Първоначално публикувано от
DjiN Здравейте! Първо благодарности на всички за перфектния форум и особено за раздел климатична техника, където виждам има доста момчета, които си разбират от работата. Вероятно ще се получи дълъг пост, но откакто се прецаках с един чистокръвен китайски Хайер съм решил преди да купувам климатик да се консултирам с разбиращите тук
! Значи от скоро имам дилема за закупуване на малък климатик главно за отопляване на спалня. Определено след премеждията с Хайера съм решил да купувам втора ръка японец и тук се надявам да ми помогнете вие. Помещението е както казах спалня 13кв. метра с юго-източно изложение с две вътрешни стени, една външна и отворена тераса като прозорци има само към терасата с 5 камерен ПВЦ "Рехау" и изолация на същата стена. Стените са тухла четворка с доста голяма мазилка. Според това, което изчетох из форума си определям около 70-80W необходима топлина за кубик и при 13 кв. метра площ и 2.6м таван стигам до около 2.7-3 KW изход на климатика на топло. Идеята е климатика също и да помага на "Адакса" отсреща в хола като ги дели едно малко коридорче 2 кв. метра въпреки, че конвектора се справя завидно добре. Все пак хола пък ми е вътрешен. С малко дете съм и може и отворено да се държи. От Пазарджик съм и тук няма много избор предвид големината на града. Приемам съвети отностно всичко и понеже видях, че има момчета, които се занимават с тези неща в района на Пловдив ще се радвам ако някой удари рамо не само със съвет, а и с конкретни оферти. Бюджета ми е до 700 лева като мисля това не е толкова зле предвид, че говорим за стая 13 кв. метра и климатик втора ръка, но всеки ще си каже мнението. Преписах няколко модела на климатици, които гледах тук в един магазин и ще ги нахвърлям, за да може който има желание да коментира. Означенията съм преписал от вътрешните тела понеже просто външните ги няма:
National CS-H25K1-W -720лв.
Fujutsu AS22HPB-H -630лв. - 2003г.
Corona COH-225 SU, CSH 222 SU -600лв.
Sharp AY-M22DBS -700лв.
Toshiba RAS-225 UV -650лв.
Sharp AY-F25G -700лв.
Mitsubishi MSZ-W226KP-W -950лв.
Това е, което се вписва горе-долу в бюджета ми. Само последния е по-скъп, но все пак кажете какво мислите. Благодаря на всички отзовали се предварително
!