Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от siji
Преди малко дойде професионалист да види помещението и каза, че няма 35 кв. а 28кв.
Цитат:
Температурите при нас рядко спадат дори до -5 градуса. Пак казвам, от югозападен район съм. А и се оказа, че хола е 23кв. а не 28 както казах по-нагоре- объркала съм се, съжалявам.
Този размер окончателен ли е-то като черна дупка-постоянно се свива,тоз апартамент?По вашия югозападен край,''професионалистите'' явно дори мерят професионално(а трябва една рулетка само). :)
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Този размер окончателен ли е-то като черна дупка-постоянно се свива,тоз апартамент?По вашия югозападен край,''професионалистите'' явно дори мерят професионално(а трябва една рулетка само). :)
Ми май е окончателен. Първо един колега дойде, измери и каза че е 35кв. после дойде представителя на климафрост, измери и каза, че е 23кв. но забравих и казах 28:) СЪЖАЛЯВАМ:)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314781941[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Смятам да го взема на изплащане, така че няма как
моят съвет е-щом ще го купуваш на лизинг напъни се за нещо по-добро.климатика е инвестиция за години,а кефа от комфорта няма цена.
в момента пак са отворени кредитите енергийна ефективност и се пестят пари
http://www.climamarket.bg/?page_id=4377
По-добре е по REECL. Хайде че не останаха! Още 15 дни ще ги раздават и хлопват кепенците. :taz
А! Климамекере пак ме изпреварил.
@justify, твоите постове винаги са ме забавлявали. При 30 градуса не само жените, ами и котките ще пуснат климатика на охлаждане. :-memnon Този януари имах две студентки в гарсониерата с Хитачито, казаха, че са го държали на 25 и е било доволно топло. Не са се оплаквали. :)
@siji, в югазападна България, Хитачито ще пее даже и в 30 квадрата. Както ти казах, за 1100 лева с монтаж няма по-добър климатик. Ако не си доволна, аз ще го купя и ще си го сложа в мазата. Можеш да го вземеш и с енергийна ефективност. Ще ти дойде на 1000 лева на изплащане. :)
А за панасоник какво мислите- http://www.technomarket.bg/products/...c-cs-cu-e12hke ? Странно, в който и магазин за климатици да отида в града и питам- това хитачи, това фуджицу или този дайкин, винаги е: дайкин разбира се?
П.С.На мен този панасоник много ми харесва, какво мислите вие? Виждам, че максималната отдаваната мощност е 6.60KW
еми щото между трите марки в този ценови клас дайкина е доказала се марка.
Цитат:
Първоначално публикувано от DUNDURMA
еми щото между трите марки в този ценови клас дайкина е доказала се марка.
В Япония не мислят така !
Като се поразрових из форума не видях много положителни мнения относно панасоник. Ами това хитачи- http://klimafrost.com/index.php?opti...achi&Itemid=84
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
По-добре е по REECL. Хайде че не останаха! Още 15 дни ще ги раздават и хлопват кепенците. :taz
А! Климамекере пак ме изпреварил.
Касап - мекере е обидна дума и ще се опитам да се напъна и да го възприема с чувство за хумор...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314796936[/time]_________________________________________________
Цитат:
А за панасоник какво мислите-
http://www.technomarket.bg/products/...c-cs-cu-e12hke ? Странно, в който и магазин за климатици да отида в града и питам- това хитачи, това фуджицу или този дайкин, винаги е: дайкин разбира се?
този панасоник въпреки че е стар модел си заслужава цената, единственото е да внимаваш кой го монтира
за такава цена не е възможно да намериш дайкин с такова качество и такива параметри
П.С.На мен този панасоник много ми харесва, какво мислите вие? Виждам, че максималната отдаваната мощност е 6.60KW
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
ще се опитам да се напъна и да го възприема с чувство за хумор...
Благодаря за което! :Drinks: Всъщност, беше печатна грешка, но трудно ще те убедя. :)
climamarket, ще ми го монтира представител на климафрост, те добри ли са? Тези дни ще мина през техномаркет да видя дали имат бройки от модела защото както ти каза модела е стар. Ако има може направо и да го купя. Брат ми и братовчедка ми са с панасоници и са много доволни.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Благодаря за което! :Drinks: Всъщност, беше печатна грешка, но трудно ще те убедя. :)
не е необходимо да ме убеждаваш, всичко е наред
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314805172[/time]_________________________________________________
Цитат:
climamarket, ще ми го монтира представител на климафрост, те добри ли са? Тези дни ще мина през техномаркет да видя дали имат бройки от модела защото както ти каза модела е стар. Ако има може направо и да го купя. Брат ми и братовчедка ми са с панасоници и са много доволни.
не ги познавам тези колеги, вероятно са читава фирма ако се съди по сайта им...
ако монтажа е в софия мога да ти предложа последни бройки модел 2010 г. CS/CU-E12LKE на цена 1400 с монтажа като в цената единствено не са включени тръбите по 18 лева/л.м.
японски инвертор за тез пари...................малко се съмнявам.добре де,защо все кръжиш около хитачи или панасоник...........има и други марки или май си решила вече.ааааааа и не избирай като всички жени само по външен вид.