Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
milar, Цитат:
Първоначално публикувано от milar
Кааr-що за агресия бе човек! Тук не са много хората които наистина разбират от климатици -какво печелиш от тази конфронтация . Форума е едно от малкото места където , евентуален бъдещ собственик може да получи адекватен отговор.
Совалките скоро няма да се използват, масово се минава на модули за еднократна употреба
съгласен съм с теб, че "тук не са много хората които наистина разбират от климатици" и че "форума е едно от малкото места където , евентуален бъдещ собственик може да получи адекватен отговор". Стига отговорът да е обоснован! Форума е за обмяна на мнения и информация - не за нападки. А последните такива тук са в изобилие от някои съфорумци - нетърпящи различни мнения от собствените си. Така, че "агресията" е ясна и излишна - но, няма спиране, тъй като е единствен довод на същите ни съфорумци в диалозите тук.
В крайна сметка дали все пак черното е черно...и бялото -бяло ...?и къде приятелю kaar съм писал нещо за " семейното си положение и битовото му разположение "...?пишеш за някви совалки - всъщност за какво ми говориш...?твърдиш че държиш отговорите да са обосновани - а самият ти пишеш неща дето нямат никаква логика и са като извадки от "Заратустра".
Не съм целял да те обидя по никакъв начин - просто бях обективен.Ако съм те обидил - извинявай ...не за това съм тука.
Здравейте,
Бих искала да попитам за компетентно мнение при избора на климатик, тъй като бяхме решили да изберем климатик по параметри за консумация и т.н., но реших да погледна и по форумите - от кои марки са доволни хората и кои не вършат работа и тук наистина се обърках, защото като гледам повечето сте на мнение, че японските са най-добри, други пък се оплакват от тях. Затова питам тези от вас, които ползват климатик и биха го препоръчали и на други:
става въпрос за стая 15 кв. , с ПВЦ дограма, вътрешна изолация с гипскартон и вата по външните стени, последен етаж, с две външни стени е и над нея има тавански помещения, южно изложение. Ще се ползва климатикът за зимата постоянно и лятото от време на време. Дали има добри решения до 1000 лв. без монтаж или ще трябва да се бръкнем повечко?
Благодаря предварително на всеки, който препоръча нещо!
Хубавите инвертори започват от ~ 1300 лв нагоре. За до 1000 лв можеш да си вземеш марков конвенционален или пък японски инверторен втора ръка много запазен на 2-3 години. За последния обаче зависи откъде си и трябва да пообиколиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
японски инверторен втора ръка много запазен на 2-3 години
Много ми е интересно,кой е този ,който би се разделил с марков климатик след 2-3 години експлоатация?Или пишеш наизуст.Има нещо гнило в изхвърлен 2-3 годишен климатик.Ако изобщо такъв може да се намери.
Найденов, въпроса е дъвкан много. Намират се истински съкровища втора ръка. Въпрос на късмет е. В Япония енергийната ефективност е на почит, и е съвсем нормално да си сменяш машината на 3-4 години. Да не говорим за фирми и учреждения... По същия начин, както се внасят компютри и офис-техника от европа. Наскоро купих за приятел страхотно пи-си на 2 години, само за 100 кинта. Немска сглобка. Проверих го по сериен номер - работило е в "Мерцедес".
Цитат:
Първоначално публикувано от naydenov69
Много ми е интересно,кой е този ,който би се разделил с марков климатик след 2-3 години експлоатация?Или пишеш наизуст.Има нещо гнило в изхвърлен 2-3 годишен климатик.Ако изобщо такъв може да се намери.
НЕ пиша наизуст. Много хора напоследък си накупиха втора ръка японски модели на по 2-3 години, има и на 1 да ти кажа честно. В момента и да няма, като си упорит се появява и намираш.
собственик съм на an28ess от 1 седмица на който от вътрешната страна накапаците външни и вътрешно тяло има щемпли 2004 12 месец произведен така че има що годе нови втора ръка
Да си купиш климатик втора ръка, без да ти го продава близък приятел е същото като да си купиш гуми за автомобила втора употреба. Аз поне за гумите се набутах ( маркова гума по 60лв бройката, а обикновена марка чисто нова 100), за климата обаче няма. Просто нямам такива познати - иначе според цена и някаква гаранция - бих.
гаранцията е 3 години като на всеки нов китаец
А какво ще кажете за това
http://klimatici.com/product_info.ph...roducts_id/201
Вьзможно ли е климатик 'картина' да е ефективен като останалите? Иначе като идея ми изглежда страхотно :)
Някой има ли такьв или да го е пробвал?
Супер е за ценителите на изобразителното изкуство. Ако искаш картина си купуваш картина, ако искаш да ти е топло, си вземаш климатик, а не LG.
Здравейте на всички.
Имам нужда от съвет за избор на климатик.
Ще бъде благодарен на всеки, които ми помогне в тази нелека задача
От 4 год. използувам климатици за отопление,и в момента имам 2, като единия е искам да го заменя.
Вомента за на това място,което ще опиша има монтирана една 12-ка конвенционална, но не съм доволен от нея изобщо и ще я преместя на друго място.
Местоположение - гр. Шумен. Къща, стара, на гредоред, 2-ри етаж. Стени-тухла 40 см външни, PVC дограма, без външна изолация.
Две стаи с врата помежду им - едната 5х4х2,70 - 54 м3 (спалня), другата 5х3х2,70 - 40,7 м3 (досега беше нещо като хол,но сина реши да има "негова стая"). Климатика ще е монтиран в спалнята точно срещу вратата за другата стая.Тази врата стои постоянно отворена.Климатика ще се ползува основно за отопление без да се спира през целия отоплителен сезон.Желана температура до 25* вечер, през деня - 22*. Обмислял съм и варианта 2 климатика, но за втората стая просто не мога да му измисля място-пада се или над леглото на детето или над бюрото (и то с пробиване на 2 стени).(виж схема)
Спрял съм се на следните модели: Fujitsu Nocria AWYZ14LB или Daikin FTXS 42G.
http://img3.imageshack.us/img3/4645/shema1.th.jpg
Нокрията е по-подходяща в случая, има дълга струя, все пак обаче ще има температурна разлика между двете помещения. Колко е голяма вратата между тях?