Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Само, че нямат офиси в Пазарджик. :( И ми се струва, че при всички случаи ще закъса с мощността, така че 9-ка е малък... Просто без изолация на стените, без добра дограма и т.н. температурите през зимата падат до 6-7 градуса.
За http://www.klimatici-fujitsu.com/page/40 и http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09052484 какво ще кажете?
Shmi , панасоника който ти го даваш е до -5°,и щом си решил вземай фуджика-ще те топли,спор няма.Наистина е преоразмерен,наистина имаш големи топлозагуби,но през повечето време ще ти работи в кофти режим on/off-но помисли първо някакъв вид изолация (стиропор поне) да сложиш на тавана,за да се подобрят нещата.
Пропуснах да спомена, че таванът си е бетонна плоча - отгоре има друг етаж. Все пак има окачен таван от някакви дъски, над които наистина би могъл да се сложи и стиропор.
Иначе, Fujitsu-то ме притеснява, че срещнах мнения из форума, че външното тяло е шумно - да не вземе да се разбучи много пък... Има още малко време да се помисли за алтернатива, но явно засега се очертава той да е.
Жалко че нямаш още 100 лв. цък
[quote=Shmi ]
Само, че нямат офиси в Пазарджик. :( И ми се струва, че при всички случаи ще закъса с мощността, така че 9-ка е малък... Просто без изолация на стените, без добра дограма и т.н. температурите през зимата падат до 6-7 градуса.
С тези 9-ки и 12-ки да бяхте погледнали данните в каталога. Тази 9-ка, която предложих е по мощна и от UE12, за което пишеш и хич няма да закъса...
Интересното е, че тук някой непринудено иска съвет, не чете данните, не познава материята и се изказва, че ще закъса.
Като знаеш толкова много защо искаш съвет - да си почешеш езика ли? Говорилня и половина...
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
С тези 9-ки и 12-ки да бяхте погледнали данните в каталога. Тази 9-ка, която предложих е по мощна и от UE12, за което пишеш и хич няма да закъса...
Интересното е, че тук някой непринудено иска съвет, не чете данните, не познава материята и се изказва, че ще закъса.
Като знаеш толкова много защо искаш съвет - да си почешеш езика ли? Говорилня и половина...
1. Ти сам казваш, че е възможно машината да закъса!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
Ако не са успели вече да ти промият мозъка, че Панасоник е боклук може да вземеш:
http://www.climamarket.bg/?p=548
За тази цена получаваш високо СОР и достатъчно голяма мощност, а
ако закъсаш толкова много с отоплението може да се ъпгрейдне на 12-ка
Не е за пренебрегване факта, че от тази година при Панасоник има работеща заводска гаранция.
2. Никой не се е родил научен! Все едно аз да ти тропам с крак и да нервнича, че не знаеш нещо от моята работа! :wink:
3. Не ми харесва подобен род отношение!
4. Ходи си прави другаде реклама!
Здравейте бях си харесал Fujitsu General 12 с плазменият филтър в булклима но вече го няма.
Можете ли да ми предоложите нещо от този клас.
12-ка до към 1600 лева с монтажа за помещение вътрешно с изолация и дограма около 25 кв.м.
п.п.
някакъв коментар за това ?
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=244.
Марка: TOSHIBA
Модел: RAS-2219D SUPER DAISEIKAI
Какво означава Хиперинвертор
Цитат:
Първоначално публикувано от staniola
Какво означава Хиперинвертор
Те японските са така ! Иначе климатика си го бива , но пак питай дали ще ти е достатъчен за тази стая ! Мен малко ме съмнява !
Бива - таратанци! :taz Това е дайсекай... точно колкото да осъдиш някого за подвеждаща реклама.
Климатика е базов модел, предразположен към астма. :RTFM:
Не е Дайсекай , а СУПЕР ДАЙСЕКАЙ ! :)) Да ги съди , може да е прецедент ! :police:
Добре предолжете нещо подобно на Fujitsu General 12 LD мисля че беше.
staniola, ти само в Булкилима ли си гледал/питал?
Виж тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и сигурно на още други места го има, но трябва да се търси.
Късмет с търсенето и намирането :Drinks:
Не съм гледал само там, там гледах въпросният F-G.
Иначе сайтове колкото искаш но като незнам какво да гледам. За това питам да препоръчате нещо.
Щом си си харесал 12LDC дръж на него staniola,а иначе може да погледнеш и тези тук и тук и тук,които са близки ценово.Успех. :)
Staniola,с риск да ядосам много хора ще ти кажа,че Fuji Electric е правилният избор измежду трите LDC-та . Но ти решаваш