Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
Моля за съвет. Двоумя се между PANASONIC CS/CU-E12JKE -3 и General ASHA 12LGC. General е по евтин и по малко вътрешно тяло и според прочетеното cop трябва да му е по малък от 4.12 както го дават, а и номиналната и максимална отдавана мощност е по ниска от тази на Панасоник. Искам безпристрастно мнение. Ще се топли спалня. Също съм харесал и General ASHB 12LD - Plazma малко по скъпа от Панасоник и ми е нещо като фаворит, но идеята е да дам по малко пари.
Колко ти е голяма стаята и изолирана ли е?
15m2 или 39m3. Не е изолирана от долу е гараж. Има голяма вероятност с климатика да се постави и алуминиева дограма.
@llamo
Сумата която ще дадеш за тези модели е колкото 2 добри климатика, с които отоплението ще е по лесно, а може би и по-икономично /само давам идеи/. Ако трябва да се избира между двата, също съм за Нокриата, но имай в предвид, че ще ти е шумно с тези мощни климатици.
@XanSolo
От долу стаята ако не е теракот и General ASHB 9LD-ще ти свърши работа може да се намери за 1500лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от XanSolo
15m2 или 39m3. Не е изолирана от долу е гараж. Има голяма вероятност с климатика да се постави и алуминиева дограма.
9LD ако те устройва цената, от LD-то не ти трябва 12-ка за 15 кв.м.
Ако е LGC - 12-ката.
От Panasonic-а можеш също да вземеш 9-ката, излишно се презапасяваш, освен ако няма да правиш сауна вътре.
Най-добре е 9LD в случая.
Цитат:
Първоначално публикувано от mxkolev
@llamo
Сумата която ще дадеш за тези модели е колкото 2 добри климатика, с които отоплението ще е по лесно, а може би и по-икономично /само давам идеи/. Ако трябва да се избира между двата, също съм за Нокриата, но имай в предвид, че ще ти е шумно с тези мощни климатици.
"Новото си е ново" както каза един човек, когото много уважавам. Трябва да мине известно време за да стигне човек до твоята идея. Можеш да изхвърлиш няколко нови осаки, или да изнервиш съфорумците с въпроси /както в твоя случай/. :Drinks:
Това, което искам да кажа е, че този начин на мислене не е достъпен за всеки. Един даже колега, беше написал чудна статия за "хората втора ръка". :god
@llamo
2 климатика е по добрият вариант...не прави компромиси -ще сгрешиш...
@deian
Вратата е 195х82 см. За температурната разлика е така - понеже в момента там има една 12-ска и трмпературната разлика при оптимални за китайски конвенционален климатик климатични условия е 2-3* в най-зкътания ъгъл.
@mxkolev
Знам,че така горе долу стоят нещата, но решението с един климатик е за предпочитане по ред други причини. Относно шума-едва ли има нещо по-шумно от този, който имам сега .
@kasap-така и не ти разбрах мнението, явно не съм дорасъл.
Цитат:
Първоначално публикувано от llamo
@kasap-така и не ти разбрах мнението, явно не съм дорасъл.
Колегата mxkolev, отвори приказка за клими втора употреба. И то на 100 волта. :yikes Интересното е, че 99% от хората карат, или са склонни да карат кола втора ръка, обаче това с климатиците им звучи някак си обидно. Само 5-10% са склонни да си вземат такава машина, била тя и с отлични параметри.
Не съм схванал идеята на mxkolev...Благодаря. А твоето мнение по въпроса какво е? Един или два? Един-какъв и два - какви?
Щом си бил доволен с един,и сега,ако сложиш по-добър,пак ще си доволен за себе си.Е,някой с по-големи изисквания може и да не е доволен от тези 2-3° разлика,но на теб щом не проблем това,какво се замисляш.Нокрията е страшно добър климатик,с повече екстри и по-добри показатели от Дайкина.По принцип съм фен на Дайкин,но тук е обратното.Избора ти за Нокрия е добър.
llamo,разбрахме че по стените нямаш място за вътрешните тела или е неудобно...помислили за подови тела...Дайкин имат добри решения,като избора може да е с едно или две външни тела...цените не коментирам защото не съм запознат с тях...
@llamo твърдо два. 12+9 Помисли дали има възможност, да монтираш малкия над портала. Очевидно, бюджета не ти е проблем, така че можеш да вземеш добри машини.
Според мен да взима Нокрията и да не се замисля, че е на промоция ;) Само синът ти да не поиска да си затваря вратата, че тогава лошо :-memnon
deian, това е един от редките случаи, когато не споделям мнението ти. Нокрията е чудесен климатик, но в случая е неподходящ. С 2 машини, комфорта би бил значително по-голям, а бюджета - същия.