@BLUE1 Колкото повече, толкова повече . Това само може да ме радва. Верно, тая машина е уникална за мен. А като се сетя, взех я на майтап, защото от ТМ не ми отпуснаха кредит за нещо ново...
@BLUE1 Колкото повече, толкова повече . Това само може да ме радва. Верно, тая машина е уникална за мен. А като се сетя, взех я на майтап, защото от ТМ не ми отпуснаха кредит за нещо ново...
sashopanov, ето ти пълните парамтери на машината...
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.8 (0.5 ~ 3.9) kW
Консумирана електроенергия: 585 W (85 ~ 940) W
COP: 4.79
Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.5 ~ 7.5)
Консумация: 840 W (70 ~ 1985)
COP: 5.00
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 5.4 kW
COP: 4.90 (средна стойност)
Параметри на климатика при -15°С външна температура:
Отоплителна мощност: 4.6 kW
Консумирана електроенергия: 1810 W
@Aleksandars Благодаря ти.(М/у другото, виждам че сме и адаши) .Като за обикновен потребител, започвам да вдявам по малко...
sashopanov я в галерията да направиш снимки и да качиш - да ги има всички тошковци на на живо и на кадро! ако и ти се играе, копни и данните от Александър - това ще помогне някой ден!
Хайде, за бъдещите търсачи на инфо за тази прекрасна машина....
[img width=363 height=600]http://lh3.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TRw5zSUFcDI/AAAAAAAAAxM/3LXRMIUnTrM/s640/Toshiba%20RAS-285LDR.JPG[/img]
marian1 Oбещавам, ще направя снимки и ще ги постна. Новичък съм тук, къде е тая галерия?
Опа, @Aleksandars e постнал инфо. Моята машинка е като на втората снимка, една такава сивичка на цвят...
За тези които се чудят от къде да си вземат климатик втора ръка ще кажа къде да не ходят! Дармакс клима са най-големите мошеници...още не мога да спра да се ядосвам,но докато има такива като мен и те ще работят. Продадоха ми климатик за 16,а той и 14 не знам дали има и толкова/хубаво, че я взех за помещение от 30кв. Взеха ми 1300лв ,за същия който колегата BLUE1 си е купил от Димели са му взели 850лв. може да си направите сметката! Надявам се поне монтажа да е добър.
....иначе мога да кажа,че машината ми струва повече от това което съм дал. Ужасно доволен съм. купих си я след като направих друга фатална грешка да си закупя нов климатик от нисък/среден клас HAIER 800лв. нито топли като стане -15 нито може да се спи в стаята та сега майка ми му се радва вече само дето и тя се е преместила да спи в хола по-далече от него
По скоро е 10-ка, ама айде като си казал 14-ка да е.
ами някой казват 14 на отопление ама и 10 да е си върши работа...мене това ме е най-яд, че ме излъгаха с данните а не заради парите толкова, защото исках да имам голям климатик който да не го натоварвам.
Климатика на отопление е точно 13657.70379888 BTU , а на охлаждане е точно 9560.392659216 BTU както повечето потребители така вероятно и ти се интересуваш от отоплението, значи си е 14- ка, ама айде като са казали 10- ка
Прегледах параметрите на тази машина в японският сайт на Toshiba и видях, че наистина като параметри е много добра, като дори съвременните климатици са много, ама много далеч след нея. Произвеждала се е през 2000 година. Дано да изкара поне още толкова години.
ivo6669 машината ти е супер,не се кахъри много-само неразбрахме,как се справя в помещението където е монтирана-какви градуси поддържа и как е изолирано?И малка корекция-PDRa почва да се произвежда от 2001г.
За да си сигурен точно кога е произведена твоята машина, просто погледни първата цифра на серийният номер ако е 1 значи е 2001, ако е 2 съответно 2002 година. По принцип годината трябва да е написана на етикета, но недоброжелателни търговци го изрязват в тази част.
Да уточня за помещението, става дума за трапезарията която е 7/4 на 2.60 така, че малко се поизхвърлих. В интерес на истината който и да отиде да си купува машина ще каже 30,а не 28кв. Ново строителство, южно разположение е стаята, едната стена е калкана другата е съседа който се отоплява с конверторна печка само като си е в тях(вечер).прозореца е тип "френски" вратата към коридора е винаги отворена за да минава и на там топло, а и детето обикаля с проходилката . Климатика го пускам на режим топло/24c амперите са на 100%, автоматична вентилация(не си дава зор). температурата в помещението е на 25 вътре, -5 външна поне толкова показва на дистанционното в момента. Тук е момента да попитам дали някой е измервал дали съответства темп която показва и реалната. 2001 е климатика
Моя Daikin AR22FNS, модел 2006 година показва верни температури според електронния термометър. Разликата е по-малко от градус. При другия ми китайски климатик зададената и реалната температура нямат нищо общо, при зададена 25 градуса в стаята е 20 градуса.Тук е момента да попитам дали някой е измервал дали съответства темп която показва и реалната.