Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Здравейте,
За спалня 20м2, с височина 2,5м, ми препоръчаха Panasonic RE12JKX-1 или Fujitsu ASYA-12LKC - и двата за по 1200 лв с монтажа и Panasonic UE12JKE за 1000лв с монтажа.
Апартамента е 100 м2, с външна изолация стиропор 5см и фибран 3см на тавана, последен етаж, PVC дограма, северозападно изложение. Сградата е нова и комшиите се броят на пръсти :)
Ще ползвам и отоплявам само спалнята - по цял ден съм на работа. Другите стаи са оправени( ламинати, врати, дограми) но необзаведени.
Сега без никакво отопление температурата навсякъде е 10 градуса, въпреки че външната досега не е падала дори рано сутрин под -5 градуса.
Моля за съвет какъв климатик ще ми върши работа при това положение.
Идеята е в спалнята да е постоянно над 20, пък нататък каквото дойде.
Много ли си ограничен откъм цената, защото тези машини не струват честно казано. Явно при теб е студено, няма още съседи и ще береш ядове с климатици от най-ниския клас. Пък и предполагам ще се опитваш да подремваш в тази стая, факторът шум е от значение.
1200 с монтажа бе, Джъсто. u-ray, помисли за некоя дърта японка. Определено ще те топли повече от недоносените китайки.
Тези двата модела Панасоник отдавна ги няма налични в ТМ, няма смисъл да се дават като предложение.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
1200 с монтажа бе, Джъсто. u-ray, помисли за некоя дърта японка. Определено ще те топли повече от недоносените китайки.
Дано да няма късмета на kalcheff1. Амин! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Дано да няма късмета на kalcheff1. Амин! :)
То това на Калчеф не е късмет, а талант... :)
Колеги, препоръчайте два климатика за детска и хол. Апартаментът е панел, без изолация, PVC дограма.
Детската е западна, 15 кв.м., холът е 21 кв.м, изток, височина 2.60.
В стаите ще се спи и трябва климатиците да са тихи(вътрешно и външно тяло). Ще се ползват за отопление и охлаждане. Ще се купят от Пловдив.
Бюджет - до 1000 лв. за климатик с монтажа.
В момента сме в друго жилище и в хола(18 кв.м) имаме от три години и половина Fujitsu 12(мисля, че LCC) и сме много доволни от него. Възможно е и този климатик да се премести в по-големия хол, но тук пак трябва да се сложи някакъв климатик.
Предполагам, че за хола е подходяща 12-ка, а за детската - 9-ка.
Този модел добър ли е - PANASONIC CS/CU-UE12JKE?
Мести Фуджицуто и слагай нещо по-хубавко в детската. 12LCC е идеален за 21 м2.
За детската можеш да минеш тънко - GE25VA - 1100 лв без монтаж, или дебело - тук вече има избор. Но за 1000 лв с монтажа нищо хубаво няма да се получи.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Много ли си ограничен откъм цената, защото тези машини не струват честно казано. Явно при теб е студено, няма още съседи и ще береш ядове с климатици от най-ниския клас. Пък и предполагам ще се опитваш да подремваш в тази стая, факторът шум е от значение.
Здравей deian,
Не съм "много" ограничен откъм цената. От личен опит знам, че евтиното винаги излиза по-скъпо.
Просто тези двата ми препоръчаха с уверение че ще ми свършат работа. По някакъв начин обаче, тези препоръки не ми вдъхнаха доверие и се насочих за помощ към вашият форум.
Иначе съм много зле по отношение на качествата на различните климатици-сега се уча и ориентирам..... затова и разчитам на вас :wink:
deian, ако ти трябваше да избираш, какъв би си взел?
u-ray
Дай горна граница на бюджета, иначе ще те качат на над 2к. :016:
... То кефа цена няма, пък за спалня избора е много важен.
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Дай горна граница на бюджета, иначе ще те качат на над 2к. :016:
ДА! Директно на черешата! :))
За да не ме обвинят, че те мятам на черешата, ето ти бюджетни варианти, но по-добри от изброените от теб:
Mitsubishi Electric GE35VA
Toshiba RAS-137SKV-E3
А тези са скъпи, но си струват парите:
Daikin FTXS35J
Panasonic NE12LKE
Toshiba RAS-13SKVP2-E
Mitsubishi Electric FD35VA /VABH/
Благодаря за ......"черешата" и за вариантите на deian.
Ще се опитам да сравня "нещата" и да взема що годе правилно решение.