Резултати от 1 до 12 от общо 12

Трябва да стопля цех за работа с платове 110m² ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Трябва да стопля цех за работа с платове 110m² ?

Привет на всички участници във форума.
    Днес направих регистрация тук с цел да получа компетента помощ.
    Пускам цех в който предимно ще се работи с платове. Има площ110м2 и височина 2,7м.
    Удачно ли е отопление с климатици. От многото четене което падна по форума, се спрях на Фужитсу.
    Има ли други марки климатици и съответно моделите на които да са по-удачни за целта.
    Помещението има изолация, намира се на приземен етаж, на югоизток е с 9 метрова витрина.
    По моя преценка мястото отговаря за два на брой климатика.
    Не знам дали ще трябва и в други теми да търся съвети.
    Предварително благодаря!!!

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цех за работа с платове е малко общо казано. Ако е шивашки цех то не би трябвало да има проблем да се ползват климатици. Какви източници на топлина като машини ще има в помещението и с каква мощност.

4. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Цех за работа с платове е малко общо казано. Ако е шивашки цех то не би трябвало да има проблем да се ползват климатици. Какви източници на топлина като машини ще има в помещението и с каква мощност.
    Ще има четири броя шевни машини и ютия с парогенератор, ел.кроялен нож - ако е от значение.
    По-скоро се интересувам от марката - дали няма по-подходяща за целта и с каква мощност да бъдат климатиците. Предполагам това са неща с които ще се съобрази фирмата доставчик, /която все още не съм избрал/, но е добре да съм в час с някой работи за да не бъда подведен. На друг обект от четири години ползвам Осака, която при по ниски температури винаги трупа лед. Та не е зле да знам на какви изисквания да отговарят въпросните Фуджитсута.
    Благодаря.

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от stundji
    Ще има четири броя шевни машини и ютия с парогенератор, ел.кроялен нож - ако е от значение.
    По-скоро се интересувам от марката - дали няма по-подходяща за целта и с каква мощност да бъдат климатиците. Предполагам това са неща с които ще се съобрази фирмата доставчик, /която все още не съм избрал/, но е добре да съм в час с някой работи за да не бъда подведен. На друг обект от четири години ползвам Осака, която при по ниски температури винаги трупа лед. Та не е зле да знам на какви изисквания да отговарят въпросните Фуджитсута.
    Благодаря.
    Ако,аз бях на твое място бих сложил тези 2-та:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx71gv-rx71gv
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx60gv-rx60gv
    Успех !!!

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Трябва да стопля цех за работа с платове 110m² ?

Дали си струва да се дават толкова пари за скъпи климатици за отоплението на някакъв си цех.

Ако има трифазно напрежение един конвенционален колонен климатик 60-ка - 2800 лева може би е по-добър избор за това помещение с 9 метрова витрина. Или може ако има възможност климатиците да са два, за по-добро покритие на помещението и за резервен вариант ако единият дефектира.

7. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Дали си струва да се дават толкова пари за скъпи климатици за отоплението на някакъв си цех.

Ако има трифазно напрежение един конвенционален колонен климатик 60-ка - 2800 лева може би е по-добър избор за това помещение с 9 метрова витрина. Или може ако има възможност климатиците да са два, за по-добро покритие на помещението и за резервен вариант ако единият дефектира.
    Благодаря valen, май точно това исках да чуя - дали си заслужава.
    За марката ще помисля, иначе и дайкина може да е вариант за обмисляне - Благодаря ви още веднъж за отзивчивостта!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Винаги си струва, нали после ти ще плащаш тока...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

И аз мисля като bobovo грабвай два дайкина FTX60GV / RX60GV в двата края на помещението и си готов.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

stundji, Когато си избереш някаква марка и модел го напиши да го видим.

12. Тук е от
    Aug 2009

Не видях някой да коментира една особенност на текстилното/шивашкото производство - то е съпроводено с повишено отделяне на власинки, които се наслояват като одеало навсякъде. Как това би се отразило на работата на стенни климатици, които принципно са за битова употреба? Който е влизал в текстилен цех знае за какво прахоотделяне става на въпрос.

stundji, какви платове всъшност работиш? Ако е коприна нямаш проблеми, но ако е памук?

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от IMonev
    Не видях някой да коментира една особенност на текстилното/шивашкото производство - то е съпроводено с повишено отделяне на власинки, които се наслояват като одеало навсякъде. Как това би се отразило на работата на стенни климатици, които принципно са за битова употреба? Който е влизал в текстилен цех знае за какво прахоотделяне става на въпрос.

stundji, какви платове всъшност работиш? Ако е коприна нямаш проблеми, но ако е памук?
    Мина ми през ума още когато видях темата за 1 път, но за този проблем според мен не са нясно дори технците/монтажниците и търговците във форума.Филтрите ще трябва да се чистят на всеки 2-3 дни. При работа на повече от 1 смяна (2 или 3 смяни) може а се наложи чистене всеки ден).филтрите са много финни и лесно ще се запушват с власинки.Баба ми навремето(когато бях на 4-5 години) работеше в такова предприятие и съм прекарал доста при нея в цеха когато нямаше кой да ме гледа.Шиеха ризи.въздуха беше тежък и задушен и се дишаше тежкоРазпрашаването не е само от рязането и шиенето, но дори и от самото премятане и прехвърляне на платове и ризи от машина на машина.По стените и тавана се образуваше от праха/власинките нещо като паяжини.Имаше вентилатори на стени и прозорци които вкарваха, а други изкарваха въздух с цел по -малко власинки из въздуха, но почти нямаше резултат.единствено леко се чувстваше хладния въздух зимата.вярно е обаче, че шивачките бяха около 35 на смяна(кроячно, след това режещи машини за разкроените дрехи, машини за съединяване-шиене на отделните части, 2 парни преси за гладене на готовата продукция, качествен контрол и опаковъзно отделние) а помещението около 250-300 квадрата.
    Според мен най-правилното решение е канален климатик, но вероятно цената няма да се хареса на работодателя(търсещия съвет) и затова се въздържах от съвет.

П.П.
    Не можеш да ограничиш развитието/оцеляването на един бизнес с обработка и шиене само с коприна.Криза е.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По добре на 2 дена да миеш въздушни филтри, отколкото през 3 часа да хвърляш въглища в печката и да я чистиш всеки ден.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. А как да стопля банята?
    От imrahil във форум Електрическо отопление
    Отговори: 100
    Последно: 27-04-23, 11:06
  2. Тих режим на работа
    От Tzetzy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 30
    Последно: 19-11-11, 15:17
  3. СТАННА РАБОТА
    От МИШО във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 02-04-04, 17:20
  4. Обява за работа
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 21-01-04, 16:14
  5. ! ! ! Предлага се работа ! ! ! #2 :)
    От Pa3KaTaH във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 04-11-03, 09:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе