Моля, за съвет какво да си купя?
Предлагат ми:
Daikin FTX 35 за 1300 лв с монтажа
и
Fuji RS12LDC за 1499 лв с монтажа
Моля, ако някой знае кое е по-доброто да ми пише.
Моля, за съвет какво да си купя?
Предлагат ми:
Daikin FTX 35 за 1300 лв с монтажа
и
Fuji RS12LDC за 1499 лв с монтажа
Моля, ако някой знае кое е по-доброто да ми пише.
Няма какво да мислиш, отивай и грабвай Фуджика, но все пак сподели за какво помещение става въпрос - обем, изолация, изложение, желана вътрешна Т* и др.Първоначално публикувано от IknoW
Между другото, мисля че си объркал раздела, където да си публикуваш темата/въпроса.
Помещението ми е 20 кв. метра и е изток-юг. Искам темпертура 22С (с ПВЦ дограма съм )Първоначално публикувано от gnf
И все пак защо да взема FUJI ... и двата са инвертори... а и познати ми казаха, че "Daikina e мерцедеса на климатиците..." а е и с 200 лв по евтин.
Той може и Мерцедеса на климатиците да е ама е, както казва един колега от най-ниския клас на Мерцедеса.Първоначално публикувано от IknoW
Защо да вземаш Фуджи? Ами защото е с по-висок номинал на отопление, с по-висок максимал на отопление, има плазмен филтър в сравнение с Дайкина и си заслужава 200-те лв. отгоре.
Дори си мисля, че и 9LDC ще ти свърши работа за тази стая.
А парите които са ми казали ОК ли са?
Застото ми предложиха и един друг FTXS 35 разликата беше само в буквата S и ми искаха 300 лв отгоре (1620)
Все пак FTX35 ще ми свърше ли работа ?
А парите които са ми казали ОК ли са?
Направо са супер.
Грабвай Fuji RS12LDC ще останеш много доволен.Пък и плазма си има което си е голяма екстра.
Все пак FTX35 ще ми свърше ли работа ?
По принцип ще ти върши работа, но е нисък клас на Daikin.
FTX35 може и да види зор при ниски температури... докато 12LD няма.
Щом са ти предложили 12LDC за 1500лв, значи би трябвало 9LDC да ти го предложат за 50-100лв по-малко, а той също ще ти свърши работа и пак си има плазмен филтър.
FTXS35 си има сериозни аргументи за тези 300лв повече от FTX35. Ако не ти е проблем цената му вземай го и доволен ще останеш.
FTXS на тази цена е супер... Само да можеш да си го позволиш. Заслужава си отвсякъде!
FTXS e по-добър от LD-то, но пък е по-скъп, така че вземай си LD-to.
FTXS35 пик 5 кв. COP-3.72
12LDC пик 6,7 кв.COP-3.93
Та не разбрах кое е по доброто на FTXS35 спрямо 12LDC?
IknoW парите, за които ще купиш 12LDC са идеални.
Като гледам и различните предпочитания на колегите ще ти е трудно да избереш, но имай на предвид, че модела FTXS на Дайкин може да ти го продадат с различно външно тяло от това което трябва.
За това вместо да си поредния измамен по-добре се ориентирай към 12LDC ще има достатъчно мощ и в най-големите студове.