Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Здравейте! Моля за помощ, тъй като съм абсолютно неграмотна по отношение на климатиците.
Апартаментът е от две стаи, коридорче и баня - около 30 кв м, южен, много закътан, РVC дограма, тухлен. Ползваме го повечето през лятото и затова ми трябва климатик за охлаждане. Първият ми въпрос е: може ли да се сложи климатик в коридора и да се ползва от двете стаи и второ: ако може какъв би трябвало да е. Стената, на която мисля да го сложа е до вратата на спалнята и срещу вратата на другата стая. Дължината на коридора е 3,10. Тръбата за външното тяло ще минава през спалнята с дължина 3,40.
Ще бъда благодарна на този, който ми отговори.
Идеята ти не е особено добра. По-добре вземи два по-евтини климатика.
Забравих да напиша, че предпочитам втора употреба, но не знам магазини във Варна
С какъв бюджет разполагаш, и каква е квадратурата на двете стаи?
Не ми се дава повече от 1200 лв с монтаж, защото ще го ползваме 2-3 месеца през лятото. Спалнята
която ще е близо до него е 11,20 кв.м, а другата стая е 15 кв.м
Ми няма как да се случи, освен ако не вземеш хипер-боклуци...
Цитат:
Първоначално публикувано от PMK
Здравейте, трябва ми климатик за 20 кв метра стая, има изолация сравнително добра дограма северозападно изложение, искам да го използвам главно за отопление от Велико Търново съм и температурите тук често са под 15 -20 градуса зимата - бюджета ми е 1500 лв. с поставянето
ASYB09LD или ASYA12LGC на Fujitsu.
Хи И аз съм горд собственик на 12-ка вътрешно тяло и 14 външно NIPPON 550 лв. с монтажа, но не мога да кажа как се казваше фирмата-вече 5 месеца съм страшно доволен.
Прави ми грозното впечатление,че в този форум се препоръчват само и единствено скъпи марки и скъпи климатици.Лошо.Сега един пример.Русе./Диан да мълчи/.На мой колега му монтират прехвален модел на DAIKIN.Да ,ама той не тръгва.Б@Ф ма@му.Платка нещо.Ква платка?Гаранция?Фирмата мълчи като Г@З . Абе бактън от прехвалени модели и марки.
За това има и трябва да има гаранция на техниката. Колкото по-голяма толкова по-добре. Скъпият климатик е просто задължително да бъде с гаранция.
Три години пълна гаранция на климатик Daikin е достатъчно време ако има някакъв производствен дефект да се прояви и да бъде отстранен безплатно.
Пич...По-скоро бактън от фирми и монтажници,климатика с гаранция не е виновен. Това е една от малкото фирми,в които всеки отделен компонент и накрая самото изделие минават качествен контрол.На 100 %..... Няма как да са пуснали нещо с опукана платка.
Монтажниците при кьопав монтаж с неправилно свързани кабели са виновни. Аз не съм и чувал Дайкин да не тръгне поради платка. А вярвай ми,бая са минали през моите ръце или на колеги от фирми с Дайкин....
Ако е нормална фирма с нормални взаимоотношения с вносителите,би трябвало да нямат абсолютно никакви проблеми с части и ремонт. Ама знае ли човек на каква фирма се е "надянал"....
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Пич...По-скоро бактън от фирми и монтажници,климатика с гаранция не е виновен. Това е една от малкото фирми,в които всеки отделен компонент и накрая самото изделие минават качествен контрол.На 100 %..... Няма как да са пуснали нещо с опукана платка.
Монтажниците при кьопав монтаж с неправилно свързани кабели са виновни. Аз не съм и чувал Дайкин да не тръгне поради платка. А вярвай ми,бая са минали през моите ръце или на колеги от фирми с Дайкин....
Ако е нормална фирма с нормални взаимоотношения с вносителите,би трябвало да нямат абсолютно никакви проблеми с части и ремонт. Ама знае ли човек на каква фирма се е "надянал"....
Хубаво ще е да свикнете с мисълта, че няма нищо перфектно на Този свят, та дори да се нарича дайкин.Миналата година преди да реша на 100% дали да е дженерал ли дайкин за спалнята.
Моят познат каза, че и на него за първи път му се случвало, но при монтиран FTXS 50-ka при пробното стартиране на климатика за ПЪРВА демонстрация пред клиента веднага след монтажа климатика изобщо не зацепил.От Атаро клима с които има договор му казали да не го пипа защото и те не повярвали, че може да има дефект и може би с цел да проверят дали монтажа не е прецакал климатика му казали да не го пипа и да го остави така както го е монтирала фирмата му.Дошли от Атаро и при проверката установили дефектна платка....
Винаги има първи път и никой не е перфектен-човек или машина...
За това с "надяването" си прав, кой знае каква платка втора употреба са "му сложили"... или са я изгорили поради неправилно свързване...
naydenov69, коя е фирмата?
:helpЗдравейте нов съм във форума и не разбирам много да не кажа въобще от климатици.Въпроса ми е към знаещите и имащи опит в това отношение. Предстой ми закупуване на климатик за помещение 10 м2 30 м3 със термоизолазия, обикновенна дограма, панел, първи етаж с две външни стени северна и източна, близо до морето все пак и влагата има значение ако се не лъжа :). Та Въпроса ми е къкъв климати до към 750-800лв би ми се вместил идиално в тези условия за предпочитане инвертор.Моля за предложения и съвети благодаря предварително!!! :help:Drinks: