Здравейте.Имам проблем с климатик който на отопление работи нормално а на режим охлаждане не.На отопление държи 22 бара.охлаждане ~4бара -3 градуса R407
Здравейте.Имам проблем с климатик който на отопление работи нормално а на режим охлаждане не.На отопление държи 22 бара.охлаждане ~4бара -3 градуса R407
Как да не работи нормало? При външни температури около 20 колко бара на охлаждане искаш да ти държи това не е R410A.
би ли споделил как го диагностира. Сега всичко ОК ли е? Странно да зацепи на отворено положение......в повечето случаи става обратното.
Да.Направими впечатление че друите клими които са същите работят нормално.На ниското налягане на всмукателната тръба стигаше до -1 атмосфера като на вакуум и изведнъж налягането се вдигаше и пак вакуум.След като демонтирах машината,взех я за по обстоен преглед.Когато си я пуснах за тест забелязах едно леко замразване на нагнетателния кран съответно на засмукването вакуум.Източих фреона,който си беше като по книга и започнах продухване с азот.Но не излизаше достатъчно азот през 10 ката,следоателно реших да продухвам всичко по отделно.И съответно като разварих вентила изтече доста наподобяваща масло течност.Сега с новия вентил работи добре.НЕКА ВЕЛЕВ КЛИМА го прочете защото според него работи добре.Дано да съм бил изчерпателен.
Колегата това дето го написа да не е приказка за " лека нощ " на децата .
Колкото и да го чета ясно си написал 4 бара което сега е нормално.Прочети го и ти пак какво си написал. Ако беше написал това което днес че прави под 0 бара е друго нещо.Първоначално публикувано от BEAR1