Ще ме светнеш ли как точно климатика "разбира" че има лед върху него? И как този лед оказва влияние на работата му? (при положение че е върху горната част на тялото, а не върху питата)
DAIKIN
HAIER
LG
MIDEA
MITSUBISHI
NEO
OSAKA
PANASONIC
SAMSUNG
TOSHIBA
FUJITSU
HITACHI
Sharp
BEKO
SANG
ELITE
CARRIER
GENERAL
друг
Sanyo
National
Crown
Fuji
Ще ме светнеш ли как точно климатика "разбира" че има лед върху него? И как този лед оказва влияние на работата му? (при положение че е върху горната част на тялото, а не върху питата)
Миналата зима на един Дженерал отпред решетката където издухва въздуха беше хванал як лед, абе цялата решетка беше запушена.От горните етажи му капеха 2 Панасоника.Направо незнам климатика как издържа месец, два и най интересно собствениците не предприемаха нищо.Може вътре климатика да си е работил нормално, за което се съмнявам.След време го видях почистен,пред входа имаше доста лед от климатика.По добре е климатика да му пази нещо отгоре,всеки сам може да си измайстори нещо.
Той като е на горната част на климатика нали после се стича по питатаЩе ме светнеш ли как точно климатика "разбира" че има лед върху него? И как този лед оказва влияние на работата му? (при положение че е върху горната част на тялото, а не върху питата)
А ... смятам да си взема трети климатик... и няма да мога да включа и него в анкетата![]()
Виждам че темата е стара, но реших да пиша. Все пак не е изчерпана нали?Мисля че имам обяснение за това защо хората взимат евтините машини, и не можеш да ги убедиш да вземат маркова. Много е просто - техниците взимат много малко пари за ремонти и подръжка. И в такъв случай, дремем ми на мен ако имам кофти машина че някой ще идва да го прави по 5 пъти в годината. Ама ако техниците работеха примерно на 70-80 лв./ч. труд, тогава щях да се замисля.
Как ви се струва, има ли логика?
Да ,има,но ако тук в БГ кажеш такава цена за час,може да те изгонят или да ядеш бой.
ми като те изгонят тръгваш си. По-добре ли е да бачкаш и после да няма нищо насреща. Такава работа не искам, предпочитам да си седя у нас вместо да работя. Скоро ще пусна снимки и от мойта машинка дето взех преди една седмица, само дето не съм разучил къде да ги кача, за да са достъпни. Тука в тоз форум май няма за директно качване. Ванко ако си забелязал във субару форума има и е много удобно.
Въпросът според мен е малко подвеждащ. Например, аз на морето имам 2бр. Samsung-а 12-ки обикновени – без грижи вече 5-та година, но не ги ползвам Декември. У нас имам инверторни малазийски Panasonic, a на планината 2 бр Fuji-та плазми (LDC-та), защото изходящата им температура е малко по-висока от тази на Panasonic и цената им е добра. Иначе, на челно място в класацията без да ги ползвам са също Toshiba RAS-B10 Daiseikai и подовите 25, 35 и 50 (FVXS) на Daikin. Също заслужава да се отбележат:
1. Te-серията на Panasonic – супер дизайн, работят без грешка
2. Високата серия на Митсубиши
3. новия хит тази година: Sharp – много тихи, хубав дизайн, много добри параметри, добра цена и гама, уникална система за пречистване на въздуха