Страница 4 от 102 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:Втора употреба климатици - част 2

@BLUE1 Колкото повече, толкова повече . Това само може да ме радва. Верно, тая машина е уникална за мен. А като се сетя, взех я на майтап, защото от ТМ не ми отпуснаха кредит за нещо ново...

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

sashopanov, ето ти пълните парамтери на машината...
    Параметри на климатика при 7°С външна температура:
    Охлаждаща мощност: 2.8 (0.5 ~ 3.9) kW
    Консумирана електроенергия: 585 W (85 ~ 940) W
    COP: 4.79
    Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.5 ~ 7.5)
    Консумация: 840 W (70 ~ 1985)
    COP: 5.00
    Параметри на климатика при 2°С външна температура:
    Отоплителна мощност: 5.4 kW
    COP: 4.90 (средна стойност)
    Параметри на климатика при -15°С външна температура:
    Отоплителна мощност: 4.6 kW
    Консумирана електроенергия: 1810 W

4. Тук е от
    Dec 2010

@Aleksandars Благодаря ти.(М/у другото, виждам че сме и адаши) .Като за обикновен потребител, започвам да вдявам по малко...

5. Member
    Тук е от
    Jun 2009

sashopanov я в галерията да направиш снимки и да качиш - да ги има всички тошковци на на живо и на кадро! ако и ти се играе, копни и данните от Александър - това ще помогне някой ден!

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Хайде, за бъдещите търсачи на инфо за тази прекрасна машина....
    [img width=363 height=600]http://lh3.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TRw5zSUFcDI/AAAAAAAAAxM/3LXRMIUnTrM/s640/Toshiba%20RAS-285LDR.JPG[/img]

7. Тук е от
    Dec 2010

marian1 Oбещавам, ще направя снимки и ще ги постна. Новичък съм тук, къде е тая галерия?

Опа, @Aleksandars e постнал инфо. Моята машинка е като на втората снимка, една такава сивичка на цвят...

8.  

9. Тук е от
    Jul 2010

За тези които се чудят от къде да си вземат климатик втора ръка ще кажа къде да не ходят! Дармакс клима са най-големите мошеници...още не мога да спра да се ядосвам,но докато има такива като мен и те ще работят. Продадоха ми климатик за 16,а той и 14 не знам дали има и толкова/хубаво, че я взех за помещение от 30кв. Взеха ми 1300лв ,за същия който колегата BLUE1 си е купил от Димели са му взели 850лв. може да си направите сметката! Надявам се поне монтажа да е добър.
    ....иначе мога да кажа,че машината ми струва повече от това което съм дал. Ужасно доволен съм. купих си я след като направих друга фатална грешка да си закупя нов климатик от нисък/среден клас HAIER 800лв. нито топли като стане -15 нито може да се спи в стаята та сега майка ми му се радва вече само дето и тя се е преместила да спи в хола по-далече от него
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По скоро е 10-ка, ама айде като си казал 14-ка да е.

11. Тук е от
    Jul 2010

ами някой казват 14 на отопление ама и 10 да е си върши работа...мене това ме е най-яд, че ме излъгаха с данните а не заради парите толкова, защото исках да имам голям климатик който да не го натоварвам.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Климатика на отопление е точно 13657.70379888 BTU , а на охлаждане е точно 9560.392659216 BTU както повечето потребители така вероятно и ти се интересуваш от отоплението, значи си е 14- ка, ама айде като са казали 10- ка

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Прегледах параметрите на тази машина в японският сайт на Toshiba и видях, че наистина като параметри е много добра, като дори съвременните климатици са много, ама много далеч след нея. Произвеждала се е през 2000 година. Дано да изкара поне още толкова години.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

ivo6669 машината ти е супер,не се кахъри много-само неразбрахме,как се справя в помещението където е монтирана-какви градуси поддържа и как е изолирано?И малка корекция-PDRa почва да се произвежда от 2001г.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За да си сигурен точно кога е произведена твоята машина, просто погледни първата цифра на серийният номер ако е 1 значи е 2001, ако е 2 съответно 2002 година. По принцип годината трябва да е написана на етикета, но недоброжелателни търговци го изрязват в тази част.

17. Тук е от
    Jul 2010

Да уточня за помещението, става дума за трапезарията която е 7/4 на 2.60 така, че малко се поизхвърлих. В интерес на истината който и да отиде да си купува машина ще каже 30,а не 28кв. Ново строителство, южно разположение е стаята, едната стена е калкана другата е съседа който се отоплява с конверторна печка само като си е в тях(вечер).прозореца е тип "френски" вратата към коридора е винаги отворена за да минава и на там топло, а и детето обикаля с проходилката . Климатика го пускам на режим топло/24c амперите са на 100%, автоматична вентилация(не си дава зор). температурата в помещението е на 25 вътре, -5 външна поне толкова показва на дистанционното в момента. Тук е момента да попитам дали някой е измервал дали съответства темп която показва и реалната. 2001 е климатика

18. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Тук е момента да попитам дали някой е измервал дали съответства темп която показва и реалната.
    Моя Daikin AR22FNS, модел 2006 година показва верни температури според електронния термометър. Разликата е по-малко от градус. При другия ми китайски климатик зададената и реалната температура нямат нищо общо, при зададена 25 градуса в стаята е 20 градуса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 102 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5332
    Последно: Днес, 11:57
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе