Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 50

Търся вътрешни тела от климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re: Търся вътрешни тела от климатици

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    1. Климатика е почти компютърно устройство, особено инверторния!

2. На студено не се живее.

3. Форума не е ли за климатици?
    1. Ти... сериозно ли?
    2. Тук си прав
    3. Първоначално е нямал нищо общо с климатици, в последствие така се разви, че... предполагам не само ти си мислиш, че е за климатици...
    Климатиците са един малък раздел от форума, който към момента наистина регистрира най-голям интерес. Имало е моменти, когато раздел Логически задачи е генерирал най-висок интерес, така че нищо чудно след 3-4 години да се развие примерно раздел Минно дело и някой да пита - ама това не е ли форум за ударно-пробивни и взривни дейности.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2008

За първи път видяхме такова парно в една вила в Храбрино и мога да кажа, че никога в студ около -10 градуса не сме се чувствали толкова комфортно на гости. Температурата беше около 25 градуса и в цялата вила - абсолютно всички стаи домакините се разхождаха по къси панталони и тениски. Това беше преди 4 години и парното все още си работи. Пък и системата може всеки да си позволи да напълни с дистилирана вода, защото няма да се охарчи толкова много за десетина литра. Оттам решихме да копираме идеята и да си направим и ние. Мога само да добавя, че ако идеята не е добра, или не работи така ефективно надали ще се продават вече специални конвектори за вода (ще ме извините, че не съм спец по термините, но мисля че така се казват, с цена около 300-400 лева). Повече не смятам да пиша във форума, всеки може да си мисли каквото си иска. Няма да убеждавам никого, но нека хора, които не са видели и усетили наживо удобството на този вид отопление не говорят празни приказки. Пък за българите е всеизвестно, че са скептици и първата работа е да се оплюе нещо ... или някой, който мисли иначе...

4. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hrisinta
    За първи път видяхме такова парно в една вила в Храбрино и мога да кажа, че никога в студ около -10 градуса не сме се чувствали толкова комфортно на гости.
    Хех, да те поканя в нас на гости за да видиш и на -10 и на -20 колко комфортно е с ТЕЦ...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И на Вальо Топлото му е комфортно,особено сега след новите +17%

6. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Какво те притеснява в ТЕЦ-а? Цената ли?
    За качеството... в сравнение с климатик, мисля че не е редно да говорим.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Повечето ми познати( абе май всичките) с ТЕЦ ги притеснява цената,то ясно си личи от дереджето на Топлофикациите и от отношението на клиентите към самата услуга.Аз,за щастие,не съм от тях .Ще се радвам на "некомфортния" ми и некачествен климатик.
    Днес на монтаж клиента ми се оплака за изравнителна сметка при 120 м2 ап. около 2 000 лв-просто кеф.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2008

проблема на цеентралното парно е :
    1. Не е правилно разпределено общото сградно потребление.....
    2. Не знаеш каква цена ще платиш накрая ако си позволиш да му отпуснеш края...
    3. Не знаеш въобще какво плащаш...при последните изменение на методиката вкараха едни понятия като средно месечна температура в една строго скретна формула и т.н ....
    4. За съжаление по ред причини въпреки тарикатското прехвърляне на голяма част топлоенергия за загряване на топла вода централното отопление като преки разходи е по-скъпо от отоплението с климатици...
    Луната спи а някой краде .....ако ти не си този крадящия то опашка от такива се е наредила от комшията до мутри и стари муцуни с наименования на дребни чифтокопитни животни...в крайна сметка някой и трябва да плати сметката....

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

hrisinta, тия 25* не се дължат само на телата на климатиците! Жалко че не сте обърнали внимание на течението и шума, който създават. Въпросната схема комбинира едновременно недостатъците на локалното парно и на климатика и допълнително създава проблеми и неудобства, както и увеличава сметката за ток, разходите по потдръжка и т.н.

11. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Чудесно, тоест всички проблеми на ТЕЦ-а се въртят около цената.
    Сигурно се е спорило в раздела кое колко струва, така че да не започваме тази тема наново /друг е въпроса, че ТЕЦ-а освен, че е несравнимо по-качествен е и по-евтин... визирам конкретно моя случай - живея в малка кооперация - обща нова абонатна със съседната кооперация - заедно сме 20 апартамента 2-те кооперации, като всеки си плаща сметките, не дължим нищо особено, май има 2-3-ма съседи със спряно парно, за сметка на това сме си оставили радиаторите на стълбището... гъзарска работа. Сметката колко ми е няма да пиша, че ще ви се разсъхне далаверата с климатиците шегувам се - през отоплителен сезон плащам 100-150лв на месец с топлата вода. Отоплявам кухня, 3 стаи и баня. Едната стая е много малка, преходна, има радиатор в нея, но много рядко се налага да се пуска/
    Та както казах, зарежете кое колко струва, това беше лирично отклонение.
    Ама мамка му и йезуити... Парното ви скъпо, но не се свените да предлагате на народа климатици 5-6 пъти по-скъпи от моя /нормален Самсунг 12-ка, работещ вече 6-та година без забележки/.
    Тоест, за парно пара няма ама климатиката трябва да е скъпа - под 2 бона ако е - на боклука
    Тоест беглата сметка - 4 помещения, банята я забравяме - 4 климатика, да зарежем натам, че... страшно ще стане и няма как да се върже с парното май .
    И... не го избивайте на ТЕЦ и климатик само... Добро строителство, прилична дограма, изолация... - 60% от отоплението.
    Виж, за съжаление ТЕЦ-а за хладно през лятото не помага, затова си трябва и климатик, не от 2000 разбира се
    Е, и да отоплява горе-долу трябва - има един крайно неприятен период, когато захладнява, а ТЕЦ-а още не е пуснат, където на помощ идва той, масления радиатор и духалката.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

не .......цената не е най-важната....затова е оставена и за накрая....чувството че или по скоро съмнението че носиш някого или някой на гърба си плащайки и неговта (тяхната) сметка ....аз не искам някой да ми плаща сметката но не искам и чужда такава да плащам....към момента никой не може да убеди хората че наистина плащат само и единствено техните си сметки....затова и те не плащат....

13. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от hrisinta
    Мерси за отговорите, вече сме се снабдили с необходимия брой тела. Намерихме една фирма внасяща стари климатици от Япония и си взехме по 50 лева бройката.
    Търся разпределителна кутия внещо като това
    http://www.climacom.com/pdf/MULTISPL...8-2009__3_.pdf

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И как смяташ да я управляваш?

16. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    И как смяташ да я управляваш?
    ами не знам не съм много наясно с тях
    ти знаеш ли нещо по въпроса

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Имат си връзка със софта на телата,за които са предназначени.Едва ли ще успееш да ги подкараш нормално на твоите клими,при Дайкин мултитата са по-различни.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Търся вътрешни тела от климатици

Здравей Христина, чак сега видях темата ти и трябва да ти кажа че си на прав път.Когато преди две години споменах на шурето за тази идея ме гледаше като гръмнат,не мина нм.време взехме 2 тела от конв.клими 12ки и ги вързахме към системата,като откачихме 2 радиатора.Резултата е че,прави по топло помещението и камината разходва 1/3 по малко дърва.Мислим скоро да вземем още 3 тела и тогава ще видим нещата по ясно като тенденцията е консумацията на дърва да падне до 1.5-2 кубика при 8 преди подобренията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Купувам вътрешни тела за климатици
    От ivan74 във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 09-09-13, 10:01
  2. Климатик с две вътрешни тела, възможно ли е?
    От axander във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 19
    Последно: 15-06-13, 16:28
  3. Отговори: 4
    Последно: 03-03-12, 19:17
  4. Отговори: 0
    Последно: 20-12-11, 10:24
  5. Продавам вътрешни тела Дайкин 50,60,71
    От vanko68 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 05-03-11, 21:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе