Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
   Цитат:

Първоначално публикувано от deian  
 Мисля, че си чел много БГ сайтове и са те хвърлили в заблуда. EX22T има UV лампа - това е. Друго не знам да има. PDR-а не знам какво си чисти, но пък дезинфекция на външното тяло ми звучи като прекалено свободно съчинение.

За ЕХ22Т много оскъдно инфо почти никакво в един сайт, УВ лампата доколкото разбрах, но не съм сигурен е за пречистване на въздуха, а Тошибата има напълно автоматично самопочистване, но за външното тяло май сбърках. Мен ме интересуваше дали ЕХ22Т има напълно автоматично самопочистване като Тошибата.
   Цитат:

Първоначално публикувано от tsvatanov  

И аз бях хвърлил око на този модел ,но ме съмнява че е прекалено слаб за това помещение. 

Eeee,по какво разбра,че точно тази 35ца ще е малка за твоите смешни 18 м2 ??? Бих казал обратното даже...
  И така някой ще ми кажели дали е възможно с комбинацията Норкия + 12LD да утоплявам цялото момещение което съм посочил в предните ми постове?
  Това помещение ще го отопляваш само с Нокриата
  Хол + кухня (43м2)+ спалня (15м2)+ детска (13м2)? Ти май само за хола и кухнята говориш? Също така казах, че има само мазилка, без изолация и дървена дограма. Изолация ще сложим лятото, за дограма зависи колко ще излезне, защото са много прозорци и врати. Незнам дали четете, но се опитвам да разбера дали мога да утоплявам и двете стаи ако вратите им са отворени. Вече за 3 път го задавам този въпрос :081:
  Естествено, че само за голямото, за двете спални ти трябват две 9-ки
  Ти четеш ли аз какво пиша? Колко пъти трябва да задавам един и същи въпрос? Ако незнаеш просто кажи! Норкиата +12 ЛД ще мога да ли да затоплям и двете стаи ако вратите са отворени ДА или НЕ! 
  Пич,и така става,както си си наумил с Нокрията и Плазмата,но не се прави така бе...Колко пъти пък ние трябва да ти обясняваме. За да поддържаш некви 16-18-20 гр в спалните,трябва В хола да е поне 25-27 гр през нощта,когато там няма нужда.Това ще е свързано с доста повишен разход на климите ти,за да топлиш две пикливи спални...Каква ще е файдата от тези климатици тогава? Нали те се слагат точно с тази презумпция-НАМАЛЕНИ СМЕТКИ.
   Цитат:

Ти четеш ли аз какво пиша?

От няколко дена си ми любимо четиво.
По принцип можеш да си сложиш и една трифазна колона в дневния тракт и да се стоплиш, но след като си влязъл във форума да питаш, значи търсиш най-доброто решение, то според мене е Нокриа 14-ка и 2 бр 9-ки.
Най-добър комфорт и по-ниски сметки.
  Да разбирам те, но да слагам климатици в стаи кадето само се спи, за да подържам некви си 18 градуса :) Пак и на халдно по добре се спи. Малко ми се свидят 3000 лв за тези две 9лд та :) Някакво мнение за Дайкин FTX25G, малко по евтини са, или някаква друга алтернатива за тези две стаи?

vclima: на 9-ките няма ли да им е кофти ако ги пускам само вечер? Сигорно ще работят на пална мощност поне няколко часа.
  Ами не ги пускай само вечер, не ги спирай, през деня им намаляй градусите, вечер ги вдигай, няма да платиш повече ток, можеш да си сигурен.
FTX25 ще ти вършат работа за тази стая и са тихи, но в момента ATXS25E е на същата цена , а е много по-добър
  Мерси много, имаме още няколко месеца преди да се приберем в БГ, и тогава вече окончателно ще реша. Искам да попитам дали си криете захранващите кабели зад климатика. Имали място или трябва да се прави дубка в стената?
  Някой знае ли климатик произведен в Япония от марките Тошиба, Саньо, Мицубиши, Шарп, Нейшинъл с КОП <6,2 (най-висок клас) конкретно за 7-ца, 9-ка може и 12-ка и да е 200волта, да не се налага монтаж на траф.