Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Колкото повече чета тук,толкова повече се затруднявам в избора!Трябва ми инвертор за спалня:15кв.м с таван в скосения с неправилна форма-най-висока част/половината стая/2.70м и най-ниска 1.70.т.е. около 37куб.м.Това е къща без плоча,а с гипсофазер на тавана и стъклена вата,алуминиева дограма,изолация стъклена вата м/у тухла и декоративна тухла,но абсолютно неефективна,южно изложение.Спрях се на Мицубиши SRK 25ZG-S. За Видин т.е. мъгла и ниски температури.Моля помогнете!
val_._, ще се справи.
Алтернатива може да ти е FTXS25G на Daikin ако нямаш възможност за SRK25ZGX.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Добре е машината да има тази джаджа. Твоята го има доколкото знам, така че спокойно :)
http://www.hvacmechanic.com/txv.htm
Най-кратко казано значително подобрява ефективността, особено при ниски обороти. За повече - ако ти се чете в интернет.
А при Фуджитсу има ли подобна екстра, тъй като ми трябва климатик за спалня от 14 кв.м. В момента съм с 9 инвертор на Панасоник и много бързо достига зададената температура, след което спира компресора и започва да върти въздуха вътре и духа хладно, а като се спи отдолу това си е много гадно. И понеже съм се насочил към смяна с Фуджитсу затова питам дали те имат тази джаджа? :)
Благодаря на deian за съвета!
Мицубиши SRK 25ZG-S. много добра машина....SRK 25ZGX-S e по-икономичен но е по скъп с около 600лв...с икономия от сметката за тока в най-добрият случай от около 5лв. месечно или около 60лв. годишно след 10тата година излизаш с едни гърди напред и почваш да правиш гуша от по малката сметка за тока.... в случай че избереш SRK 25 ZGX-S но ако се чудиш какво да си правиш парите смело купувай ....а ако държиш много на 2 та три или пет лева по-малка сметка си търси фуджитсу или еквиавалентен друг климатик на цената на Мицубиши SRK 25ZG-S но по-икономичен от него ....поне на хартия за твое успокоение....разбира се с цената на някои компромиси .....но дет се вика два лева са си два лева кой ти ги дава...
ssilent,не държа да бъде неоправдано скъп,просто имам горчив опит с евтини климатици/две Osaki и LG/ и този път реших да попрочета нещо в нета за да не приема първото предложение от фирмата която извикам за монтаж,както досега правех.Да,но случайно открих този форум и се вманиачих май да открия оптималния вариант:висок СОР,тих,до -20* и естествено не най-скъпия модел.Така че приемам съвет и за други марки,но да отговарят на тези изисквания.Все пак вие тук сте много навътре в тази материя!
Здрасти на всички.Колкото повече чета тука по трудно ми става да избера климатик.Препоръчайте ми за спалня
40м3 с една външна стена,дървена дограма и без изолация и кухня 25м3 с една външна стена към остъклена тераса.Има ли смисъл въобще да слагам в кухнята,като е малка на размери.Приемам всякакви съвети.
ASYA09LGC+ASYA07LGC на Fujitsu
Според моето скромно мнение-купувай това,което поне си видял как работи.Отзивите на собственитците,дори и на съседите....
Иначе-няма добра машина под 1700-2000 лева/ЗА ОТОПЛЕНИЕ/
Другото е фейк....
Запомни ми думите-MIDEA-та ще стане като OSAKA-та/ако вече не е станала/
Всяко нещо си има цена!
p.s.Силно съм заинтригуван от точно това предложение-най-вече заради дизайна-признавам...
http://www.tempexbg.com/Split_TREO_C...oor.html#floor
deian да те питам нещо виждам че имаш Митсубиши,моят е SRK 25 ZG-S предходният на твоят та въпросат ми е как е консумацията когатo е на "3DAUTO" който се включва от отделният бутон? Защото ми се струва че когато е на 3DAUTO по рядко си дига перките тоест изключва отколкото в нормално положение?Пробвал ли си колко гълта на 3DAUTO?
Това Трео е едно към едно с Дайкина и е производство на Мидеа
Цитат:
Първоначално публикувано от denis_7
deian да те питам нещо виждам че имаш Митсубиши,моят е SRK 25 ZG-S предходният на твоят та въпросат ми е как е консумацията когатo е на "3DAUTO" който се включва от отделният бутон? Защото ми се струва че когато е на 3DAUTO по рядко си дига перките тоест изключва отколкото в нормално положение?Пробвал ли си колко гълта на 3DAUTO?
Това е настройка на жалузите, не вярвам да оказва влияние на консумацията. ZGX няма 3D AUTO.
Същия дизайн имат и подовите на Panasonic-предполагам,че на са MIDEA.
Не се заяждам, ама MIDEA :095:
Абсолютно съм сигурен.Те другите Трео-та са на Аукс,само това е Мидеа,най-вероятно го има и в сайта им.И на Хаиер подовата им машина беше 1/1 с стария Дайкин.А Панасоник имат някакво сътрудничество с Дайкин за някой машини.