Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24

Най-тихото вътрешно тяло?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Най-тихото вътрешно тяло?

Някой да знае дали има класация за най-тихо вътрешно тяло на машините от високия клас?

Гледам доста модели им дават 20-21 dB. Дали има по-тихи?

1. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZIX-S - 21 dB.
    2. Daikin FTXR 28 EV1B9/RXR 28 FV1B9 URURU SARARA - 23 dB.
    3. Toshiba RAS SAVPE/SKVPE 10 DAISEIKAI - 27 dB.
    4. Toshiba RAS-107SKV-E / RAS-107SAV-E - 20 dB.
    5. Fujitsu General, ASHB09LD Plasma - 20 dB.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Най-тихо вътрешно тяло?

Първо този най-тих рези е за охлажадне. Трвябва да ги сравняваш при отопление. Тогава нивата са доста по различни. По принцип ниво под 25db(A) са си много ниски за режим отопление. Това са бай тихите режими за клиамтиците и не са мног покаателни, зашото неможеш да държиш климатика на нощен режим денонощно. Това е само за са през нощта. За това как е мерен шума има протокол в сервизното ръководство на климатика. Ако има различни неможе да се прави сравнение. Трябва да знаеш, че меренето на шума става в безехова камера. Шум от 20bd(A) е много ниско ниво. Даже е едва доловим. Ако си ходил редовно на дискотека няма да можеш да го чуеш. Фоновият шум е една много тиха стая обикновнно е около 40dB(A). Много рядно можеш да измериш по-нисък шум.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Говорим за нощно време. За стаята на мъника? През деня не е от такова значение.

За това питам тук, защото много на заводски данни не вярвам. Тук има хора, които имат различни машини и всеки може да сподели как се спи ако са пуснати?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

MHI е тихо, ама се форсира при включване, а той си се включва и изключва често. Така че не става според мен.
    Сред 100-волтовите има много тихи, особено ако е за малка стая.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

С риска да обидя накой, климатик на 100V не бих си купил никога!

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Личен избор, твое право си е. Тогава вариантите ти не са много.
    Съвет - тези шумови нива на най-ниска скорост да не са ти основен критерий. Направи си една табличка с quiet/low/med/high нивата на всичките модели и си избери като цялостна работа на машината.
    Hint: правил съм го това, Дайкин и Фуджицу са най-добре като общ показател на всичките нива.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Да явно някъде там ще се насоча! Mitsubishi Heavy ZIX-S серията също е много тихо, но пък цената е доста повече от Fujitsu. За сега това ми е фаворита като цена - качество: Fujitsu General, ASHB09LD Plasma

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Да явно някъде там ще се насоча! Mitsubishi Heavy ZIX-S серията също е много тихо, но пък цената е доста повече от Fujitsu. За сега това ми е фаворита като цена - качество: Fujitsu General, ASHB09LD Plasma
    Можеш да пробваш и sanyo, само че не знам дали има на 220 волта в България или всичко е на 100/110 волта?

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Има и на 220V, но цената хич няма да му допадне....по добре да се спре на японски 100 волтов модел...

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Aleks, човека се кълне, че не ще 100 волтова машина. Аз пък не бих си взел европейско Sanyo.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2009

@Mega - надявам се разбираш че колко по-тиха е най-ниската степен на климатика,толкова по малко ще топли.От личен опит мога да кажа че Дайкин-а ми е изключително тих на Quiet и мисля че горе-долу е на едно ниво с най-ниската степен на Fujitsu General, ASHB09LD Plasma така че аз бих ти препоръчал един от двата.Не видях да си дал размери на стаята,но ако е по-малка и добре изолирана Фуджитсуто е по-добрия избор.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Aleks, човека се кълне, че не ще 100 волтова машина. Аз пък не бих си взел европейско Sanyo.
    Но за сметка на това си си взел още едно японско.Да ти е честита машинката и не забравяй да споделиш впечатления в темата за 100 волтовите

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Най-тихото вътрешно тяло?

Забравих да питам нещо! Тръбите са ми зазидани в стената и има пуснат 4-жилен кабел навън. Кои машини могат да работят с 4-жилен кабел? Защото Panasonic-а от офиса ми е с 5 жилен + един движилен, който си идва с него?

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

При инверторите връзката м/у вътрешното и външното тяло е с 4-жилен кабел. Твоят Panasonic е конвенционален.... затова и има 5 жила

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Благодаря, значи всеки инвертор ми върши работа?

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Все пак вземи предвид и размера на тръбите. Предполагам, че са ОК, но знае ли човек кой какво е намайсторил

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Друго вътрешно тяло
    От vrizas във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 11-09-13, 23:26
  2. Вътрешно тяло от климатик.
    От airfors във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 03-02-13, 18:52
  3. ПРЕМЕСТЕНО: вътрешно тяло за LG
    От Jackas във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 0
    Последно: 28-01-12, 21:52
  4. вътрешно тяло за LG
    От frick във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 28-01-12, 11:54
  5. Вътрешно тяло 9-ка, външно тяло 12-ка - проблеми с климатик KOBE
    От koranto във форум Други марки климатици
    Отговори: 27
    Последно: 14-12-09, 17:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе