Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от prawler
Здравейте, препоръчайте ми 3 машинки за апартамент с нова дограма, стара тухла, която няма да се изолира, но е с хубави стени и фасадни плочи, които го играят като изолация - факт е, че никой в блока не си е поставял външна изолация, а е от 1978 г. в Бургас.
Хол с кухня - 8 на 4.50
2 спални средно 3,50 Х 4 метра.
Няма ограничения в бюджета стига отоплението да е наистина отопление и да се реализира икономия на електроенергия.
Колко градуса разбираш под "стига отоплението да е наистина отопление "??
Иначе ако е за мен и без ограничения:
1. за хола:
-това NATIONAL-JAPAN
Модел: CS-63RGX2
или
-това NATIONAL-JAPAN Модел: CS -50RFX2
или
-това TOSHIBA
Модел: RAS-402 UDR SUPER DAISEIKAI
горните само да не са от фирмата от линка голями мондари са-не вакумират при монтаж(има доста оплаквания във форума).
за хола може и това: Фуджитсу НОКРИЯ 14-ка
за двете спални по едно такова: японско тошибче или тайландско тошибче или ей това: Sanyo, Shiki Sai Kan 9 (от мен да мине -само цел подмазване на Касапски-я :-memnon )
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Колко градуса разбираш под "стига отоплението да е наистина отопление "??
Както е известно на аудиторията, това е много съществен въпрос. С теб точно много сме сме дъвкали и дракали.
/да не напомням за яйцата, шатрата на Кадфи, къщичката на кокоши крака и т.н./
П.С. Случайно, да имаш роднини във Варна? Наскоро съпругата на приятел сподели, че държи един нещастен Санчо на 30о зимъска.
:offtopic:
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Както е известно, на аудиторията, това е много съществен въпрос. С теб точно много сме сме дъвкали и дракали.
/да не напомням за яйцата, шатрата на Кадфи, къщичката на кокоши крака и т.н./
П.С. Случайно, да имаш роднини във Варна? Наскоро съпругата на приятел сподели, че държи един нещастен Санчо на 30о зимъска.
Не ,но може да помисля(поработя) по въпроса... :))
П.П.: М, м,м че тя шатрата падна :cry: ...
Цитат:
Здравейте, препоръчайте ми 3 машинки за апартамент с нова дограма, стара тухла, която няма да се изолира, но е с хубави стени и фасадни плочи, които го играят като изолация - факт е, че никой в блока не си е поставял външна изолация, а е от 1978 г. в Бургас.
Хол с кухня - 8 на 4.50
2 спални средно 3,50 Х 4 метра.
Няма ограничения в бюджета стига отоплението да е наистина отопление и да се реализира икономия на електроенергия.
Щом нямаш ограничения това са твоите машини:
1 бр.http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=10 и
2 бр.http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=6
тихи,суперикономични,с плазмен филтър!
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
П.П.: М, м,м че тя шатрата падна :cry: ...
Не бе! Чух, че някъде в Холандия му я разпъвали.. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
lavshо, Защо тройка, а не шестица? Имаш ли някакви съображения?
Всичко супер, но съм убеден, че няма къде да намеря в Бургас посочените модели за голямата стая, Дайсейкай 6 също май само го има при Пауърклима... утре ще ида в 1-2 магазина да видим могат ли да ги доставят бързичко, че майсторите препират :)
Дайкин и Митсубиши като гледам явно далеч не са най-доброто на пазара, както масовката си мисли... или ще се включат и техните фенове?
Цитат:
Първоначално публикувано от EvilEyeBG
Не се плаши от латинските обозначения :yikes Ват или киловат , мегават и т.н. принципно се дават за 1 час (не всеки се досеща от първия път)
Ето
тук може да научиш някои основни неща за "дименсията"
Поздрави
Eye
Oops, back to the school. В кой клас ще се връщаме?
Я пак прегледай единицата за мощност, после прегледай и единицата за работа (енергия). Единствената за която се сещам на прима виста да има "час" в знаменател е J/sec, ама ще трябва да поровиш още малко в уикипедията да видиш взаимовръзката между W и J/sec.
Успех с математиката компютрите и софтуера
щом паричките нямат значение и това може да топли и май ще стигне за голямата стичка : Mitsubishi ZUBADAN MSZ-FD50 VA / MUZ-FD50 VABH
ако не стига имат А енергиен клас до 14кв на топленка, пари да има.
Цитат:
Всичко супер, но съм убеден, че няма къде да намеря в Бургас посочените модели за голямата стая, Дайсейкай 6 също май само го има при Пауърклима... утре ще ида в 1-2 магазина да видим могат ли да ги доставят бързичко, че майсторите препират :)
Дайкин и Митсубиши като гледам явно далеч не са най-доброто на пазара, както масовката си мисли... или ще се включат и техните фенове?
Намери си дилър на горепосочената от мен фирма и със сигурност ще имаш каквото пожелаеш,това че шестицата още я няма в сайта им не означава че я намат.
Касап нямам нищо против Дайсейкай 6 напротив ако съдим по размера трябва да е перфектния климатик.
Цитат:
За MHI ZIX-S серията, или по-новата ZJX-S гарантирам лично, че е невероятна машина и ако имаш от къде да я купиш няма да съжаляваш!
Цитат:
Е на колко градуса ще скачаш зимата, за да прескочиш точилката на съпругата/приятелката ти??? Че ако се "спънеш"...леле-мале...сега си правиш оглушки като те питаме на колко градуса ще скачаш зимата, ма те женорята ще ти дадат за душата..
Това което съм предложил(националите) за хола е най-доброто с най-много екстри, включително прахово самопочистване и извеждане на праха навън по тръба.Отделно мощността на всеки от климатиците е достатъчна така да подгрее всяко по-младо гадже зимата, че то само да ти се съблече, без ти да си положил усилие дори навън да е -15 градуса...
иначе под 2400 лв с монтажа трудно ще (по)паднеш на нещо което да отговори на твоите високи изисквания мощност+температура за женорята 25-26градуса+ниски сметки.Единственото за което се сещам под тази сума е това ЛГ и то твърде вероятно с компромис от повече шум и по-високи сметки за ток.
Сетих се и за други върхови модели:
1 японско фуджитсу което не можеш да намериш в БГ все още и 2 най -доброто и скъпо саньо измежду саньотата и 3 още едно фуджитсу което можеш да намериш
но прецених че с по нещо все отстъпват на предложените(кой по цена, кой възможност за доставка или кой по друго).
П.П. Не съм фен на марки, а на определени серии/модели климатици... и то защото имат отлична мощност и екстри каквито другите нямат.
Ма с това мълчание/мънкане за градусите да знаеш, че ще глътнеш точилката зимата :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Хубаво е да споменеш и къде се намира жилището. Както и какви финанси е отделил брат ти - все пак иска от
Нова тух.кооп. без изолация,около 2000лв.
За тези пари, няма да може да си вземе модел за японския пазар, който да покрие това помещение.
Цитат:
Първоначално публикувано от to4nia
Нова тух.кооп. без изолация,около 2000лв.
Точния-Сашо имаше предвид в кой край на България е брат ти.Иначе погледни TOSHIBA Ras-B 13 SKVP-E Super Daiseikai3 -малко над лимита му е около стотина лева,но си струва,а и е японски както иска.
Здравейте, виждам че давате тука компетентни мнения, та да попитам. Имам жилище ново строителство, съответно с изолация. Трябва да обзаведа жилището с климатици. Спрял съм се на три марки - Дайкин, МЕ и Фуджицу, но искам мнение. Жилището се състои от три стаи. Едната е 23 кв., а другите две са по 10 кв + коридор от 8кв. Спрял съм се на следните модели за голямата стая. За малката ще мисля по-късно. Ето ги моделите - FTXS35G, MSZ-GE35VA, ASHB12LE или ASHB09LDC. Моля те пиши ми.
Жилището се намира в гр.Варна, на трети етаж, ново строителство, изолация, ПВЦ дограма, с източно изложение. На едната страна граничи на калкан с друга кооперация(има изолация), а на другата със съседен апартамент. На тавана и на пода също има изолация от стиропор.