Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
...че бебе има, има. Но, в момента до кошарата му температурата не е била повече от 21-23* и не се оплаква бебока :)
И допълнителни две въпросчета...
1) FTXS-a сигурно ще да е от Белгия, Чехия или там някъде ами другите два (ASYA-та и MSZ-а) от къде да ги очаквам?
2) Как зе затваря перото на вътрешното тяло за всеки модел при off, надолу или нагоре? (понеже ще е над главите ни)
Благодарности за отделеното внимание!
Едно питене и от мен към всички вас . Какво ме" топли" колко ми е COP при положение, че това е това е показател за работата на климатика в режим на охлаждане...?
А това кой ти го каза ?!?
Цитат:
Първоначално публикувано от geozap
Едно питене и от мен към всички вас . Какво ме" топли" колко ми е COP при положение, че това е това е показател за работата на климатика в режим на охлаждане...?
COP е при отопление. EER при охлаждане. Това е според Eurovent.
Японците дават COP за отопление и COP за охлаждане. Но измерението му е едно и също.
Yan4o това го знам от Department of Mechanical Engineering Technical University of Denmark
deian според мен е тъкмо на обратно .COP е отношението на полученото количество студ към вложената работа,а ЕЕR е отношението на полученото количество топлина към вложената работа .
geozap, Климатика като система при работа пренася само топлина. От вътре на вън и обратно в зависимост от режима.
Пак да попитам, че нещо ми бега отговора ви :016:
ASYA 09LGC - къде се прави? Който знае нещо по въпроса моля да го сподели...
И в допълнение има ли ASYA 09LG (т.е. без "C"-то) или е грешка няк'ва си?
Благодарско за отговорите.
Няма LG без C накрая, спестена е буквичката. И... най-вероятно Китай, но няма значение по принцип. Виж ако намериш ASYA09LCC - взимай.
В Китай са правени.На моя LDC си пише P.R.C.
От HEO до HEO  има разлика в качеството . Първото  ми е на 7 години и съм доволен от него-никакви проблеми (желязно копирано е добре ),но като си купих второто преди две години  много съжалявам .  Пълен дарак - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ  такова нещо.
На моя пише FUJITSU GENERAL LIMITED
Тенкю за инфото, обаче пак изскачам с въпросче... И всичко това е защото в тези форуми си е доста голям хаос... :081: чета, чета и все по-трудно ми става... :051: Та значи...
ASYA 09LGC или ASHA 09LGC ???
Моя е AOYR 09 LGC.
На Мицубишито ми пише made in Tnailand - коя страна е тази,че не разбрах???
Цитат:
ASYA 09LGC или ASHA 09LGC ???
Едно и също е.
това е означението на външното тяло
Някакви впетатления за ETA 12 че ми предлагат такъв за отопление. А никъде не намирам описание.