Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Здравейте,
Имам последно питане и повече няма да досаждам (поне в тази тема):
2 бр. Fuji/Fujitsu/General 09LD (3000 лв. с монтаж) или
Mitsubishi MSZ-GE25VA + MSZ-GE35VA (2650 лв.с монтаж)?
Има ли причина, поради която да платя 350 лв. повече за Фуджи?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319032738[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
GE35VA може да се намери за 1500 лв с монтаж.
Може и за малко по-малко.
TOSHIBA RAS-137SAV/3-E TOSHIBA RAS-137SAV-E каква е разликата освен това 3 на предният модел
Точния индекс а модела е SAV-E3.
kocikoc аз съм за 2 бр. Fuji/Fujitsu/General 09LD
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
kocikoc аз съм за 2 бр. Fuji/Fujitsu/General 09LD
Какви са му предимствата?
Моля те не ме карай да пиша 20 реда обяснение.
Това е мое мнение.Ти питаш ,аз ти отговарям.Не си длъжен да се съобразяваш.За твоя случай LD серията е идеална.
Успех!!!
Здравейте, стана студено, а още се чудя с какъв климатик да се обзаведа. Четох, четох и колкото повече чета толкова повече се разколебавам на какъв да се спра. В тукашните магазини това което ми предлагат си мисля че са стари модели и накрая се оформи едно убеждение, че климатиците, които ми допадат са с цена около 2000 лв. Стаята ,която искам да отопля с климатик е около 16 кв.м . с южен и западен прозорец с гипс-картон на външните стени и тавана и пвц дограма. бих се радвал да ми помогнете в избора. не знам доколко е от значение е и това, че стаята е в къща строена по стандарти и материали през 60-те години на миналия век. И накрая да добавя, че сроковете ,пред вид рано дошлата зима вече накъсяха и трябва съвсем спешно да взема окончателно решение. Благодаря предварително на всички отзовали се .
Цитат:
Първоначално публикувано от kocikoc
Какви са му предимствата?
1.По-високата цена
2.повече тракане в сравнение с мицубишито
3. май е по -силно
mitkomitaka и какви да са градусите???
Иначе можеш да захапеш :
1. Мицубиши GE25VA
или
2. фуджи 09LD
3. тошиба дайсекай 6
4. саньо -малко екзотика, тоест от направен от 2 тошиби(сузуми и дайсекай 3)
ами мисля че 22-23 са достатъчни ако са реални, между другото и аз се спрях на тошиба или мицубиши, но и моделите които ми допаднаха ги няма тука, а между двете марки коя е за предпочитане ?тошиба дайсекай 6 или Мицубиши GE25VA,. И последното което е също важно за мен коя фирма да ми го монтира ,тъй като предполагам добрия вариант е ,който ми го достави климатика ,той и да ми го монтира, или не е точно така ?
Не може да сравняваш климатик от 1000 лв и климатик от 2000 лв. Ако имаш пари за Дайсейкай 6, взимай.
благодаря за бързата помощ, която получих. сега проблема който остава за разрешение е кой да ми го постави понеже в Казанлък този модел няма фирма която да ми го достави. Ще потърся из интернет за фирма в Стара Загора .А ако някой знае моля да ми помогне и за това.
Аз май избрах Mitsubishi. На огледа ми казаха, че GE25 ще ми свърши работа и за 19 кв.м. стая (тухла, ПВЦ, к-стъкло), но мисля да се подсигуря с GE35. Надявам се да не дам 300 лв. повече за едното спокойствие.
Цитат:
Първоначално публикувано от kocikoc
Аз май избрах Mitsubishi. На огледа ми казаха, че GE25 ще ми свърши работа и за 19 кв.м. стая (тухла, ПВЦ, к-стъкло), но мисля да се подсигуря с GE35. Надявам се да не дам 300 лв. повече за едното спокойствие.
Няма.300лева + ще ги дадеш за да ти е топло при под -7 и надолу.
Ето тук http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 можеш да видиш в твоя град какви са най-ниските зимни температури.Гледай месеците -януари, февруари и декември.
кое според вас е по добро от
Toshiba RAS-225GDR и National CS-285XB2