Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Като се загледах във външното тяло ми се видя наклонено напред. Нямам нивел и измерих растоянието от тялото до стената. Долу- 11 см, горе- 12 см. Хванато е директно на стойките, които са с по 3 болта към стената. Може ли стойките да не са под прав ъгъл, или да са увиснали под тежестта на тялото.
Или стената,мазилката има наклон :smiley:
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
Като се загледах във външното тяло ми се видя наклонено напред. Нямам нивел и измерих растоянието от тялото до стената. Долу- 11 см, горе- 12 см. Хванато е директно на стойките, които са с по 3 болта към стената. Може ли стойките да не са под прав ъгъл, или да са увиснали под тежестта на тялото.
НАй-вероятно стойките са скосени отпред и това е причина за наклона.
Цитат:
Стойките винаги подават малко от тежестта на тялото. От това се получава наклона напред. Аз компенсирам с дебели шайби, като задавам много лек наклон назад и обратно на компресора! Така зимата нямам проблеми.
Малък наклон напред проблемно ли е, да му подлагам ли шайби или да го оставя така.
Цитат от гаранционната карта- Mitsubishi electric гарантира безотказен режим на отопление при ниски температури(под-1 гр.), само когато е инсталиран ниско- температурен кит(опция) срещу замръзване на дренажната система на външното тяло.
И кво сега, под нулата май пак ще включвам акумулиращата(още не съм я изхвърлил).
Както казах по-горе отивай в железарията, купи от дебелите шайби и подлагай докато не направиш една идея наклон на зад и обратно на компресора. Но много малко. Също внимавай да не усукаш тялото! Ако мислиш, че не може да се справиш викай някой да го направи. Имаш ли наклон напред зимата леда почва да пълзи, бавно, но сигурно!
Цитат:
Малък наклон напред проблемно ли е, да му подлагам ли шайби или да го оставя така.
Цитат от гаранционната карта- Mitsubishi electric гарантира безотказен режим на отопление при ниски температури(под-1 гр.), само когато е инсталиран ниско- температурен кит(опция) срещу замръзване на дренажната система на външното тяло.
И кво сега, под нулата май пак ще включвам акумулиращата(още не съм я изхвърлил).
Няма проблем ще си работи и под нулата.Беше хубаво да има още една дупка-може и да са направили?
Направи това което ти е написал Mega и зимата няма да имаш проблеми.
Стойките който ползват са евтини и се огъват затова и увисва напред климатика. Аз тези който ползвам са дори изпитани и производителя има сертификат за тях и няма такива проблеми.
... Не е от стойките, дори със стойки от Атаро, пак малко подава заради изолацията. На панел няма проблеми, но на новите блокове, винаги малко подава, колкото и да е незабележимо на върха на климатика се усеща!
Е защо като се гънат, не ги заваряват под ъгъл 80-85 гр. Така като ги натовари тялото и ще стане прав ъгъл. Що не са го предвидили.
Цитат:
Е защо като се гънат, не ги заваряват под ъгъл 80-85 гр. Така като ги натовари тялото и ще стане прав ъгъл. Що не са го предвидили.
Другият вариант е- избираш климатик с по леко външно тяло и заспива... зимата -зимен сън. :))
Абе тия от мицубиши- електрик ли е ме-лектроик ли е им кажи да си го заврат тоя нискотемпературен кит.....................знаете къде........., защото климатика и без него ще си работи добре
Значи външното си има лек наклон наляво т.е. от ляво е по ниско (погледнато отпред)- това ли е обратно на компресора. Затова подложих само отпред 2 гайки високи към 8мм и се повдигна. Опасявах се да не се наклони сега пък назад, но не- окото ми го вижда право.
Всъщност може и една идея да е назад. Както е станало, така да е, не го барам повече. Мерси за съветите.
1 Прикачен файл(ове)
ааа окото мнооого лъже :) има си и нивелирани хора де - не се заяждам просто блоковете някой път са леко потдали снимката не е по темата но тук блока не е на нивел:
сниката е от руски сайт но това съм го виждал и на живо в бг...
Аз пък това съм го виждал вкъщи ;-)
Без майтап като слагах дограмата в спалнята се получи абсолютно същия (д)ефект,който после с обръщането на прозорците изчезна...Така че нивел задължително!!!