Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Моля, препоръчайте ми инверторен климатик (марка и модел ) за стая от 45м2., с три външни стени и стая 14м2 с две външни стени. Ще ги използвам основно за охлаждане и ми се иска да сa някой от по евтините модели от следните марки: Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Toshiba.
Благодаря предварително.
Daikin FTX50G за голямата стая и FTX25J за малката. За малката може и Fujitsu ASYA09LGC.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Daikin FTX50G за голямата стая и FTX25J за малката. За малката може и Fujitsu ASYA09LGC.
+1
изпревари ме деян... :Drinks:
Здравейте,
Моля за следното уточнение: Колко е минималното разстояние от тавана, на което да монтирам вътрешното тяло на климатика без да
афектирам работата му?
Става дума за TOSHIBA 10SAVP-E DAISEIKAI
П.С. целта е да е максимално близо до тавана, без да се наруши оптималната/нормална работа
47 мм е минималното отстояние, на което трябва да се монтира горния ръб на планката за закрепване на вътрешното тяло.
Ахааа тва по-малко от 5 см...устройва ме.
Мерси много Еди
Cheers!
Здравейте. Предстои ми да закупя климатик за стая 10м2 - височина 2.6м изложението е север/запад като северната стена е външна с изолация - 5см, западната е съ вратопрозорец пвц - КМГ т.е. не особено хубава и обикновен стъклопакет. Другите 2 стени са към стаи, които се отопляват Отгоре се отопляват на климатик, отдолу апартамента не се отоплява. Имам 2 general-a : 12LCC в хола ( 22 м2) и 9LD в спалнята ( 15м2). Стаята ще бъде детска и климатика го искам основно за отопление. Мислех си пак за general, но според мен 9ld ще е много мощен за тази стая. Цена около 1600 - 1800 лв. Предлагат ми DAIKIN ATXS25E, но нещо не ми се нрави. Благодаря ви за всички преложения и съвети, които изкажете тук или на лични.
Благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от kockopm
Здравейте. Предстои ми да закупя климатик за стая 10м2 - височина 2.6м изложението е север/запад като северната стена е външна с изолация - 5см, западната е съ вратопрозорец пвц - КМГ т.е. не особено хубава и обикновен стъклопакет. Другите 2 стени са към стаи, които се отопляват Отгоре се отопляват на климатик, отдолу апартамента не се отоплява. Имам 2 general-a : 12LCC в хола ( 22 м2) и 9LD в спалнята ( 15м2). Стаята ще бъде детска и климатика го искам основно за отопление. Мислех си пак за general, но според мен 9ld ще е много мощен за тази стая. Цена около 1600 - 1800 лв. Предлагат ми DAIKIN ATXS25E, но нещо не ми се нрави. Благодаря ви за всички преложения и съвети, които изкажете тук или на лични.
Благодаря
В никакъв случай ATXS25E ! Големи дървета са А серията на дайкин. Вземи си нещо с нисък минимум като е толкова мъничка стаята.
09LDC е с най-нисък минимум за нашия пазар, сложи си него.7 и 9 LGC също са с такъм минимум - 500 вата, но LDC определено е с по-добра изработка и е за предпочитане.
kockopm виж и тези машини-с много малко,ще ти надхвърлят бюджета,но си струва:митсубиши MSZ-FD25VA,има го за 1900лв. с монтажа и тошиба 10SAVP-E DAISEIKAI за малко повече левчета,но...
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Благодаря за бързия отговор
Благодаря ви за отговорите.
Този MSZ-FD25VA няма да е че като гледам малко му е висок минимума. Колкото до тошибата, докато събера пари за него зимата ще е свършила. Май ще се спра на 9LD или духалка, а когато бюджета е достатъчен - тошиба 10SAVP-E DAISEIKAI или 10PKVP-E . Единственото, което не ми е ясно дали с тези големи максимуми и тази малка стая нама да изключва твърде често, или това ще се конпенсира от ниския минимум.
Благодаря ви още веднъж
Максимума не те бърка, това са пикови стойности при 100% натоварване, още по-добре е за голям студ.За теб е важен минимума.
здравейте днес ми инсталираха Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZJX-S.
търся ръководство