Re:Втора употреба климатици - част 2
klkklk много често фирмите за втора ръка клими продават за 12-ка 25-ци, които във всеки случай няма да ти свършат работа за 30м2. АКо имаш изолация или поне нямаш някакви бог знае какви топлозагуби можеш да се справиш с върхова 28ца на някоя марка, която да отдава около 7,5-8 кв на отопление на макс при +7 и около 5,5-6 при 2 гр., но и такава машина струва обикновено над 1000лв или поне около тази сума.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
klkklk харесай си нещо и го сподели тук преди да го плащаш и ние ще ти кажем дали си заслужава.
Да това мислех да направя.
Питането ми бе,Драмакс ;ant-klima ;japanclima към кой да се насоча.
Ако има и друг които да предлагат внос на втора употреба японски климатици,да ми предложите!
А ти откъде си ? Принципно те сами ще те намерят, но специално за АНТ аз лично не съм чувал хубави неща.
Здравейте,
Отново ще се допитам до вас и вашето компетентно мнение относно климатиците 2-ра ръка.
Мой приятел реши да отоплява с климатик стая(62м3) и коридор(18м3) 2 външни стени и дървена дограма. Аз му предложих да си вземе Тошиба 28* *ДР, но тук в Русе няма почти никакъв избор от климатици(япончета) и в магазина са му предложили следните модели:
Хитачи - RAC-4010LX2 - 1280лв
Национал - 281TB - 1050лв
Хитачи - RAC-N28S - 1050лв
Дайкин - F28CTDV-W - 1050лв
цените са с монтажа
Кой от изброените модели си заслужава?
Ако никой не става, как може да си купи хубава машина от хората в този форум, които се занимават с такива климатици?
@клкклклклкл за Вн става дума, нали. Ех, изтърва чудна машина, втора ръка, която продадох :azn: Цената ти е най малкия проблем, отделно, че е закована навсякъде. Ти намери читава машина и качествен монтаж па си дай 100-200 лв отгоре. Ако си пропуснал да хвърлиш поглед на това, заповядай, повечето от цитираните фирми предлагат 100 и 200 V клими - https://forum.setcombg.com/index.php...msg520659.html
Здравейте,
търся за колега инфо. Харесал е нещо по фирмите за рециклирани климатици по моя препоръка и ми даде снимка на модела. Тошиба ли е това! RAS-225PR не мога да открия нищо в нета. :Google:
пише на нея: 2,2KW охлаждане при 495W консумация - 4.44 COP,
3,2 KW отопление при 700W консумация - 4.57 COP май е от далечната 2001 година.
Интересува ме номинала и максимума му
и при 2*C и при -15*C също.
Стаята му е 20м2, 54 кубика дали ще стане за него. Няма изолация и е с дървена дограма, духлива при това и с 2 външни стени, дали ще стане за него. Аз мисля не, но да се допитам до разбиращите в форума все пак.
Благодаря предварително :thankyou-
[img width=444 height=600]https://lh4.googleusercontent.com/-SiWYa8FM81Q/Tp8e-rZOcuI/AAAAAAAAB5o/X5fUzLn05h4/s640/untitled.JPG[/img]
Да я забрави тази тошиба в тези спартански условия-и тя и те ще мръзнат.Тази 7ца просто не е за него-трябва му повече мощ,а и уплътнения и изолация.
Сега случайно видях пак открадната от форума снимка-май от Сашовите монтажи-JDRка изтипосана като Нокриа. :yikes пак там -поне да я сложат където трябва! :taz
Те тия трябва със закон да ги забранят :016: :016: :016:
Тези от Термоклима Варна са пълни цървули!No comment!!!
Браво на тях.За втори път вземат снимка да я сложат и то пак на JDR.Хората направо са влюбени втози модел. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Сега случайно видях пак открадната от форума снимка-май от Сашовите монтажи-JDRка изтипосана като Нокриа. :yikes
пак там -поне да я сложат където трябва! :taz
То това е от доста време.
Цитат:
Хитачи - RAC-4010LX2 - 1280лв
Национал - 281TB - 1050лв
Хитачи - RAC-N28S - 1050лв
Дайкин - F28CTDV-W - 1050л
Толкова ли са кофти тези клими?
Някой може ли да ми помогне с информация за следните климатици: TOSHIBA RAS-325 PADR2 и HITACHI RAS-SV22X. Интересуваме ме какви са им характеристиките и най-вече годината на производство.