Страница 14 от 102 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Втора употреба климатици - част 2

Съвсем вярно е.Модели от преди 7-8 и повече години за Япония, може да се каже, че още нямат еквиваленти за Европа.Аз имам два такива модела на ТОШИБА.И двата са върхови са съответния период от време, но ТОШО ЯПОНСКИ, дори и модел 2002-2003 година е твърде напред от ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ, който е модел от 2007 г., като се има предвид, че ТОШИБА е един от малкото производители, който има кратък срок на внедряване на технологиите в Европейските си модели.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Di_mitar
    Kasap,
    Мисля че не си ме разбрал правилно. "калпави изделия работещи по технологии от миналия век " са климатиците, които се продават в Европа и останалата част на света според Rumb@ta.
    Хора четете, а после пишете
    Di_mitar,чети кво пишеш човек.Пак навреме си си поправил поста..Къде видя да коментирам европейските модели на японските марки като калпави?А като технология наистина са изостанали с 7-8 години.Давам пример- Дайкин Уруру-Сарара в Япония има от 2000г,а в Европа се появява едва 2007г,ако не се лъжа и то с по-шумна система за овлажняване от първия си японски събрат .Да не говорим,че максималната мощност на отопление на европейския Уруру Сарара 50-ка е колкото на повечето японски 25-ци,които идват като втора употреба.Също така минималната отдадена и консумирана на японските е по-ниска от на европейските модели.Виж ако кажеш,че китайските марки са калпави съм склонен да ти повярвам

4. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Аз като гледам тенденцията на новите японски, че почват да клонят към европейските по ТТ данни.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от vankoto
    Аз като гледам тенденцията на новите японски, че почват да клонят към европейските по ТТ данни.
    Това може да се каже само за определени модели.

6. Тук е от
    Dec 2010

Rumb@ta,
    Може и да си прав. Обаче това което пишеш ми звучи като легенда, а аз отдавна не вярвам в легенди. Чистата логика казва че ако не си първи губиш. Затова не вярвам Европа да е възприемана като третият свят и техниката която се предлага да не е последна дума на технологията. Опровергай ме с ТТ данни ако можеш.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Di_mitar, очевидно принадлежиш към категорията хора, които не могат да бъдат опровергани. Поразгедай из форума ни, попрочети...
    И продължавай да твърдиш, че такова животно нема.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Di_mitar, ще ти предоставя данни на модел, който се произвежда в Япония...Става въпрос за Daikin Ururo Sarara...И за да няма после спекулации, ще дам пример за модели с еднаква охлаждаща мощност. Единия за европейския пазар, другия за японския...Сам можеш да направиш разликата. За дизайна няма да говоря.....
    Daikin FTXR28E/RXR28E Ururu Sarara - 220V

Параметри на климатика при 7°С външна температура:
    Охлаждаща мощност: 2.8 kW (1.55 ~ 3.6)
    Консумирана електроенергия: 560 W (250 ~ 800)
    COP: 5.00
    Отоплителна мощност: 3.6 kW (1.3 ~ 5.0)
    Консумирана електроенергия: 700 W (200~1410)
    COP: 5.14

Daikin S28KTRXS Ururu Sarara - 100V

Параметри на климатика при 7°С външна температура:
    Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 4.0)
    Консумирана електроенергия: 490 W (95 ~9 60)
    COP: 5.72 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.6 ~ 7.7)
    Консумирана електроенергия: 510 W (95 ~ 1970)
    COP: 6.28 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Параметри на климатика при 2°С външна температура:
    Отоплителна мощност: 5.6 kW
    APF: 6.5

Сега ако ми кажеш, че няма разлика....Само ще спомена, че европейското чадо при -10° отдава 2.3 kW. Няма да ти давам примери за други машини, защото ще ахнеш....Пример бърз - модел от 2001 година има COP 6,04 (RAS-225PDR) и после ми говори за технологии.
    А и нещо друго...Само ще спомена, че това дистанционно управление което има европейката е за модел уруро от 2000 година в Япония......

10. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Естествено че никой не възприема Европа като трети свят.Това което се опитвам да ти обясня е,че иновативните технологии при битовите климатици за Европа са измислени от японци и чак след години се вграждат в европейските модели.Примерно при японските тошиби ползват плазма филтър,както и компресор с двоен ротор от 1992г и ПАМ система от 1997.Ще ти дам един прост пример от ТТ данни- на Daikin Ururu Sarara FTX50E максималната мощност на отопление е 6,2kW и като упонент едно хитачи 25-ца що годе среден клас RAS-E25T с максимална 6,3kW.Да не говорим за *DR серия на Тошиба и флагманските модели на Sanyo.И естествено предимството на японските технологии не ни пращат нас европейците в третия свят,просто приеми факта че са доста по-напред технически.

11. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте.
    Имам питане към разбиращите тук
    Става дума за климатик National CS G28T, който изписа грешка F13 и заедно с това мига жълта лампа на равни интервали.
    Странното е, че климатика продължава да си работи адекватно въпреки регистрираната грешка
    След рестартиране от мрежата индикацията за грешка изчезна
    Никъде не можах да намеря инфо какво означава F13 при National
    Също така през нощта климатика беше спрял и мигаше отново жълтата лампа, но без F13 и клапите бяха затворени

Някой има ли идея?

12. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

възможно е да е размразявал

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Твоя модел има нагревател във вътрешното тяло. Тази грешка е индикация за проблем точно в него.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Твоя модел има нагревател във вътрешното тяло. Тази грешка е индикация за проблем точно в него.
    той климатика е на мой приятел в провинцията, та го консултирам по телефона..
    ако евентуално е изгорял въпросния нагревател и го изключим от буксата на платката дали ще има ефект или електрониката ще си го търси?

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ZaZo
    той климатика е на мой приятел в провинцията, та го консултирам по телефона..
    ако евентуално е изгорял въпросния нагревател и го изключим от буксата на платката дали ще има ефект или електрониката ще си го търси?
    Следи го по ток въпросния нагревател,но пробвай с буксата.Търси букса с кабели с термична изолация,излизат от черно гумено уплътнение под топлообменника.Буксата май беше жълта,а кабелите черен и бял.

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Привет на всички!
    Настоящият ми пост е провокиран от съпругата ми и от три-месечното ми четене /и кратко включване/ в този форум. Живеем в средностатистически тухлен апартамент 80 кв.м. в Стара Загора. Преди 5 г. се обърнах към местна фирма и бе изградена система с камина с водна риза и радиатори по стаите. Ако трябва да съм честен и до момента не съжалявам за това. През изминалите години изгледахме две деца - беше топло /наистина топло, но и имахме човек, който постоянно поддържаше огъня/, а и съседите бяха доволни. Но - цените на твърдото гориво скочиха, децата поотраснаха, вече няма кой да поддържа огъня денонощно. В един слънчев ден попаднах на настоящия форум. След всичко изчетено и превъзмогвайки първоначалното ми негативно отношение към техниката втора употреба реших и се доверих на един човек тук от форума /вече има л.с. от съпругата ми/ и монтирахме на 05.02.2011 първите две машини от подписа ми. Току що излезе първата сметка от EVN след топление с клими за един месец. За жалост констатирах, че наистина сме поне 50 год. след "белите" хора. За м. януари сметка за ток - 130 лв. и твърдо гориво около 150 лв. За февруари сметка за ток 160 лв. и трърдо гориво - о лв. По мои изчисления токът трябваше да е 180 лв., но и така е нещо невероятно. За съжаление трябва да споделя, че отоплението с твърдо гориво, според мен, е за вила или къща на село. От личен опит се убедих, че качествени японски машини, били те и втора употреба, нямат аналог за евтино отопление. За охлаждането нямам наблюдения, но от сега мога да кажа, че ще съм доволен. той си знае за кого е!

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Чудесни машини! Със здраве да се ползват!
    Само кажете и кой е човека! Че когато се оплакват хората, не се свенят да споменават имена. Пък когато се хвалят...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 102 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе