Единственото по-зле от Хитачи... :taz Следват Нео, Елит и Осака... не непременно в този ред.Цитат:
Първоначално публикувано от siji
Преглед за печат
Единственото по-зле от Хитачи... :taz Следват Нео, Елит и Осака... не непременно в този ред.Цитат:
Както казва колегата Mega, климатиците се избират по модели. Аз ти казах какво отоплявам с това Хитачи. 23 градуса си ги направи при -15, после го пуснах на охлаждане. :) За 1100 лева с монтажа според мен няма по-добро от Хитачито. Има и едно Фуджитсу - 12LGC, но от него има оплаквания от шум и преливане на фреон. За 1500 лева има и по-добри модели. :)
28м2 са си прекалено много за 12ка даже тази 14ка на хитачи не е 14ка а е 12ка защото максимално отдава 5кв което е същото което отдава и 12ка панасоник и още ред други 12ки. Ако беше много хубаво това хитачи нямаше постоянно да е на промоция за 999лв.
Ние знаем, че е 12-ка, просто модела така си идва от завода: Е14Н2. Пак повтарям, със същия звяр отоплявам без проблем 27 квадрата панелен хол, шести последен етаж без изолация. 23 градуса не са му проблем при -15/-20. За повече не съм го мъчил. Аз обичам на 20 градуса. Един приятел от форума на Шумен си сложи същия по мой съвет във Варна и също е много доволен. Още 4-5 човека след мой съвет си сложиха такъв и досега няма някой да ми се е оплакал.
http://www.forumshumen.com/forum/vie...=9293&p=221072
Рядко срещано явление! Аз и Велев - на едно мнение. Иначе ценоразписа е такъв:
-до 500лв - вентилатор
-до 1000лв - вентилатор с претенции за климатик
-до 1500лв - климатик с компромиси
-до 2000лв - климатик
-до 2500лв - чудесна машинка с екстрички
-над 2500лв - супер-дупер-мега-хипер
Ще разгледам и моделите на фуджицу, но мисля да се доверя на хитачито.Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
+1Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
ТехноМаркета трябва да ме вържат на процент. :) Ако се довериш на Е14Н2, да не забравиш да споделиш впечатления на зима за да отсеем всички съмнения в силата на този климатик. Както някои хора обичат да казват: този модел го има и в Eurovent. Чакам и колегата edi1 да потвърди моята неоспорима правота. :)Цитат:
FTX50GV миналата година го взех за 1600 с монтаж, сега е 2200. В коя графа е? :)Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Круша, като круша. Не блести с нещо особено. Но е в графата "Климатик".Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
:offtopic: Много ме успокои, камък ми падна от сърцето, жив и здрав да си. :Drinks:
Ако ще взимаш хитачи, нека да е товаЦитат:
другите хитачита са за на Аруба мен наемателите.Той не ги ползва, с тях тероризира наемателите си и във форума казва-топля 27кв.м. хол....
Как може да "топлиш" като не си там зимата...
За дами като теб само това хитачи което съм писал по-горе, в противен случай зимата ще зъзнеш с някое от "аруба хитачитата".Предполагам ще желаеш 25-26 градуса в тези близо 30 кв.м. хол, а 12-ка трудно ще го постигне това в нова жилищна сграда.
Ето и повече технически параметри
Друг климатик който би могъл да постигне 25-26 градуса е LG E18SQ LIBERO
Браво браво това е моето хитачи :god . Само да питам 25-26 градуса не е ли доста топло за през зимата ? На мен ми е добре при 20-21 (говорим за зимата). А климатика съм го приготвил за 40кв.м.Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Аз доскоро живях зимата в Шатрата на Кадафи, заедно с един отбор женки, а на тях им трябва "жега"...Цитат:
Първоначално публикувано от EvilEyeBG
... за да ме "цомбят" редовно...
П.П. Попитай която искаш жена зимата на каква температура се чувства комфортно и убеден съм отговора ще е 25 градуса и нагоре... някои искат да им е 30 градуса жежко(поне на толкова слагат климатиците зимата).Проблема е когато навън е -7 -10 градуса, че и надолу какво ще правим ако климатика не смогва-стандартния отговор:" Включи една духалка да му помага"-е тогава защо изобщо сме купували климатик, нали е за да направи икономия, но да не е за сметка на консумирания ток и съответно джоба ни...
В този форум имаше хора които при -12 -15 градуса си изключиха климатиците с цел да не ги тормозят и преминаха на електрически печки.При достатъчно мощен климатик с висок максимум това не се налага.
Ето тук можеш да разбереш какви са били температурите в твоя град през последните 30-50 години.
Температурите при нас рядко спадат дори до -5 градуса. Пак казвам, от югозападен район съм. А и се оказа, че хола е 23кв. а не 28 както казах по-нагоре- объркала съм се, съжалявам. :) Видях, че ми предлагате климатици по 1500лв но аз толкова нямам. Така че много ви моля, ако сте сигурни, че дайкина и хитачито няма да се справят, препоръчайте друг, но до 1300 и дори по-малко, че имам и съдомиялна да купувам... :rolleyes:
Ето този Panasonic CS/CU-E12LKE. Цената е с вкючен монтаж, без монтажа е в рамките на бюджета ти.