И като го развърти, ако хардуерът е същия, нали ще се вдигне и топлоотдаването пропорционално? Не може при един и същ хардуер LKC да консумира повече от LEC, за да отдаде същата мощност. Има разлика в хардуера!
Преглед за печат
И като го развърти, ако хардуерът е същия, нали ще се вдигне и топлоотдаването пропорционално? Не може при един и същ хардуер LKC да консумира повече от LEC, за да отдаде същата мощност. Има разлика в хардуера!
Само да вметна че на 12LGC му даваха 0.98кв консумация но вчера например при една диагностика 12LGC се развърта до 6.78А което е 1.5кв. 36бара и изкарваше 63градуса. Така че какво пише по разни брошури не му вярвайте много.
А условията, при които си мерил, дали са били същите като тези, при които са дадени спецификациите?
Чудно ми е и защо LKC изобщо не фигурира в сайта на Fujitsu-General за Европа? За Европа централата е в Германия, а на http://www.fujitsu-general.de/en/air...all-types.html има само LEC, LFC, LU и LT?!
LKC го видях в руския каталог, водят го икономична серия ЕКО ИНВЕРТОР.
LKC е серия за охлаждане, която трябва да струва под 800 лв без монтаж. Това не е климатик за основно отопление.
:081: Със сигурност друго не освен LEC от Fujitsu; ами какво за тошибата 137SKV и Panasonic E12LKE-3. Пък и да разбирам ли че Mitsubishi GC35VA съвсем отпада?
ПАНАСОНИК-а от тези, които си посочил.Има най-висока отоплителна мощност.Няма да прави баня, но ще върши работа според мен.
Обясниха ми , че Панасоник за движението или впръскването на фреона е като кола с карбуратор, тоест има си отвор и си минава, а всички други са били по-модерни и имат специална дюза за впръскаване. Сигурно големи глупости пиша но ме извинете. Изборът дойде до сюблимният момент, когато трябва да се поръчват машините.
Наистина големи глупости са ти обяснили :)Цитат:
Първоначално публикувано от elvandin
Избора си е твой, но за този модел точно компромиса цена-качество е на завидна висота.
Имат предвид ТРВ - терморегулиращ вентил.В случая този ПАНАСОНИК е достатъчно добра машина.Запазва 56% мощност при -10 и 45% при -15.137 на ТОШИБА е с ТРВ, но мисля, че мощността му няма да ти стигне.ТОШО при -10 запазваоколо 63%, а при -15 запазва 50%.
Този панасоник е с ЕРВ не съм го отварял но при пускане се чува звука от ЕРВ преди да тръгне компресора. И панасоника си е доста добър избор.
Здравей elvandin, ти пита ли ги тези 'убавци от Зора коя фирма им извършва монтажите и поддръжката на климатици?
Защо не се насочиш към специализирана фирма, която се занимава основно с климатици и хладилна техника? Примерно Радеви, Сатекс (ако все още имат офис в града) и Ринк сервиз.
Това е най разумно защото в техотата наемат хора от кол и въже.Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
LKE и MKE поне според сервизните са 100% с капилярка,а не с ЕРВ.Тук има сервизно и хладилната схема е дадена на 34 стр.Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
ПП
...да deian го е казал най-точно.Но 12-ката е с капилярка
Под 15-ка са с капилярка, от 15-ка включително нагоре са с ЕТРВ.