Тръбите са си нормалните 6 х 10 грубо
повече климатик който не е на 100 волта няма да си купя ,без да се сърдиш ама не си струват паритеПървоначално публикувано от Mega
Защо ли това ми е толкова познато! това пускане и спиране е адски дразнещо и доста ясно доловимо.А и в студовете които бяха наблюдавах пукане на пластмаси от вътрешното тяло - дразнеща работа,а и как изпуфтява като е в дефрост,не е истина просто! При Дайкин-а такова нещо НЯМА !!!Първоначално публикувано от deian
А защо се получава този съскащ звук когато преминава в режим дефрост?
Имам три климатика само единия съска при дефрост(може и да е случайно, но е 100волтовия втора употреба). Другите два климатика само по мигащата лампа ги познавам, че се в режим дефрост.
А при мен е обратното. Тошибата и Фуджитсуто са 100v., до сега не съм разбрал кога влизат в режим на дефрост, а LG - то постоянно го чувам как пъшка и вие.Първоначално публикувано от IvoSI
Мисля че има нещо общо с четирипътния вентил,когато вече е размразило Външният топлообменник при обръщането на потока с топъл фреон към него и съответно възстановяване на нормалният за режима отопление път на хладилният агент (фреона) се получава това изсъскване.При сработване на клапана.Май не бях много ясен амааа..... това е мое мнение.Не съм инжежер.
ururu sarara го дават 23дБ ама реално е много тиха тая машина ,много по тиха от Фуджитсу и изобщо тия клими изброените не са в един клас
И при мен е така 9ката(Carrier Gold) се форсира при тръгване 1-2сек. но дразни, докато при 18ката няма такова нещо. Инъче и двата са тихи.Първоначално публикувано от deian