Re:Колко ми харчи климатика - Real Time
Sanyo DS-22T
Тип на помещението:
Къща, 12m2, 6 неотопляеми/външни стени, частична изолация, 7m2 дървена дограма.
Надморска височина - 770м
Климатични условия:
Максимална 5.3 °C
Минимална -4.0 °C
Средна 3.2 °C
Консумация за 24 часа:
5,84kWh на стойност 0,95лв. (28,50лв/месец)
Поддържана температура: 20°C.
MSZ-ZR22P
Тип на помещението:
апартамент ново строителство , 16m2, 2 неотопляеми/външни стени, които имат външна изолация , 5m2 PVC дограма.
Така значи при мен с климатикът отоплява 41 кубични метра. Настроен на 22 през цялото денонощие,за 20 часа изразходил 6.3киловата.Може би е малко много защото не може да влезе в инверторен режим.
... Колеги, моля ви не откачайте! Ако в даден момент си внушите, че 300-400 вата на час са голям разход за отопление, пуснете си радиатора на ток за един ден и ще ви мине бързо. Всички искаме да върнем електромера, но не може. :Drinks:
... Нека гледаме как да спечелим повече пари, вместо да се чудим как да накараме климатика да не харчи нищо.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
.... Ако в даден момент си внушите, че 300-400 вата на час са голям разход за отопление, пуснете си радиатора на ток за един ден и ще ви мине бързо. Всички искаме да върнем електромера, но не може. :Drinks:
..........
Може, може.... Аз моя мисля да го накарам даже да произвежда ток. С отделената топлина през лятото (студ през зимата) ще захранвам едно двигателче на Стърлинг, куплирано с генераторче и инверторче. :-memnon
Цитат:
... Колеги, моля ви не откачайте! Ако в даден момент си внушите, че 300-400 вата на час са голям разход за отопление, пуснете си радиатора на ток за един ден и ще ви мине бързо. Всички искаме да върнем електромера, но не може. :Drinks:
... Нека гледаме как да спечелим повече пари, вместо да се чудим как да накараме климатика да не харчи нищо.
То това е болестно състояние, но за щастие е лечимо. Аз взех мерки и бързо преборих болестта. Климатиците ми са настроени на Т°, комфортна за жената и детето. Турбините са на мин. степен, че доколкото може да не се усеща, че има климатици, щото и без друго като ги видя тези щайги да ми висят по стените и фасадата почервенявам от грозната гледка. Допълнително към лечението прибавих и покупка на конвектор за спалнята, че в студените дни това чудо на техниката LGC, курдисано там, ми къса нервите и ще го понижа в чин "помощник бръмчалник". И след всичките тези безумия от моя страна, просто сядам да си пия ракията и чоплейки си носа усещам, че болестта е само лош спомен. :)
Цитат:
Моя радиатор АДАКС в спалнята цял ден поддържа 20-21 градуса и харчи около 300 вата. В 18 часа го засилвам да затопли и поддържа 24 градуса цяла нощ и сутринта в 9 пак го намалям и средната консумация е 600 вата за 24 часа. Това е при външна температура около 0 градуса, добра изолация, северна стая, панел, последен етаж, външен апартамент, Русе. И все пак ми изглежда скъпо като го го сравнявам с климатиците в другите стаи.
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Моя радиатор АДАКС в спалнята цял ден поддържа 20-21 градуса и харчи около 300 вата. В 18 часа го засилвам да затопли и поддържа 24 градуса цяла нощ и сутринта в 9 пак го намалям и средната консумация е 600 вата за 24 часа. Това е при външна температура около 0 градуса, добра изолация, северна стая, панел, последен етаж, външен апартамент, Русе. И все пак ми изглежда скъпо като го го сравнявам с климатиците в другите стаи.
Ма ти си много зиморничав, бе човек! Жената държи 24° в спалнята заради детето, а аз се наливам с вода цяла нощ, щото ми е горещо. Ужас! Как оцеляваш на тази Т°? Ако поддържаш 20°/22°, Адакс-а ще харчи грубо 40/50лв на месец. Ако сложиш климатик, къде ти е далаверата? Губиш комфорта и спестяваш(хипотетично) около 10/20лв на месец и получаваш в замяна годишна профилактика, неприятно течение, шумове, вибрации(недай боже) и т.н.
Ами аз обичам да стоя в къщи леко облечен или по къс ръкав, също така ми липсват сланинки да ме топлят и за това така. Лятото климатиците ги пускам на охлаждане на 28 градуса (без тях е 30-31 в големите жеги) :)
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Ами аз обичам да стоя в къщи леко облечен или по къс ръкав, също така ми липсват сланинки да ме топлят и за това така. Лятото климатиците ги пускам на охлаждане на 28 градуса (без тях е 30-31 в големите жеги) :)
Ти си само за клиент на топлофикация :) :Drinks: . Доколкото знам, частното дружество във вашия град предлага сносна услуга на добра цена, за разлика от държавния ТЕЦ. Това е по информация на мои близки, които ползват и двете услуги. Ако имаш възможност да се включиш към частника... :)
Колко харчат климатиците ми? За "Real Time" не мога да конкретизирам, но при "pay bills" версията всичко е наред. Справяме се :)
... Като гледам прогнозата за времето от утре ще се броят пилците. ;) Започва якия студ!
Време му е, те машините заспаха направо, ще хванат паяжина компресорите :))
С пожелание за весела Коледа:
Иде зима,студ голям
топло няма,срам не срам
климатик реших да купя
и на топло да се дупя
седнах Сетком да чета
много" майстори" във нета
туй купи,унуй недей
че кът духне и завей
може и да те не сгрей
много пуфка и фучи
а пък сметката фърчи
гледам,смятам,мисля аз
викам:
Взимам Хаера от раз!
Не,недей-викнаха всички
тук китайските ръчички
много са спестили жички
Друго взимам-викам аз,
Самсунг,може би Мидея.
Всички гракнаха завчас
не купувай тез дървета
чети повече във нета.
Взимай Саню,Маню,Таню
туй е марката велика
свети,пее и цирика.
Седнах,сипах се ракия
викам ,няма да са тия.
силна мисла ме притиска
МИ....Осака ми се иска?
E....тук форумът замря
Всички млъкнаха завчас
и проклеха ме от раз
Даже мина и Админа
нахрани ме
и си замина
Дълъг пост,като за тост.
Исках само аз да кажа:
Много радост и пари
по вода да ви върви. Иван Иванов
Цитат:
Първоначално публикувано от ferdi
С пожелание за весела Коледа:
Иде зима,студ голям
топло няма,срам не срам
климатик реших да купя
и на топло да се дупя
седнах Сетком да чета
много" майстори" във нета
туй купи,унуй недей
че кът духне и завей
може и да те не сгрей
много пуфка и фучи
а пък сметката фърчи
гледам,смятам,мисля аз
викам:
Взимам Хаера от раз!
Не,недей-викнаха всички
тук китайските ръчички
много са спестили жички
Друго взимам-викам аз,
Самсунг,може би Мидея.
Всички гракнаха завчас
не купувай тез дървета
чети повече във нета.
Взимай Саню,Маню,Таню
туй е марката велика
свети,пее и цирика.
Седнах,сипах се ракия
викам ,няма да са тия.
силна мисла ме притиска
МИ....Осака ми се иска?
E....тук форумът замря
Всички млъкнаха завчас
и проклеха ме от раз
Даже мина и Админа
нахрани ме
и си замина
Дълъг пост,като за тост.
Исках само аз да кажа:
Много радост и пари
по вода да ви върви. Иван Иванов
ahahhahahah, МНОГО ДОБРО!! БРАВО!! :))) Трябва да се направи специална тема и да се пост-не това според мен!! Браво, Иване! :D:DD Весело посрещане на празниците на всички!! :)
Ама разсмя :))Много ми хареса. :Drinks: Жив и здрав да си!!!