Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan9494
А с колко климатика се отопляваш ако не е тайна
Никаква тайна не е, а обществено достояние.
Човека не се отоплява с тях, а само ги изследва...
По мои наблюдения и при мен е единична цифра и съм доволен но съм два на два (конвекционален и инверторен)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Kasap
Никаква тайна не е, а обществено достояние.
Човека не се отоплява с тях, а само ги изследва...
Чак сега погледнах писаното...с много интересно с интерес следя темите направо наистина останах много впечатлен от научен от повечето неща
Цитат:
dodo2000
Ферито замина при вносителя. Вярно, че изгорях с малко над 500лв но пък щеше да ме човърка, ако не го бях махнал. Сега обмислям при първа възможност да сложа още едно такова LMCA и в другата стая на вилата.
- - - - - - - - - -
Апартамента ми 64кв. тухлен в блок с парно, южно изложение, среден етаж, среден апартамент, топлят ме от всички страни, външна изолация, сменена дограма. Парно не съм пускал от има-няма 10 години. Като стаи е хол, спалня, кухня, усвоена тераса, дълъг коридор. Паната е монтирана в хола, с жената спим в спалнята, която се намира в другия край на апартамента като там не пускам нищо за топлене - температурата в най-студените дни е 20 градуса. Имам монтиран един конвенционален климатик LG в спалнята, но въобще не го пускам. От панасоника съм много доволен като работа - на макс като го настроя не минава повече от 1400 вата консумация. Както написах през голяма част то времето стои на минимума. Единствено недостатък е, че шуми фреона и като падне външната температура под нулата има чести контролни дефрости.
То при тези условия ми е чудно как не работи на охлаждане климатика,вие ми говорите за разходи и минимуми....Я го сложи в къща,където никой не те грее от тук от там,пък тогава дай такива резултати...
Иди ти в такава къща. Що го набутваш човека?
Тук май иде реч, за супер икономия на ток,като не се пуска нищо да работи.
Honor Play с помощта на Tapatalk
Важното е че си върна боклучавото Гри и сега му е топло и икономично. Пък топлия апартамент е бонус. Всеки иска така.
Както се вика при тези температури напоследък... няма как да се говори за икономии
Цитат:
tony34al
Има, има..
Ти пък изобщо не се обаждай! Сигурно си на охлаждане... ;)
За съжаление не съм, не става още, а и съм в къща. То, аз през лятото рядко съм на охлаждане, само когато темп. се качат над 36С.
Цитат:
ivan9494
Че то сичко бичи офф
Ако си в апартамент може ...
Къща... долу мазе горе не се отоплява. Вечерта се събуждат чак
2 Прикачен файл(ове)
50кв хол, първи етаж, къща, отдолу изба :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30721&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30722&stc=1
Жената я няма 2 дена и си правя експерименти.
Парното е спряно от вчера.
Машината е FUJI 12 LB.
п.с.часовника е с час напред.
Бичи, ама друг път. Аз офф видях за последно през октомври.
Цитат:
ivan9494
Че то сичко бичи офф