Предстои ми закупуване на климатик в ценовия диапазон от 600лв. Посъветвайте ме за конкретен модел-ще ми трябва както за отопление,така и за охлаждане.Помещението ми е 24кв.м.с изолация,и ал. дограма{южно изложение}.
Предстои ми закупуване на климатик в ценовия диапазон от 600лв. Посъветвайте ме за конкретен модел-ще ми трябва както за отопление,така и за охлаждане.Помещението ми е 24кв.м.с изолация,и ал. дограма{южно изложение}.
Евтина 12-ка плюс духалка :-)
Трябва да отложиш покупката на климатик, то и прогнозите не са за големи жеги това лято.
24x2.6=63m3 x60=37.8kw минимум за отопление. Някоя конвенционална Мидея с отдавана мощност малко над 4кw може и да намериш. На пръв поглед ми попада това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029385 .
Тъй като машината ще е евтина а това означава че с понижаването на външните температури по-бързо ще и спада отдаваната топлина (СОР-а). Необходимата отдавана мощност на отопление трябва да е 80 W на кубичен метър.
24 m2 x 2,6 h = 63 m3 x 80 W/m3 = 5,1 kW
12 - ка на Midea отдава към 3,7 kW
18 - ка на Midea отдава към 5,8 kW
Друго което трябва да имаш в предвид е официалната информация от производителя за температурните диапазони за които е конструирана машината. Конвенционалните климатици работят при външни температури до -5, скъпите маркови до -10 градуса.