Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г. 
  Здравейте, търся климатик за стая 3,80 Х 4,80 Х 3,00. Къща, топло изолирана и с PVC дограма. Същата, но съседна стая топля 4 г. с Панасоник Е 12 DKE и нямам забележки. Такива обаче вече не се предлагат, а и хубаво е човек да се допита до хора с опит и от съответния бранш. За Панасоника прочетах много отрицателни мнения и няма да ви се разсърдя даже ако ме посъветвате да сменя марката!
   Цитат:

Първоначално публикувано от Rich  
 Здравейте, търся климатик за стая 3,80 Х 4,80 Х 3,00. Къща, топло изолирана и с PVC дограма. Същата стая топля 4 г. с Панасоник Е 12 DKE и нямам забележки. Такива обаче вече не се предлагат, а и хубаво е човек да се допита до хора с опит и от съответния бранш.

Това добре, но кажи от къде си и какъв е бюджета?
  Необходима ти е машина с номинал 4.0~4.4 KW - с предвиден запас при трайно задържане на отрицателни стойности на външната температура.
  Rich пишеш топля,а не топлих-защо не продължаваш с този панасоник,а търсиш друг климатик,след като си доволен от този? :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от Aleksandars  
 Необходима ти е машина с номинал 4.0~4.4 KW - с предвиден запас при трайно задържане на отрицателни стойности на външната температура.

Как да го определя, обикновенно дават минимална и мах стойност, примерно (0,5 - 3,2) kW?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315922930[/time]_________________________________________________

Цитат:

Първоначално публикувано от diksanal  
 Rich пишеш топля,а не топлих-защо не продължаваш с този панасоник,а търсиш друг климатик,след като си доволен от този? :)

Продължавам да топля (през зимата), защото стаите са две еднакви и залепени една до друга! Какво ви е мнението за този Панасоник? Има ли аналог в днешно време или може би втора ръка?

Цитат:

Първоначално публикувано от Rich  
  Какво ви е мнението за този Панасоник? Има ли аналог в днешно време или може би втора ръка?

Има и по-добър модел даже - E12MKE-3.
След една седмица даже ще има промоция 
  Sevo, ти сега замрази пазара за една седмица. хаха ;) Иначе е логичен избор като е доволен да си вземе пак Panasonic.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Mega  
 Sevo, ти сега замрази пазара за една седмица. хаха ;) Иначе е логичен избор като е доволен да си вземе пак Panasonic.

То па един пазар .....:)
  ... Пазар, пазар, а догодина още по-зле.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Sevo  
 Има и по-добър модел даже - E12MKE-3.
След една седмица даже ще има промоция 

Каква е цената и разликите с E12DKE?
  Моята дилема: Daikin FTXS25J/RXS25J или FUJITSU ASYB-09LD?

Разликата в цената от около 100 лв в повече за Дайкина не е толкова определяща.
Параметрите на хартия ги виждам, ще се радвам на преки впечатления.
  Тазгодишните Дайкини FTXS--J/RXS--J са голяма сила. Фуджитсу са по-нисък клас. Даже и хората са го написали: 

Обзор на асортимента

Класификация на производителите на климатици по надежност и качество :

Най-високо качество и надежност:

1.MITSUBISHI HEAVY 2.DAIKIN 3.MITSUBISHI ELECTRIC 4.CORONA 5.TOYOTOMI 6.CHOFU

Високо качество и надежност:

1.TOSHIBA 2.FUJITSU GENERAL 3.GENERAL FUJITSU 4.FUJI ELECTRIC 5.SHARP 6.SANYO

Средно качество и надежност :

1.HITACHI 2.PANASONIC 3.HYUNDAI 4.LG 5.GREE 6.CHIGO 7.MIDEA 8.HISENSE

Ниско качество и надежност:

1.MC QUAY 2.CARRIER 3.YORK 4.ELEKTRA 5.SAMSUNG 6.HUALING 7.AIRWELL

Много ниско качество и надежност :

1.HAIER 2.BEKO 3.DAEWOO 4.DE LONGHI 5.BALLU

http://www.ekomatik.com/magazine.php?sub=articles&aid=2 :-memnon
  Те тия от Екоматик колко са безпристрастни?

Според тяхната класация, този климатик би трябвало да е върха на сладоледа, ама дали е така?
  Сега ще разбуня духовете, :) ама фуджитцуто ще отнесе от всякъде въпросния дайкин :cheesy:
  Ще се радвам и занапред повечето хора в Бг да мислят така, че аз да си купувам Дайкините на половин цена, отколкото са по белите държави. Ако почнат да се търсят много, ще им вдигнат цената. :)

Германия:
 http://www.breeze24.com/daikin-set-p...-set-monosplit

Италия:
 http://www.climamaster.it/monosplit_..._g/ftxs25g.htm

Мнението ми за класовете на климите беше в кръга на шегата, както се досещате. Както казва колегата Mega, климатик се избира по модел, не по марка. :)