Re:Втора употреба климатици - част 2
Да питам аз - гледам го това http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=727 TOSHIBA RAS-221S . Май е 2007ма модел поне гоогла изплюва такава година.
600 и малко пари му искат - за 16м2 стая, юг, зимата я топлех с радиатор или спрян през деня или на 1000 вата в най големите зими, и 1500вата вечер пуснат.
ще удържи ли?
читав ли е модела?
от този доставчик - защото има кой да ми го сложи тук.
с тошибите само знам че хDR модела е върхов, само D моделите какви са? има ли някаква логика?
Модела е от базовите серии на марката, но ако наистина тази информация която даваш за нуждата от отоплителна мощност е вярна, може би ще ти свърши работа. Лично аз, бих го заложил, в помещение не по голямо от 13~15 m² където има поне добра дограма.
https://lh4.googleusercontent.com/--...593%2B221S.JPG
estqwerty qwerty123 с колко самоличности боравиш
Цитат:
Първоначално публикувано от zzz
estqwerty qwerty123 с колко самоличности боравиш
:)) :-memnon
Не борави, 2 различни личности са, ама единия има и Num Pad.
Eдно въпросче-май само при климатици Саньо ги има тези усреднени стойности.Някой ако знае, как и на каква база се получават- да сподели?Тези -1,2kw. на охлаждане и 1,7kw.на отопление?: :help
http://media.snimka.bg/8626/023506520.jpg?r=0
aleksanders : мерси за инфото - имам дограма пвц но са френски джамовете , но и дайкина от другата стая помага зимата и под 15 градуса не е падала температурата - щом не успях да отвъдя орхидеите на девойката значи е ставало за живеене.
ще се почудя още малко може да излезе нещо по-висок клас. но пък 2007 -ма 8-ма "нова" относително машина е а и е малко парички - добър начин е да пробвам климатиците втора.
zzz : с адаша просто имаме близки прякори :)
diksanal, това са междинни стойности на охлаждащата и отоплителната мощност при съответните температурни параметри за двата режима при 50% натоварване на компресора. Тоест при 35°C външна температура и 27° в помещението и 50 % натоварване на компресора, охлаждащата мощност е 1.2 kW (средна стойност между 0.1 kW и 3.2 kW) при консумирана електроенергия 170 W. И при други марки тези стойности ги има, но не са заложени като информация върху тези стикери. По принцип при тестването на климатизаторите при различните режими се залагат и други параметри, даващи информация върху възможностите на модела, но те се предоставят само в специализирана литература. Примерно при охлаждане се прави тест при 43°±1.0 С външна температура (32°С в помещението) и получените стойности са актуални при модели предназначени за горещи климатични зони.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
diksanal, това са междинни стойности на охлаждащата и отоплителната мощност при съответните температурни параметри за двата режима при 50% натоварване на компресора. Тоест при 35°C външна температура и 27° в помещението и 50 % натоварване на компресора, охлаждащата мощност е 1.2 kW (средна стойност между 0.1 kW и 3.2 kW) при консумирана електроенергия 170 W.
Мерси-и аз имах такива ''подозрения'',като гледах и консумацията при тези стойности-почти наполовина от номиналните такива,но така потвърдено е по друго. :Drinks: :god
здравейте,
дилемата е кой измежду следните клими да взема (надявам се да дадете своето мнение):
1. National CS-28E1A-W 2005 година - цена 1120
2. Тошиба 285JDR - 2003 година - цена 1100
3. Тошиба 281SDR - 2007 година - цена 1400 (като не е наличен и за него трябва да чакам да го получат)
4. SANYO SAP-E28H-ZH - 2001 година - цена 900
5. FUJITSU AS-V282K - 2002 година - цена 850
Клоня към национал-а, че е с много екстри и е най-нов от всички налични. Вие какво ще ме посъветвате?
Ако има хора от форума с тези модели ще се радвам да споделят впечатления.
qwerty123, какво стана с урурото? Бодвай RAS-285JDR и няма да съжаляваш....На второ място поставям AS-V282K, след това SAP-E28H-ZH и накрая CS-28E1A-W. RAS-281SDR на го включвам, защото го няма наличен, а дали ще го има, както казваш не се знае. Иначе ако е наличен, го слагаш най-отпред. Класирал съм ти ги по надеждност и параметри. Цената в случая не е решаващ фактор. Ако те интересува инфо за всеки модел, свиркай....Специално RAS-285JDR е коментиран, така че може да разгледаш. Серията V (2002) и JPV (2003) са предшественици на Nocria, така че можеш сам да си направиш сметка с какви параметри са.
отказах се от него - че като цена държи, а е доста стар на години.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307372729[/time]_________________________________________________
Според вас струва ли си да чакам за някой SDR или BDR да докарат - спрямо JDR разликата в цената оправдана ли е?
И тези 4 години разлика довели ли са до нещо много по-добро?
Ако не ти е спешно, си заслужава да изчакаш за SDR-а. Страхотни параметри, много красив дизайн на вътрешното тяло и е най-млад от всички изброени :) :Drinks:
Благодаря на всички - поръчах вече 285JDR :yahoo:
Чакам да ми го монтират и ще покажа снимки като е готов.
Боже колко мъка има по този свят! Четирицифрена сума за 10-годишен климатик! :081: :god