Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
gnf,добре заварил!Благодаря за бързият отговор :thankyou-.Няма ли някое подходящо SANYO за голямата стая?Сега там сме с Toshiba WH-K11JE ,но не може да ни стопли в големите студове.Точно поради този грешен избор започнах да чета вашият форум-не бих искала да се повтори.Понякога продавач-консултантите са по-скоро само продавачи и не може да се разчита на тях,така че ще се доверя на мненията от форума :smiley:
Каква е тази Тошиба WH-K11JE :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Каква е тази Тошиба WH-K11JE :yikes
Как каква? Очевидно погрешна :)
Цитат:
Първоначално публикувано от dama
Няма ли някое подходящо SANYO за голямата стая?
Има, как да няма... Sanyo DK56U2, Sanyo EX56U2
Здравейте
Предстои ми закупуване на климатик за спалня-16 кв
Насочил съм се към FUJI RSB-9-LDC PLASMA и SRK/SRC 20 ZGX-S
Разликата в мощностите е голяма но стаята е изключително топла-единствената външна стена е към остъклен балкон и според мен FUJI RSB-9-LDC PLASMA ми е излишно мощен
Въпроса ми е ще тръгне ли като инвертор SRK/SRC 20 ZGX-S въпреки тази тема https://forum.setcombg.com/index.php/topic,39068.0.html
или да заложа на фуджито
Първия намерил ли си го наличен?
Вторият не го препоръчвам за спалня!
Кажи колко парички си приготвил, Фуджито ако го има налично - слагай го, но с дълъг тръбен път.
За пари до 1600лв-това ми е офертата за SRK/SRC 20 ZGX-S
Фуджито е по евтино
В такъв случай бих ти предложил да станеш щастлив собственик на:
Panasonic NE9MKE - разкошен климатик!
http://www.climamarket.bg/?p=6028
Други удачни варианти са:
1) Fuji 9LD - което ти си гледал, но с над 3 метра тръбен път, за да избегнеш максимално паразитните шумове
2) Daikin FTXS25J
3) Mitsubishi Electric GE25VA
4) http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=191
ок
Ще решавам
Имах желание и да наблюдавам и SRK/SRC 20 ZGX-S в действие но ще се доверя на теб като ползващ такъв
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323105703[/time]_________________________________________________
Dian
ако имаш някакво сервизно заNE9MKE би ли го пуснал
Аз за това казах,че повечето жени сме на Вие с техниката-преписах си от дистанционното тоя номер на тошибата и се оказа,че съм си измислила нов модел :)).За да се избегнат подобни недоразумения се покатерих и видях-модел Toshiba RAS 137 SKV-E.А относно малките поръчах Sanyo-то.Благодаря за помоща!
Най-безболезнено е, да монтираш още една такава Тошиба на отсрещната стена. Може и един размер по-малка. :)
Напомням,че отдавна ползвам малката рас 10 скв-е Тошиба и много отговорно заявявам, че точно тя не е климатик за основно отопление.Същото важи и за рас 107 ... Тошибите рас 137 и нагоре са съвсем друго нещо(погледнете теглата на външните тела).Рас 107 и Рас 10 скв-е са малогабаритни и бръмчащи външни тела ,които не могат да топлят ефективно под -7/-10 град. независимо от това дали стаята е малка или голяма.По- добре е да се вземе , макар и преоразмерена 13-ската.Минимума и е същия.
Аз нямам нито една от малките Тошиби, но Ras 107 SKV-E (поне по графика) я дават, че на -10 запазва около 63% от мощността си - около 2kW по номинал. За една стая 10-12 квадрата при външна до около -10 градуса би вършила добра работа според мен. Друг въпрос обаче e, че е доста шумно вътрешното тяло. За спалня не става много. А каква да е тая стая 10-тина квадрата, ако не спалня... Гараж може би:P
Извинявам се - това което гледам е за 137 и 167;)
Значи малката 107 запазва 55% на -10 - тоест 1760.
Обаче верно е мн шумно вътрешното:
High (Cooling / Heating) (dB-A) 38/40
Medium (Cooling / Heating) (dB-A) 33/35
Low (Cooling / Heating) (dB-A) 29/30
Да, за гараж е екстра:P Или за малка кухня.
Другата - Рас 10 сквп-е - ако не се лъжа е хиперинвертор и има доста по-голям запас от мощност. Иначе по номинал пак толкова горе-долу пази - 52-53%. А и е по-тихичка. Така, че според мен е още по-добре. Мисля и 15 квадрата ще ги "разкъса"!:P Много е относително, де, знаеш... от доста неща зависи.
Другата рас 10 скв-е2 е тази за която говориш и тя е с външното тяло като на рас 13 и рас 137.Гледам по сайтовете на фирмите за климатици умишлено ми се струва ги омесват двата модела.Проблема на рас 10 скв-е е че просто не е в състояние да топли под -10 поради конструктивни причини.Много малък външен топлообменник (по-малък имам чувството от вътрешния) едноредов ,доколкото знам е с капилярка и т.н.Не го бъркайте с модела рас 10 скв-е2.Последния между другото на живо не съм го виждал а само на снимки по сайтовете.За цената на която го купих навремето около 1200-1300 лв. не е достатъчно добър(за нашия климат).Работи много интелигентно,не замръзва но не е за студено.С две думи това е най-слабия модел на Тошиба като способности с който аз съм се срещал.Те и по каталог го дават до -10 ,а всички други от Сузуми са до -15. Що се отнася до шума на вътр. тяло-подчертавам Не е шумен.Още нещо-ако се замислите коя сериозна 10 ка е с 680 гр фреон.По този показател по скоро е 7-ца и то за южна Европа.
dama отде това Саньо за 1200 лв с монтажа ,направо без пари ,ново ли е .. машинката е добра ,тиха и икономична но не е много мощна да знаеш
boy, и такава ли имало!:P Тия Тишиби не мога да им запомня номерацията :)
За тази ли говориш, че не е добра?
http://www.toshiba.hr/uploads/docume..._%23_%2371.pdf
Аз мислех, че говориш за Daiseikai 3. Тотално се обърках...