А към какви марки ще ме опътите?
А към какви марки ще ме опътите?
Ами бих ти предложил Тошиби или Дайкин, ама ще ти надхвърли бюджета, и то доста. Друг вариант е Мидеа или Нипон. От къде си?
От Карлово съм ,но това няма значение разполагам с микробус.
Карлово е близо до Пловдив където има евтини японски клими даже ще се вместиш в бюджета с 4 Санио примерно ако ти направят отстъпка за 4 машини в което съм сигурен
Да наистина са малко ....Първоначално публикувано от Hidepower
Ако избиеш барплот и обединиш кухнята с хола забрави някога да се отопляваш с климатици :-) Гарантираната температурна разлика е 6 до 10 градуса.
За двете спални е много лесно - две девятки или ако отидеш до големия град с буса - 22-ки няма значение.
За хола гледай номиналната мощност на климатика да е поне 5 кВт, кухнята не я отоплявай там и без това не влизаш :-)
Според мене ти трябват още малко, имам предвид 2 пити по толкова малко за климатицазия.
/offtopic
"5000 са малко, трябвало 10 000"
ама вие наистина ме изумявате! това, българинът, като тръгне да се изхвърля и не си знае мярката. никой западняк, който е с всичкия си, няма да му хрумне дори за секунда да вложи 10-15 средни месечни заплати в нещо, което е едно обикновено подобрение на съществуващи условия.
hidepower, не ми се вярва да нямаш отопление понастоящем, така че би ми било чудно да не сметнеш за колко време (ако изобщо!) ще покриеш с икономииите тази допълнителна инвестиция, и дали ти се плащат 10 хилки за допълнителното улеснение спрямо настоящите ти условия.
пожелавам успех при избора на правилното решение. просто изразих учудването си от някои мнения тук, както и от очевидната инфлация на българския лев, която явно е настъпила без мое знание, и е превърнала 10 бона в леснопрежалима сума
Hidepower колегите нещо се бъркат с тези цифри. За по-малко от определеният бюджет /къде пък го видяха 10000 лв/ можеш да поставиш четири машини, както ти споменах в големият хол и след премахването на стената разделяща го с кухнята за да нямаш разлика в температурите постави два малки в двата края, а в спалните съответно две деветки. Ако не бързаш и не ти се дават 4 хилядарки за нови машини можеш със старание , търпение и помощ да си избереш отлични употребявани машини на половината от бюджета. Разбира се ще трябва да дойдеш до Пловдив. Аз лично за себе си прецених, че машини който са стрували по над 3500 лева като нови не може да са се амортизирали за 3-4 сезона работа и за новият си апартамент преди 3 години похарчих по-малко от 2000 лева за три климатика. Разбира се имам и такъв който вече осма година си бачка и отдаааавна се е изплатил и със сигурност е по-добър от китайските си събратя.
За всеки влак, си има пътници. Колега, не е проблем доставката на климатици, аз и мога да ти ги пратя, но кой ще ги монтира и обслужва. Ае, да приемем, че примерно ние ще се изсипем, и за 2 дена най-много ще оправим всичко, ама после ако стане нещо? Най-добре наеми фирма от твоя град, пък и най-добре да е близо до вас, т.е. да са ти под ръка
/offtopic
Първоначално публикувано от HidepowerПървоначално публикувано от Hidepower
Първоначално публикувано от nebelservice
не мисля, че съм се объркал