Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44

Хол+спалня+коридор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Re:Хол+спалня+коридор

Честно казано се надявах да мина с 1000 лв за климатик за тази малка спалня. Че той за хола ми беше 1470 лв. Който ти ми препоръчваш е 1500 . Лошото че че има две външни стени. Може би за това 7-ца ще е малко.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от ops5
    Честно казано се надявах да мина с 1000 лв за климатик за тази малка спалня. Че той за хола ми беше 1470 лв. Който ти ми препоръчваш е 1500 . Лошото че че има две външни стени. Може би за това 7-ца ще е малко.
    Ето едно по-евтино, но много добро решение за стаята Тошиба RAS-10SKV2-E

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

ops5 ,то gnf ме изпревари за тошибата,но и в бюджета ще се вместиш.Пишеш,че за следващия отоплителен сезон ще взимаш клима,та имаш доста време за умуване и за пестене евентуално,но за около 1000лв. цена/качество е това или остава японче втора ръка,което по показатели и консумация няма да е на второ место.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе то и за 1000 лева има машини, ама.Друг вариант е да изчакаш новите машини на ДЖЕНЕРАЛ/ФУДЖИЦУ/ФУДЖИ, преполагам, че клас СТАНДАРТ няма да са с много по-висока цена от сегашните LGC.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Аз мисля от сега, за да мога да се подготвя психически и финансово. За новите модели не мисля, защото мисля че ще са на - по висока цена. Иначе до края на лятото може и да успея да отделя повече от 1000 лв. Само не си мисля за втора ръка, че съм предубеден към всичко втора употреба. Може би късмета ми е такъв. Тази тошиба изглежда подходяща наистина. Сега ще се ровя из форума за тошибите да видя мнение, или ако някой тум може да даде.
    На мощност наистина е подходяща, а дали ще е и икономичен. Аз щото си знам че генералите и дайкините са най-добрите и за други марки нищо не знам. Мислех Дайкин 25 или 35 да вземам, ама четох във форума че нещо често дефростват и съответно имат кусури.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

СУЗУМИ + е много добра машина, която несе наложи в България по неизвестни причини.Ето ти сервизното - http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...%20(10001).pdf .При -15 запазва 50% мощност, КОП-а е добър, икономична е кто цяло.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Е той този много мощен,няма смисъл за 9 кв.м. и то време на време дори да отварям коридора, пак няма да се налага такава мощност сигурно.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

10-ката ще ти дойде добре, няма да е голям.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Компресор-AvAnt-за 10 и 13 ,SUZUMI-ЗА 16,18 и пр.
    Справка-Тошиба-Кериър Б-я.Ще ви кажат подробно всичко.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

7-а серия, т.е. АВАНТ ги остави, много нисък клас са, освен това 10-ката е до -10 и с малко по-лош компресор.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Да за съжаление в тех....и прочие малки фирми масово НЕ казват ТОЧНО това.Исках да си купя ТОШИБА,но много
    се спекулира........а разликата в написаните означения е много малка.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тук си съвсем прав.Ето къде може да се види пълна информация и всички сервизни за моделите на ТОШИБА за Европата - http://www.toshiba-klima.at/ .

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Става и дайкин ftxs35 или бес S-a - само едно изключение тук във форума няма оплаквания, което е много много по добре от армията хора с шумове във фуджицутата и нетестван модел на тошиба за който няма никакви мнения освен че стои добре на хартия, не че не ми харесва и на мен.
    Конвенционалките на дайкин и митцубиши също са вариянт - цена под 1000-ка вземаш качествена тиха машина. а и може да не е толкова тиха аз си мисля за за мен за някоя конвенционалка комбинирана с конвекторче за когато аз съм в стаята - а когато не съм което е от 7 до 24 чеса може да има каквото и да е вътре.
    Подчертавам избора на клима за спалня е строго индивиуален - аз чувам дайкина от другата стая как духа или пука когато дефроства, а камоли да слушам нещо да скрибурца цяла вечер.
    Вече ако ще има дете в стаята - избора става събсем друг.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

В 9кв.м. и то спалня, минимуми като тези на Дайкин и МЕ според мен са твърде високи. И през лято и през зима в повечето време ще работи на on-off и няма да е комфортно. И в тази връзка се сетих за още един модел, който има по-нисък минимум от Тошиба Сузуми+ и ще пасне чудесно в тази спалня. Става въпрос за този климатик, а цената е с монтажа

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вземи си някоя японска 22-ка, истината е, че няма хубав европейски климатик за много малка стая (може би само Тошиба PKVP 7-ца). Япончето поне няма да напомня за съществуването си, а това е много важно в 9 м2.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Телевизор за спалня
    От Rosen Chuchkov във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 16-10-14, 14:16
  2. 9ка за спалня
    От PRACTIC във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 10
    Последно: 07-01-14, 08:50
  3. General ASHA12LGC - за 13m² с коридор?
    От p.petkov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 06-10-10, 19:29
  4. Обемен датчик за коридор ... и автомат за врата
    От Svetste във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 0
    Последно: 26-11-08, 00:03
  5. Осветление за коридор
    От todor_l във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-07, 14:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе