След първоначалното ми увлчечние по VRF-ите, инвестицията идва малко безсмислена. Затова на второ четене събирам мнения какво най-оптимално ще свърши работа при следните параметри:
Сградата е тухлена, с външна изолация, допълнителна изолация ще бъде поставена на таваните. Апартаментът е среден отвсякъде, но отгоре е балкон. Дограмата е PVC на Rehau, не съм сигурен колко камерна. Климатикът ще се използва предимно за охлаждане (отоплението е на газ), оптималната температура е нещо като 20-21 градуса през лятото. Така както го виждам, класически стенни тела са ок. Много важен фактор е вида на вътрешното тяло. Ако от дадения модел има само бели вътрешни тела или е нещо тумбесто и ръбато - въобще не ми трябва. Sharp-овете изглеждат невероятни, но в този диапазон ми се сториха и цените им, честно казано.
Размери на помещенията
Помещение 1: 740х375х240 (ШхДхВ), 27.77 кв.м.
Помещение 2: 560х295х240 (ШхДхВ), 16.19 кв.м.
Помещение 3: 480х310х240 (ШхДхВ), 14.88 кв.м.
Изложение:
Помещение 1: изток
Помщение 2 и 3: запад
Големината на прозорците:
Помещение 1: врата 75х220, прозорец 150х135
Помещение 2: прозорец 225х160
Помещение 2: врата 75х220, прозорец 75х135
Благодаря за идеите предварително. Ако ли пък тези идеи се облекат и в конкретни оферти от доставчици - хвалаче времето малко ме притиска и в рамките на следващата седмица решението трябва да е избрано, а доставчикът трябва да е казал къде да му се направят дупки в стената, за да продължи работата по апартамента.