shadou242 проблема ти не е с климатика, а с търговеца, подобни кретени продават и нови медеи. Булхес от край време са известни мошеници в региона.
Преглед за печат
shadou242 проблема ти не е с климатика, а с търговеца, подобни кретени продават и нови медеи. Булхес от край време са известни мошеници в региона.
Много ме е жал за такива хора които са излъгани и то на това иначе мизерно време, но и те си имат вина.Какво им пречи да идат, да запишат модела който са си харесали и да питат тук.А не да купят и после да питат.Винаги съм се чудил на такива хора. С извинение без да обиждам никого.
Пиши как са се развили нещата и дано тръгнат в благоприятна за теб посока-успех!Цитат:
Първоначално публикувано от shadou242
и за edi1 да зацепи:Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...BE%D1%81%D1%82
ах този Кasap.
Аха, ясно :)) ама нещо малко се различавам от определението.Вече хич не съм млад, пък и с другите признаци съм доста скаран :))
Стига бе! Човека реве, Вие му омазахте темата! Засрамете се :RTFM:
Здравеите отново на всички.Вчера пуснах молба в комосията за защита на потребителя, дано те ми помогна,ззащото тия не ми вдигат телефона па и неам време да тичам до Пазарджик.Иначе много ми хареса вашия форум,само тука не бех навикан да гледам какво съм купувал и ред други глупости.Още един път благодаря на всички отзовали се.
Пак казвам-дано да се оправят нещата за теб shadou242 .А тези от ''твойта'' фирма,мисля,че и магазин нямат от доста време а само складовата база в ''Топливо"-така ли е?А преди няколко години и в Пловдив имаха магазин даже. :029:
Не се коси, във вашия край, комисията работи- проверено лично! Ако дадеш и подробности по жалбата тук, или на Л.С. ще е и по лесно да ти дадем и повече напътствия.Успех!
Според мен комисията няма да направи нищо защото уреда - климатика работи тоест няма основания за претенция. Това че е по малък от необходимото и не успява да прави повече от 20градуса не е основание за жалба ще кажат че това си е избрал и помещението е студено и не успява да стопли.
Много странно е че в закона за защита на потребителя пише така : (3) Потребителска стока е всяка движима материална вещ, с изключение на вещите втора употреба - обект на публична продажба, когато потребителят е имал възможност да участва в продажбата.
Не съм юрист но според мен тук се има в предвид стоки продавани на търг. Примерно банката прав търг за да си събе парите от някой - ако това дето си го взмеш от търга не работи то не си защитен от законаЦитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Велев пишеш глупости....А именно ти като търговец трябва да си поне прочел веднъж....
Нали точно за това е оплакването бе, Велев, защото климатика не може да отговори на това да затопли помещението при положение,че фирмата която го е продала го е консултирала ( клиента не е длъжен да знае какво иска, и да разбира от БТУ, 40,20 тинтири минтири...) освен, ако в гаранцията не е написано,че клиента изрично иска този модел,въпреки че не отговаря на стандартите. Щом клиента се оплаква че не топли, 1 ще се разгледа причината за това( в случая недостатъчна мощност) , после, ако клиента си пази и бележките (офертите )който търговеца му е дал, ще е още по лесно( да се види че това е чисто и просто възползване от незнанието- в други държави това е измама!- особено ако пише за какво помещение и за какво се иска.После клиента иска да се стопли, но сега тези ще му предложат по висока цена за нов по голям- клиента може да се откаже - защото това вече е изнудване! Сега ако няма и касова бележка - а само гаранционна карта - + още 2 х.л. за нарушаване и на този закон... честито на печелившите Бухали.... :) да не гадаем, нека клиента да си каже какво къде кога....
Мисля че точно в ЗЗП е записано,че Клиентът има право да получи всичката нужна му информация за стоката,която иска да закупи.Също така подаването на неверна информация от продавача към клиента с цел продажба също е наказуемо.Пък дали продавачът го прави умишлено или от незнание не може да бъде оправдание за подвеждането на клиента.Цитат:
Първоначално публикувано от shadou242
Казали са му на човека да си взема 12-ка...е аджеба защо тогава му продават 7-ца???
Защото номера минава и на никой не му дреме. Колко от недоволните клиенти стигат до КЗП? Дали има 5%? Божа работа.Цитат:
Първоначално публикувано от Bivola
как да пресметна BTU на даден климатик разбрах че се умножава киловати на отопление или охлаждане по 3,41 ама номинала или максимума на климатика, защото и тук в Русе някои фирми се мъчат да продават деветки за дванайски.
Еми то така според мен няма да стане( не пресмятането).Те пак могат да си те излъжат.Цитат:
Първоначално публикувано от branko
Записваш марката и модела на климатика и след това с Гугъл и в този форум проверяваш дали това което са ти "дали" като капацитет за климатика отолителна/охладителна мощност е вярно.Има две възможности:
1/Вярно е-съответно може да продължиш с тази фирма нататък;
2/Не е вярно:
А/Лъжат умишлено само за да ти вземат парите
Б/ нямат си представа и си измислят.
И в 2-та случая на точка 2 тази фирма не са твоите хора>ориентираш се в друга посока и отново проверяваш.