18 квадрата, поддържа 22 градуса почти постоянно. Япончето не мога да го на товаря достатъчно, само по два, три дена съм на вилата и не знам как дефроства, честно да си кажа.
Цитат:
rosswen
За интелигентни дефрости може да се говори само ако има включени и сензори за влажност на въздуха към дефрост алгоритъма, за да отчитат точката на оросяване. За сега само една марка използва такива сензори в термо-помпите си и тя не е тошиба, нито панасоник, нито мицубиши...
Цитат:
Jack Krauser
За интелигентни дефрости може да се говори само ако има включени и сензори за влажност на въздуха към дефрост алгоритъма, за да отчитат точката на оросяване. За сега само една марка използва такива сензори в термо-помпите си и тя не е тошиба, нито панасоник, нито мицубиши...
И тя е ?
Как ще се отчете темпетатура на оросяване, като няма топла и студена зона.Лаически питам.Този датчик да не мери нещо друго.