Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от incendio
1.Откога го имаш??
2.в апарамент или къща е монтиран???
3. какво е изложението на отопляваното с климатика помещение???
4. В коя част на България си(е жилището в което е монтиран)???
5.Има или няма изолация???
Докато се взима предвид само квадратурата/кубатурата и не се отговори на въпросите по-горе, всичко останало е говерене наизуст и по-принцип, което не е много здравословно през зимата...
Здравейте,
Миналата година бях проучил що годе нещата и се бях спрял на Fuji LDC. Става дума за хол 25 кв. (2.5м височина) две външни стени, 5см изолация, но с липсата на комшии отгоре/отдолу през зимата беше доста студено.
Мина и замина зимата с две духалки на макс, но за тази година вече няма мърдане.
Препоръчайте климатик в средния ценови клас (1800лв ???), предимно за отопление (предпочитам с известен запас, примерно да отворя и към коридора вратата). Както и фирма за монтаж.
Поздрави
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanpet
Здравейте,
Миналата година бях проучил що годе нещата и се бях спрял на Fuji LDC. Става дума за хол 25 кв. (2.5м височина) две външни стени, 5см изолация, но с липсата на комшии отгоре/отдолу през зимата беше доста студено.
Мина и замина зимата с две духалки на макс, но за тази година вече няма мърдане.
Препоръчайте климатик в средния ценови клас (1800лв ???), предимно за отопление (предпочитам с известен запас, примерно да отворя и към коридора вратата). Както и фирма за монтаж.
Поздрави
1. една 12-ка на шарп
2. и една 50-ка на хитачи
П.П. С фирма не се ангажирам.
И колко градуса си поддържал през изминалата зима в отопляваната с две духалки стая????
@justify - Студено беше (при 5киловата от духалките към 18C), но впоследствие разбрах, че духа от контактите, сега ще ги напълня с пяна. Както казах преди се бях спрял на 12LDC, няма ли наследник този модел или просто не се знае дали е читав? Също бях чел положителни отзиви за Toshiba и Mitsubishi, и смесени отзиви за daikin.
Цитат:
@justify - Студено беше (при 5киловата от духалките към 18C), но впоследствие разбрах, че духа от контактите, сега ще ги напълня с пяна. Както казах преди се бях спрял на 12LDC, няма ли наследник този модел или просто не се знае дали е читав? Също бях чел положителни отзиви за Toshiba и Mitsubishi, и смесени отзиви за daikin.
Има fujitsu-general 12lt на цената на тошиба 13-ка дайсекай 6-та серия с монтажа.Разликата е че тошибата има плазма и е с върхова мощност 7.7кв в режим отопление, а фуджитсуто е с 6.5кв.Кое според теб е по-добро като цена и качество???
така зададен въпроса, най-вероятно тошибата
Определено ТОШО.Освен това има и йонизатор.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Определено ТОШО.Освен това има и йонизатор.
Може ли и конкретен модел, който да (пре)покрива кубатурата, посочена по-горе (или няколко в различните ценови класове).
Цитат:
....Студено беше (при 5киловата от духалките към 18C), но впоследствие разбрах, че духа от контактите, сега ще ги напълня с пяна. ......
Приятел, при тия 5 kW вкарвани в стаята ми се струва че духането няма да е само от контактите. Забелязал ли си на някоя от стените (ъглите) на стаята да се образува конденз през студените месеци?Или около прозорците? Мухъл има ли?
При описаните от теб условия никой климатик 12-ка няма няма да те стопли удовлетворително. На твое място бих се опитал да намаля топлозагубите на стаята, така че в нея да може да се поддържа температура 22-23*С с 3-3,5kW. И после да разчитам на отоплителната техника.
Успех.
П.П. Написаното по-горе не важи ако планираш директно да се топлиш на 100V. Защото при тази техника топлят не киловатите а йероглифите.
Евентуално следващите постове ще ти обеснят защо...
Успех^2.
със сигурност ще се намалят загубите, отделно би трябвало от нови две страни да ме топлят. Аз нямам против да се презастраховам, затова обяснявам ситуацията. Ако не стига 12 да е 13/14 или каквото трябва, за да има комфорт.
... Това с духането от контаките е факт. ;) Само, че при мен беше от ключовете за балконските лампи. Засмукваше през гофрето отвън от лампата и заледяваше ключовете зимата. Направо паднах като го видях. ;) :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Това с духането от контаките е факт. ;) Само, че при мен беше от ключовете за балконските лампи. Засмукваше през гофрето отвън от лампата и заледяваше ключовете зимата. Направо паднах като го видях. ;) :016:
То си е направо аспирация-поне няма да има мухъл,а и свеж въздух постоянно. :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
+1