Здравейте някой може ли да ми каже по какъв начин да вържа термостата към Panasonic UW12DKE или GKE не съм сигурен точно кой модел е. По-точно казано трябва ми схема на свързване.
Благодаря Ви Предварително!
Здравейте някой може ли да ми каже по какъв начин да вържа термостата към Panasonic UW12DKE или GKE не съм сигурен точно кой модел е. По-точно казано трябва ми схема на свързване.
Благодаря Ви Предварително!
Вален,да ме прощаваш.ама къде на схемата ти има подобно чудо?
Вероятно DaGa иска да сложи нагревател на дъното на външното тяло за да не замръзва и му трябва схема от къде да вземе захранване за нагревателя управляван през термостат, който да го включва под определени външни температури.
valen1 Точно това е целта ми. Да го сложа нагревателя в тавата на външното тяло и да настроя термостата да се задейства при -1°. Досега не ми се е налагало да правя подобно упражнение, но пусти и UW имам сложени няколко от тях и страшно много обледеняват. То че тоя модел си е до -5° така си е, ама какво да се прави То намене ми е ясно от къде да взема захранване,но не ми е ясно на клемореда на самия термостат как да вържа нагревателя и захранващият кабел то има 3 клеми едната е Р1 предполагам там е фазата ама нулата къде да я сложа при положение,че нагревателя има две жила
единия кабел от нагревателя отива на нулата на климатика другия на термостата на P3.Пускаш едно парче 1-ца от термостата който връзваш на P1 към фазата на климатика това е връзката не ти трябва схема.
Когато монтирам неинверторен климатик, почти винаги си пускам още един проводник до външното тяло, по който си подавам фаза, защото в 99% от случаите, тя се подава към външното тяло, само ако работи компресор, четирипътен вентил или вентилатор. Така че DaGa трудно ще намери фазата на горната схема. Термостата FC-F2000 не е подходящ за тази цел, защото границата между вкл. и изкл. е много близка 1,5 - 2 С. Търси такъв който да вкл. на -2 С и да изкл. на +4 С. Панасоник монтират оригинален такъв термостат, при едни модели е квадратен, при други е цилиндричен, който регулира обезскрежаването. Търси при тях, малко вероятно да ти дадът, но ...
DaGa - Ако нагревателя в тавата работи,докато го духа ледената струя от вентилатора,то файдата ще е със сигурност около 0-та.Нагревателя се пуска САМО докато дефроства,веднъж за да има файда,второ-ще спестиш доста ток,понеже времето за работа ще е в пъти по-малко.
-вземаш 3 релета с бобини за 220 в и нормално отворени + нормално затворени контакти. Закачаш бобините на веригите на компресора,4пътника и вентилатора със следната логика : Когато компресора работи,а вентилатора и 4пътника не работят ( демек дефроства) ,само тогава да се образува затворена верига от контактите и да се захрани нагревателя. Захранване вземаш от компресора.Не ти трябва допълнително жило и термостат.Може и да добавиш термостат във веригата с идеята лятото да не се включва нагревателя,понеже тогава има такъв същия режим при повишено налягане на кондензация.
Без коментар.Първоначално публикувано от vanko68
Допълнителното захранване се използва и за друго.
vanko68 1. Познай от три пъти, какво освен компресор, вентилатор, и четирипътен вентил има във външното тяло. Как и защо се управлява това нещо фабрично в конвенционален климатик? Може ли, да се управлява по друг, по подходящ начин?
2. Не знаех, че за 500-600лв освен климатик трябва да получа и беседка. Дай каталог на беседките, предполагам че има избор.
3. Явно затова някои монтажи са по 250 - 300 лв, надценката е за монтаж на беседката.