Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
http://www.technomarket.bg/products/...-ay-ae-xp12ghr загледах се съвсем случайно в тоз модел.
За 55м3, изолация 10см вън 5 вътре, панел, 10м2 стена външна от нея 7м2 дограма нова.
Принципно съм се насочил в доста по висок клас, но това ме заинтригува. Има всичко необходимо като изключим коп-а дет искам.
Ферди, ами не видя ли, че жената пише 24 см, а и аз говоря по принцип.Това ,че 20 или 30 дружества стоят както се полага е само изключение от принципа.Ако става дума, на моята къща / от 50-те/ са 48 см, а стандарта до от 54-а до 89-а беше 36 см, сега масово се строи 24 см - една тухла четворка.Доста често се сблъсквам с ново строителство и виждам какви ги творят.Ако мислиш, че 5 см е изолация, за какво да говорим тогава.
Цитат:
Първоначално публикувано от salky
Интересно ми е защо този модел на Грии gree gwh18kg една фирма го дава с компресор на Даикин,а друга го дава с компресор на Санйо....на кой да вярваме....
Този модел 9-ката и 12-ката са с компресор + електроника на Daikin, а 18-ката е с компресор на Sanyo. Това е по данни от вносител. Лично не съм отварял тези машини.
Я да видим дали е така http://www.**********************/klim...18KG-1006.html или http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TqBakHLvQ9g
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319131896[/time]_________________________________________________
кое е вярното....
Това викторина ли е или? Ако искаш пак да ти напиша същото а ти да ме питаш кое е вярно?
edy,ние basf-предлагаме изо и хидроизолация , но ми се струва че не възможно да е само 24см.
Та дори тухла forati е толкова.Само тухлата- та като сложиш и 5 см изо и 2см машинна мазилка пак е 30см.
Това е минимумът-възможно наи- евтиното решение.
Но........може и да греша.
Еми за мен е важно. Кое е вярно на тези линкове,това което чета изглежда че има разлика на едни и същи модели....светни ме .....не са ли едни и същи тези модели от линка....
:oleСпирам играта и се включвам в викторината. :ole
Абе пич....питам просто....
Цитат:
Еми за мен е важно. Кое е вярно на тези линкове,това което чета изглежда че има разлика на едни и същи модели....светни ме .....не са ли едни и същи тези модели от линка....
И кое е толкова важно? Вземи си Осака с компресор Ту-шиба...
Абе хора,защо се дразните и заяждате с невежите хора.....Аз просто попаднах на това и ПРОСТО питам.....
Цитат:
Абе пич....питам просто....
Компресора е на SANYO да ме беше питал като идва при мен да ти бях казал. Да не са те одобрили за енергиината?
Цитат:
Абе хора,защо се дразните и заяждате с невежите хора.....Аз просто попаднах на това и ПРОСТО питам.....
Добре де, не ти ли отговорих ясно и изчерпателно? И пак питаш кое е вярното? Явно в единия сайт е сгрешено. Ако отвориш още 10 сайт-а може да пише 10 различни неща.
Еми добре де просто ми беше интересно и затова попитах така ли трябваше да ми отговарята.Велев ти си ми го казал това......
Новото строителство масово е 24см легнала тухла 4-ка ( предимно от гръцките-по-евтини са ) 5 см стереопор и няколко см пръскана гипсова мазилка тип Кнауф МП, но значително по-евтина подобна. Гръцките 4ки един дюбел не можеш да захванеш в тях, като пробиваш направо се трошат, мазилката гледат да е максимално тънка с оглед икономии и тн. При тези обстоятелства не виждам как 4кв ще топлят близо 60м2 при -15, но пък винаги мога да бъда опроверган, което само ще ме радва :)