Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Здравеите, реших да заменя самсунга 18fc с друга машина и се колебая мегду FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA и Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 50 ZIX-S та вапросат ми е кои е по-добар като разликата в цената не е от значение.Другото което е че самсунга с номинал от 6кw се справя добре в стая около 95-100 кубука с три ваншни стени и много голямо остакляване в град сандански градусите искам да са 23-24.
Приемам и други предлогения
Жоре, слабо му е това. Нокрията да отнася.
Аз го сменям точно по тази причина ,че на по-голям студ се зори машината и през час дефрост и му помагам с духалка та да избегнем духалката.климатика се спира вечер от гледна точка на икономия.в другите стаии имам Mitsubishi Heavy Industries SRK 20ZG-S и се справят добре.Задалгително да е 220v,dage se zamisl[m i za awh18lb
Цитат:
Първоначално публикувано от plamen_gr
Аз го сменям точно по тази причина ,че на по-голям студ се зори машината и през час дефрост и му помагам с духалка та да избегнем духалката.климатика се спира вечер от гледна точка на икономия.в другите стаии имам Mitsubishi Heavy Industries SRK 20ZG-S и се справят добре.Задалгително да е 220v,dage se zamisl[m i za awh18lb
Не правиш икономия, като го спираш вечер. Остави го да работи, и няма да се налага да включваш духалката.
Разликата между 14 и 18 Нокрия е нищожна в мощността.
Голяма грешка правиш, че ги спираш. Никаква икономия не правиш - изстудяваш си стаята, точно когато поема най-много студ отвън, изпускаш нощната енергия и после наваксваш голяма разлика на дневна. Вярно, че този Самсунг не е много икономичен, но като си вземеш Нокрията поне нея не я спирай! Изобщо не трябва да се притесняваш, че ще харчи много.
MHI не ги спирам никога се са на 22 градуса ама самсунга е като змеи на тока.
Точно затова го сменяш с Нокрия :ole
И аз подкрепям избора на Нокрия, но и ZIX-S не е лош вариант. Огромната разлика в цената накланя много везната в полза на Фуджицу.
Помогнете за избор на климатик за две стаи 9-10 квадрата (детска и спалня). Спрял съм се на следните модели:
2бр National 228TB:2бр. Sanyo zk22; 2 бр Mitsubishi 228SV. Кой от вариянтите е най удачен. Приемам и други предложения
Аз бих взел ZK-то. че го нямам в колекцията. :))
Сериозно, до какъв бюджет да се разпростираме в препоръките си? И тези 10 квадрата какво са и къде?
Това са две тавански помещения с югоизточно изложение и доста скосове. Прозорци по 1 квадрат с двукамерна пвц дограма. относно бюджета 3000-3500 общо за двете клими.