Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
При мен 09 топли същите обеми, зависи колко градуса търсиш.Ако искаш по-височка температура, тогава може и 12 да сложиш.Предимството е в плазмения филтър и много доброто топлоотдаване.Иначе и другите две машини ще ти свършат работа за тези помещения.
С тези температури и 09 ще се справя.
Цитат:
Първоначално публикувано от bat_Valio
Здравейте момчета и момичета ! :)
Дали ще ми помогнете с избора на климатик при мойте условия. От една фирма ме посъветваха с 2 модела в рамките на бюджета ми/1300-1400 лв./ , но от повече акъл глава не боли. Ако някой има време да погледне за какво иде реч, и да даде едно рамо в трудната борба с марки, симпатии и интереси не на последно място. Помествам скица - импровизирана, за по-добра ориентация, пък и ме мързеше да се обяснявам надълго и на широко.
Изолирани стени с 5 мм изолация, дограма 5к. Rehau. Една външна стена на голямата стая, /3.5м./ и тераса към другата страна /5м./
Благодарим авансово ! :)
За малко да забравя климатиците :
1.Panasonic CS/CU-E12LKE - 1449 с монтаж
2.FUJITSU ASYA-12LGC - 1249 с монтаж
[img width=800 height=582]http://store.picbg.net/pubpic/3C/A6/5f7e8ea7d7be3ca6.jpg[/img]
Извинявам се за линка, но не ми дава да прикача директно скицата.
Изолацията да не би да е 5см.?
Ако можеш да намериш Фуджитсу 12LDC на промоционална цена, 1500лв. с монтажа май беше ще е най-добре.
Той edi1 ме изпреварил :) :Drinks:
За това http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma ти говорят, но като гледам 12LD са свършили или поне не ги предлагат.
Но нормално-хубав Плазма филтър и мощен климатик 12-ка, който в режим отопление отговаря на 16-ка е така, още повече след като се видяха цените на новите климатици-по-високи и БЕЗ плазма филтър...
Грешка - разбира се че е 5 см. Благодаря за скицата, незнам защо аз не успях. Значи гравитираме около Fujitsu. Имам добри впечатления от друг модел при родителите ми, но той е за по-малка стая.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307009880[/time]_________________________________________________
Този модел заради плазмата ли го препоръчвате или просто е сполучлив, защото като гледам има 12-ки инверторни на по-ниска цена.
Цитат:
Първоначално публикувано от bat_Valio
Грешка - разбира се че е 5 см. Благодаря за скицата, незнам защо аз не успях. Значи гравитираме около Fujitsu. Имам добри впечатления от друг модел при родителите ми, но той е за по-малка стая.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307024280[/time]_________________________________________________
Този модел заради плазмата ли го препоръчвате или просто е сполучлив, защото като гледам има 12-ки инверторни на по-ниска цена.
И двете, опаа-петте: плазма+сполучлив+мощен+икономичен+евтин
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
И двете, опаа-петте: плазма+сполучлив+мощен+икономичен+евтин
Че има ли такива !!! :)
Да взема да се поразровя за цени на LDC-та тогава в Пловдив.
Побързай, че вече не се произвежда.Имай предвид, че ФУДЖИЦУ, ФУДЖИ и ДЖЕНЕРАЛ са едно и също нещо с различна марка.ТЕМПЕКС, представителя на ФУДЖИ се намира в Пловдив, във форума има и хора от Пловдив, които монтират климатици.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Побързай, че вече не се произвежда.Имай предвид, че ФУДЖИЦУ, ФУДЖИ и ДЖЕНЕРАЛ са едно и също нещо с различна марка.ТЕМПЕКС, представителя на ФУДЖИ се намира в Пловдив, във форума има и хора от Пловдив, които монтират климатици.
Преди да постна предното си мнение проверих в Темпекс за 12-ката, но нямаше цена, само при запитване по телефона.
Наистина побързай, че количествата са ограничени и при вносителите може да са изчерпани вече.
12-ката ми излиза много над бюджета, 9-ката казвате няма да е слабичка за 2 преходни стаи !?!
До 20-22 градуса няма да имаш проблеми.Падат ти се около 60 вата на кубик с 09.В Пловдив не е чак толкова студено, мисля.Топли ли сати помещенията по принцип, как е в студа зимата.Под -7 градуса стойностите на топлоотдаване на 09 и 12 се сближават и разликата е около 500 вата.При -15 разликата е около 300 вата.
Като цяло са топли, имам голям прозорец, но пък съм с изолация и дограма. В най големия студ който е хващал в Пловдив - около -15-16 някъде, Ikedata - 12-ка конвекционална, държеше около 17. Корава машина излезе, ама и бая ток гълта.
Здравейте
За около 16кв Fujitsu General, ASHB09LD Plasma има ли някаква друга алтернатива на тая цена
Климатика ще се ползва предимно за топло
Поздрав
Определено, ако се спреш на този вариант, няма да сбъркаш. Но не се чуди много, защото тези модели са на изчерпване и не се знае докога ще се предлагат.