Проблем с климатик втора ръка.Помогнете.
Преди 10тина дни си монтирах климатик втора ръка,като за целта поръчах от една фирма и съвета им беше да си монтирам климатик 12000бту.Разбрахме се с хората и те ми донесоха климатик които ми беше монтиран.Стаята е около 60куб. метра.Оказа се че в момента това нещо се одира от бачкане а повече от 20градуса не може да направи.Климатика е марка Mitsubishi/външно тяло muz2252,вътрешно тяло msz2250/ инвертор.На външното тяло има табела с табела на която пише: 100v/50hz после с ероглифи е написано нещо и данни са такива:2,2kw/нещо си,8-2,5kw/ на другия ред има 0.935kw/нещо си 1,13 kw/.
Табела е издрана точно на надписите и за това съм записал/нещо си/.Моля някои които знае иможе да се ориентира по надписите да ми каже дали наистина това е 12000btu или е по малко.
Re:Проблем с климатик втора ръка.Помогнете.
shadou242 ЧОВЕЧЕ ти си прецакан много жестоко.Пиши от коя фирма са тези негодници,които искат с 2,5kw. номинал при 7°C да топлиш 60m³?Незнам кво друго да ти кажа-върви я сменяй с друга машина,че то стига,че и 20°C ти е направил.На топло имаш 8530BTU,иначе е седмица.Ето после,защо хората не взимат втора употреба,а пък и за климатици изобщо ще се причудват. :2guns:
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
shadou242 ЧОВЕЧЕ ти си прецакан много жестоко.Пиши от коя фирма са тези негодници,които искат с 2,5kw. номинал при 7°C да топлиш 60m³?Незнам кво друго да ти кажа-върви я сменяй с друга машина,че то стига,че и 20°C ти е направил.На топло имаш 8530BTU,иначе е седмица.Ето после,защо хората не взимат втора употреба,а пък и за климатици изобщо ще се причудват. :2guns:
Фирмата са казва "Булхес ооД" гр.Пазарджик.Те продължават да твърдят че е 12000бту.Купих го преди 10тина дена.Сега не знам какво да го правя а тия не искат да ми върнат и парите.
Добре,поне не искат ли да го замениш с по мощен ,и ако трябва да доплатиш разликата(и аз имах подобен случай с друга фирма,но тогава го смениха,и пак беше мицубиши-не ,че е лоша марката напротив),но тогава машината не беше читава,а теб съзнателно са те излъгали в мощноста на климатика.Знам какво ти е в момента,но натискай да го смениш с друг по мощен,и друг път питай първо а после взимай,а не обратно!
ето ти за твойта фирма:
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456347
shadou242, ако надписите които си видял по телата са наистина верни, само ще ти кажа, че модела MSZ-2250 е от 1990 година....
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
shadou242, ако надписите които си видял по телата са наистина верни, само ще ти кажа, че модела MSZ-2250 е от 1990 година....
Тия момци от "Булхес ооД" от някой музей ли ги взимат климатиците? :-memnon
Аз за това нямам доверие на климатици втора употреба и на невзрачните им продавачи. Имам доверие само на Алекс, ама пуст му Сашо много ми е далече и аз на него. :Drinks:
Далече, далече, ама колко.В Ямбол ми монтира, що да не го извикаш и в Русе. :Drinks:
Далече съм му бил и не ще Сашото му със Сашо. Ама и аз го разбирам кво да го правя. Ей го ся станах дайкинист, не че съжалявам, напротив. :)
Благодаря на всички които писаха и ми отговориха.От тая фирма /НИКОГА НЕ КУПУВАИТЕ ОТ Булхес ООД/много им се иска да ме замотаят ма утре съм решил да ида до комисията за защита на потребителите и да напиша една молба.Дано те ми помогнат защото с две деца и при тая криза сам си изгорял с 700лв.
С потребителите ще стане, само така ще стане! По моя край така ги плашат само и дава ефект!
Хич не им цепи басма и не се чуди, ами ги натисни яко, ще клекнат. Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Далече съм му бил и не ще Сашото му със Сашо. Ама и аз го разбирам кво да го правя. Ей го ся станах дайкинист, не че съжалявам, напротив. :)
Е, какво като си ДАЙКИНИСТ, нали ти топлят и се чувстваш добре. :Drinks:Аз пък съм станал ТОШИБИСТ и също се чувствам добре. :))
edi1, ама ту-шибист ли стана? Винаги съм те смятал за метро-... такъв де. :))
Абе, и аз не знам вече какъв съм - би следвало да съм ХИТАЧИСТО-ДЖЕНЕРАЛО-ТОШИБИСТ.Това метро-незнам какво си /не го зацепих/, ама добре звучи :))
Цитат:
Първоначално публикувано от shadou242
Преди 10тина дни си монтирах климатик втора ръка,като за целта поръчах от една фирма и съвета им беше да си монтирам климатик 12000бту.Разбрахме се с хората и те ми донесоха климатик които ми беше монтиран.Стаята е около 60куб. метра.Оказа се че в момента това нещо се одира от бачкане а повече от 20градуса не може да направи.Климатика е марка Mitsubishi/външно тяло muz2252,вътрешно тяло msz2250/ инвертор.На външното тяло има табела с табела на която пише: 100v/50hz после с ероглифи е написано нещо и данни са такива:2,2kw/нещо си,8-2,5kw/ на другия ред има 0.935kw/нещо си 1,13 kw/.
Табела е издрана точно на надписите и за това съм записал/нещо си/.Моля някои които знае иможе да се ориентира по надписите да ми каже дали наистина това е 12000btu или е по малко.
Мен ме банаха за месец точно затова че в една друга тема изразих мнение че ви лъжат с тези климатици. Много просто е всеки да си сметне какво BTU е като умножи киловатите на охлаждане и на отопление по 3.41.В твоя случай климаитка ти на охлаждане е 7.5btu и на топло 8.525btu.