Колебание за климатик за стая 10м2
Здравейте, чудя се какъв климатик да си взема за спалня 10м2 за апартамент без изолация и pvc дограма обща големина на прозорците е 130 височина на 2 метра ширина блока е панелка а аз съм на 1вия етаж. Чудех се между тези климатици, но може и да предложите нещо друго до сега съм се отоплявал на 1 радиатор Tesy. Височина на стаята е нормална 2.60 м изложението е южно но в тази стая светлина попада до към 13, 14 часа.
PANASONIC CS/CU-UE12HKE
Климатик LG C 12AHR/U ARTCOOL
Инверторен климатик LG S-12 AT
Климатик PANASONIC CS/CU-UW9GKE
MIDEA MSG-12HRI
PANASONIC CS/CU-UW12GKE
PANASONIC CS/CU-PW12GKE/X
За сега съм се спрял на тези климатици, но ако някой има друго мнение да пише и другия климатик. Трябва да е до 900лв. Ще го използвам за отопление и охлаждане през лятото.
Re:Колебание за климатик за стая 10м2
Нито един от тези модели НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРИ ТЕМПЕРАТУРА ПОД -5С
Да знам но в хола имаме камина и като се запили се отварят вратите и в спалнята където искам да е климатика става до към 10 градуса. A на мене ми трябва в стаята да е между 20 и 25 градуса
boc_ko ако не живееш на юг от Петрич,както ти каза Aleksandars -не се препоръчват за t° по ниски от -5°.Нали не мислиш,че климатика ще дърпа топлото от камината?-тя ще му помага,но агрегата ще му е от вън.
Ако можеш да отделиш още около 200лв. ето този. Друг вариант е рециклиран японски на 100 волта, да речем това Саньо - произведен 2002г.
Ако е основно за отопление помисли за едно конвекторче , стаята е доста малка и може да се усеща неприятно течение! Иначе ето едно предложение http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_20.html ,климатик втора употреба също е добър вариант.
Живея в Горна Оряховица до Велико Търново, друг вариант мисля че ще стане и с радиатора да загрее и климатика просто да върти въздуха, а и не е за основно за отопление по принцип за лятото да охлажда но и зимата да се използва
Без проблем ще те отоплява един от тези панасоници , тука има големи специалисти дето се изказват неподготвени , нямало да става за отопление под -5 гр. Имам познат с панасоник 12 ка инверторен подобен на този първия модел в стая 15-16 кв.м2 , вече 4 години човека се топли без каквито и да е проблеми , не съм чул да казва че под -5 не топлел.
dragomir7708, каква е Вашата специалност, че Сте толкова подготвен? Климатиците, към които се е насочил boc_ko , определено са неподходящи за отопление на 10м2. Те са неподходящи въобще, но това е друга тема.
dragomir7708 - остави познатите, ако имаш лични впечатления тогава е друг въпрос.
Подготвеният ''специалист'' dragomir7708 ,не смяташ ли,че не случайно производителят е упоменал този температурен диапазон,а е в негов интерес да продава?И то точно за такива като теб,за които нещо си чул,е по меродавно от указанието на производителя,и после ама защо се получи така.Като не можеш да дадеш на boc_ko правилен съвет,поне не го бутай в грешна посока.Ако ти е интересно почети-вярно не е от приятеля ти ,а от Панасоник:
http://www.iranaeood.com/products/pr...CU-UE12HKE.pdf
Благодаря за всички които писаха по темата, но след като не става нито един предложете някой друг до 900 лв
Фуджика, предложен от smoky е що-годе сносен.
Към големите специалисти ще кажа само следното , отоплявам 22 м2 с китайския боклук хитачи е10н2 , веднага "специалистите биха отсекли че тоя климатик не топли ама въобще , ами трета зима си отоплявам стаята като температурата не пада под 23 градуса даже и при -11 -12 гр. Явно всички трябва да си купуваме климатици от по 3 хилки за да се топлим щото видиш ли с тея по 1000 лева ама за нищо не стават.
То има и майбах за 500 000 евро , ама това не означава че друга кола примерно за 15000евро няма да върви и да върши предназначението си.
И не напразно човека е казал че може да отдели 900 лева за климатик и веднага всеки почна да дава съвети той какво би си купил , и аз искам да карам ферари ама нямам толкова пари.