Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
тук няма да намериш отговор на твоя въпрос,всички участници са все с маркови климатици и друго не признават,малко е като секта,ако някой иска евтин климатик веднага е селски тарикат въпреки че колегата не го знаем от къде е,аз лично имам 7 климатика около тази цена купувал съм ги преди 5-6 години и до сега няма проблем за отопление,ориентирай се към Мидея, от всички боклукчави климатици май най-добре се справят.
Колега , това е много крайно изказване и не е много вярно !
Конвенционалните модели на МИДЕЯ преди 5-6 години имат малко общо със сегашните, които се продават у нас.Старите топлят без проблем, за разлика от тези, които се предлагат от вносителите сега.
Не искам да засегна никого,чета редовно форума и споделям какво ми е впечатлението или скъпо или втора употреба или нищо,излиза че който няма поне 1000 лв.по добре да не си купува климатик,не мисля че всички във форума си купуват маркови дрехи,почиват в 5 звездни хотели,ядът само луканки и пъстърми и карат само нови коли,като е по евтино човек е наясно че ще има някой неудобства,пукаща пластмаса шум на фреон почти няма да работи при -15 с някой изключения,а и човека го иска за преходните сезони не за основно отопление.
За съжаление, дори климатик за 1000лв. е в графата "компромис". Има си някои граници и няма как да не се съобразим с тях - не можеш да си купиш 40" телевизор за 400лв., пералня за 300лв. и кола за 800лв. Т.е. можеш, но трябва да си наясно, какво ще получиш.
Друг е въпроса, че болшинството от пишещите тъдява имат фетиш към климатиците. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Друг е въпроса, че болшинството от пишещите тъдява имат фетиш към климатиците. :taz
Хапселютно! И доста сектанти има, които прокламират определени марки, да се слави името им и да пребъдат дните им! Алилуя! :god :god :god
Цитат:
Първоначално публикувано от procar
Не искам да засегна никого,чета редовно форума и споделям какво ми е впечатлението или скъпо или втора употреба или нищо,излиза че който няма поне 1000 лв.по добре да не си купува климатик,не мисля че всички във форума си купуват маркови дрехи,почиват в 5 звездни хотели,ядът само луканки и пъстърми и карат само нови коли,като е по евтино човек е наясно че ще има някой неудобства,пукаща пластмаса шум на фреон почти няма да работи при -15 с някой изключения,а и човека го иска за преходните сезони не за основно отопление.
procar, по принцип съм съгласен с теб, но в случая - не :). Както написа Kasap, климатик под 1000лв си е рискована инвестиция. Говоря за климатиците, които се произвеждат и продават в момента, а не за тези отпреди 5-6-10год.
Аз не знам дали съм от сектантите, но явно не съм допускал фатална грешка с избора си на климатик - само едно LG, ама и с него се разбрахме. :)) Всичко е въпрос на слухове - цял свят се управлява тъй, някой чул друг казал а почти никой не смята и разсъждава, :RTFM: за туй после има теми с заглавия като; климатика замръзна, бучи, тропа, не духа топло, свети червена лампа :2guns: и т.н. и като се почне един спор, дали 1000лв или 1300лв да е климатика та се стига до 450лв. На това му викат - проветряване на клавиатура. :-memnon
пс. Ако искаш да се удавиш, влез във водата. :evil:
А аз пък ще кажа че климатик за 1000-3000 лв. са още по-рискована инвестиция.
Аз пък имам наблюдение единствено с комшийския Самсунг (инверторен). Зимата дрънчи като трифазна ермомелка и се чува през 3 преки! Та тая фирма нека си прави дисплейте, за друго явно не я бива.
Много ми е интересно да чуя някое мнение за Финлукса, голяма реклама голямо нещо ..... "финландски" ..... сигурно и те са правени на китайски кораб във финландско море :)
Цитат:
Първоначално публикувано от freakobg
мнение за Финлукса
Тази марка е "най"- финландската...Направо къса....както се казва - бягай надалеч и не се обръщай.
Марката финлукс според мен е много луксозна, защото това е твърдо записано в името и.
фин/тънък/-лукс :)
тънък-лукс - йофтино и луксозно, както са казали , нямам пари да купувам евтино.
Финландска е ама оттатък босфора. И как с нагревател са ги направили за по лесна размразяване а са клас А като при Мидея тези с нагревателя бяха клас Д.
Ама на Midea нагревателя беше във вътрешното тяло ,а на този един господ знае къде е:))
На мидеята има два нагревателя един вътрешен който може да се изключва от дистанционното и външен на компресора който се управлява от един термо ключ.